A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@snake69fast Presupun ca asa s-a ales inchiderea centurii luni 17. Liber si dupa incep in forta de luni.
-
Următoarea sărbătoare este tot într-o sâmbătă dar până atunci ambele noduri pot fi gata. Sper... 🙂
-
La Filipesti un fir e deja complet betonat.
-
-
Daca era decembrie mai era timp sa deschida pana la Roman Sud. Totusi suntem in 13.
-
-
La Filipesti un fir e deja complet betonat.
Pe 3 august aveau 4 deschideri betonate.
Le-a luat 10 zile să termine restul de 9 și să finalizeze predalele pe celălalt sens.
De luni le vin ajutoare de pe Răcăciuni–Bacău: Cleja e gata, Bălcescu e gata, iar pentru structuriști au mai rămas doar mărunțișuri acolo.
Mi se pare destul de probabil ca în următoarele două săptămâni, până pe 31 august, să aibă ambele sensuri suprabetonate.Dintre cele 3 loturi Bacău–Pașcani, eu văd Lotul 1 ca fiind cel mai important. Practic ar lega Romanul de București.
Are asfalt și chiar marcaje pe mare parte, iar cam toate structurile mici sunt deja la predale. Excepția este structura de 520 m despre care vorbim.
La nevoie, s-ar putea deschide inițial și fără nodul de la Filipești, doar cu nodul de la capăt.Eu nu îl văd să dureze mai mult de două luni: 17 august – 17 octombrie.
Aș paria pe prima jumătate a lui octombrie.
O să fie interesant de urmărit.PS: Recunosc că, la începutul anului, am crezut că va fi gata în septembrie. Am fost puțin prea optimist, dar nu cu mult.
-
@mike_us Și lotul 2 este foarte important pentru că avem nodul cu DN15D spre Piatra Neamț și nodul de la Sabaoani pe unde ar urca pe autostradă tot ce vine de la Iași pe DN2B și de la Suceava pe DN2. Roman s-ar curata complet de traficul greu.
De la Sabaoani la Târgu Frumos mai este doar un singur sat (Strunga), deci coșmarul ieșenilor s-ar reduce la Iasi-Targu Frumos.
Cred că traficul spre Piatra Neamț s-ar ruta prin DN15D fata de DN15 care este cumplit -
Acest mesaj a fost șters! -
@oarecare ti-ai șters intenționat mesajul de acum o oră sau din greșeală. Pot să-l recuperez.
-
@daniel22_22
Eu am spus strict la nivel de prioritate că văd Lotul 1 peste Lotul 2.
Desigur, importante sunt toate până la urmă, dar dacă ar trebui să aleg, aș alege Lotul 1.
Sau, altfel spus: Lotul 1 – foarte important, Lotul 2 – important, Lotul 3 – ceva mai puțin important, cel puțin până nu avem măcar primele bucăți din A8 gata.
Și o să încerc să justific de ce.Primul argument, relativ simplu, este poziția.
Nu prea ar avea sens să termini Lotul 2 fără să termini și Lotul 1.
E un argument oarecum banal, dar valid.Al doilea argument este că menirea principală a autostrăzilor sunt rutele lungi, nu rezolvarea unui ambuteiaj local.
Ideea este ca o călătorie Suceava–București să nu mai dureze 6–7 ore, cum se întâmpla acum câțiva ani.
Cu Lotul 1 terminat, ai deja Romanul legat de București prin autostradă.
Ori chiar și din Suceava se ajunge destul de repede până la Roman, ca să nu mai vorbim de Iași sau Piatra Neamț.
Iar de acolo ai sub trei ore de autostradă, în condiții mult mai sigure și mai predictibile până la București.Deci, odată terminat Lotul 1, poți spune că A7 își îndeplinește deja în mare parte menirea principală: legătura rapidă și sigură a Moldovei cu Bucureștiul și sudul țării.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare