DX14+A14 - Autostrada Nordului Satu Mare - Baia Mare – Dej - Suceava
-
@Adrianb1 a spus în DX14+A14 - Autostrada Nordului Satu Mare - Baia Mare – Dej - Suceava:
@Azzl V-a nu v-a, saraca limba romana.
Doamne maica domnului "va" că este conjugarea la viitor .
-
Multumesc pentru atentionari. Impreuna putem face comunitatea multilateral dezvoltata.
Am spus ca o sa caut plansele cu varianta de traseu dintre vatra dornei si bistrita doar ca momentan serverul ANPM nu este functional. -
V vancouver moved this topic from AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
-
-
Citat:
"șeful Executivului i-a spus că valoarea proiectului pentru construcția centurii orașului Gura Humorului ar fi prea mare în actualele condiții economice și că ar fi necesară reducerea sumei. Șeful administrației județene a amintit că în urma reactualizării devizului pentru această investiție suma necesară ar fi de aproximativ 180 de milioane de euro."
La cat de prost sta situatia financiara dupa dezastrul PeSeDeCiolacu, numai finantarea locala va putea face ca proiectul asta sa inceapa.
-
Nici un Consiliu Judetean nu își permite suma asta. Nici măcar Ilfov. Asta e un motiv pentru care nu avem nevoie de 40 de județe + primarii de sector în Bucuresti.
-
@JohnDoe Exclus CJ. Nu are nici bani nici nu-l imprumuta nimeni cu suma asta. Necesitatea unei centuri la zona Gura Humorului este imperioasa. Macar a scazut de la 500 mil. la 180 mil. Nu stiu daca in cele 180 mil sunt si niste drumuri de legatura ce erau prevazute in varianta de SF A14. Poate se mai taie de acolo si ramane la nivel de DN clasic. Oricum ar ajuta cativa ani. A14 e dupa 2030 presupun.
-
„Acest proiect de investiție este mult prea important pentru județul Suceava în primul rând, dar și pentru zona de nord a țării pentru a fluidiza traficul în cel de-al treilea punct de blocaj din țară care este Gura Humorului. Pentru asta voi prezenta și o scrisoare în care noi, Consiliul Județean Suceava, ne asumăm să asigurăm pe lângă cofinanțarea autorității locale și jumătate din cofinanțarea asigurată de Guvern. Proiectul se face prin POT 2021-2027 și are asigurată 60 la sută finanțare europeană, 30 la sută cofinanțare de la Guvern și 10 la sută de la autoritatea locală. Noi ne asumăm că vom asigura și jumătate din cofinanțarea Guvernului, ceea ce înseamnă că vom avea din nou o premieră, respectiv Guvernul să fie finanțat de CJ Suceava pentru un proiect guvernamental”, a explicat președintele Șoldan -
Am văzut declarația lui Bolojan, care compara sumele din Bihor, "eu am făcut cu...". Ca și cum ai putea compara un drum de câmpie cu un o variantă ocolitoare făcută din viaduct aproape continuu la munte.
-
@MihaiD toate ca toate dar parca as tinde sa cred ca Bolojan se pricepe atat sa citeasca un deviz (si aici ma refer in modul cum a fost intocmit nu doar liniile din acesta) cat si care sunt costurile de constructie etc.
Nu ma intelege gresit. Este mai mult decat necesara constructia centurii. Dar sa vedem si din punct de vedere tehnic. Este intradevar un viaduct prin albia raului Moldova lung de cativa km. Dar acum vb de HP. Restul traseului e lunca raului nu implica structuri fenomenale. Cu toate astea vb de aproximativ 18 mil/km. ???? Parca pentru HP tot mult. Din 180 mil presupun ca 30 mil din C+M reprezinta capitolele 7.1 si 7.2 din devizul general. Adica rezerva de implementare si marja de buget (25% din C+M). Acum acesti bani nu este obligatoriu a fi cheltuiti daca nu se face dovada ca au crescut preturile etc dar corect este sa-i blochezi in buget. Poate nu prevedem 25 %. Sa mearga pe 10%. Asta deja reprezinte undeva la 10-15 mil. Plus 7.2 uite ca se fac cateva zeci de milioane deblocati cu care se pot face multe.
Zic si eu. -
Și când mă gândesc că unul care a terminat liceul la 35 de ani a spart 60 mld lei (Sper ca nu gresesc suma) care se vad nicăieri. Ce blestem pe țara asta.........