A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
-
În afară de podul de la Cleja, au mai rămas conexiunea cu Centura Bacău, hidroizolația + asfaltarea podului de la Bălcescu, plus câteva lucrări mărunte.
În rest, vorbim despre aproximativ 45 km de A7 pe care, se va circula peste circa o lună.Adjud–Răcăciuni este gata de ceva timp, chiar în raportul CESTRIN apare la 99%.
Înțeleg că deschiderea este amânată din cauza nodului subdimensionat, dar nu înțeleg de ce nu a început încă pre recepția. Are cineva o explicație?
@mihai @vancouver -
@daniel22_22 ...sărbători omenești nerecunoscute de Dumnezeu.......bine nici popii nu sunt.......scuze pt off
-
Progres ULUITOR la Viaductul CLEJA | Autostrada A7 I 31 Iulie 2026
-
La Nicolae Bălcescu s-a turnat asfaltul I Autostrada A7
-
Cleja:
Pe sensul avansat mai erau doar 3 deschideri care păreau deja pregătite pentru turnare.
Mâine, 1 august, ar trebui să avem primul sens complet suprabetonat (se pare că am nimerit bine estimarea)
Pe celălalt sens se montau ultimele predale.
Singurul obstacol îl reprezintă grinzile laterale de la cele 3 deschideri ale căror grinzi au fost ridicate ultimele. În rest, au mai rămas doar armarea și suprabetonarea.Nicolae Bălcescu:
Se vede cât de repede au avansat cu bordurile, hidroizolația și asfaltul. Același ritm se va repeta și la Cleja.
31 august este un termen foarte posibil. -
-
-
E bine din cand in cand sa verificam predictiile cu realitatea. Cred ca am gresit cu maxim 3 zile. Oricum e clar ca la final de 31/07 erau deja sus toate predalele.
mihai said:
Stiu ca e pesimism mare, dar eu imi mentin prognoza ca pe 31/07 la Cleja o sa vedem un viaduct cu 2 fire, in faza finala de tunare a placii de suprabetonare pe ultimile sectiuni.

-
in maxim o saptamana oastea eliberata la Cleja si Balcescu va arma/betona placile numeroaselor podulete de la N de Bacau unde cam toate sunt la stadiul de grinzi ridicate si predale montate. poate au ratat Sabaoani cu 1-2 luni...fara noduri mai mici.
-
După ultimele filmări oare putem spera la o deschidere până la Roman Sud pe 1 Septembrie dar cu lipsa unor supratraversari pt drumuri agricole, sferturi de con și alte lucrări mai mici.
-
Iulian said:
@vancouver
Eu pun pariu ca pe 10 August pe cele doua poduri mari de pe RC-BC va fi asfalt. Dai o bere @vancouver daca-i asa? Eu plec din Ro pe 15 August asa ca ai timp sa o dai. Sai mai bine o bere la toti membri activi ai forumului ;) Daca pierd pariul o dau eu (in Ploiesti).Ia uite ca am avut dreptate. Dar păcat ca @vancouver nu a acceptat pariul.
-
@Iulian Eu dau o bere la cel ce a decis să lase centura Bacăului deschisă cu toate că a avut acorudu și avize sa o inchidă in perioada poate ce-a mai tranzitată din an.
-
E bine din cand in cand sa verificam predictiile cu realitatea. Cred ca am gresit cu maxim 3 zile. Oricum e clar ca la final de 31/07 erau deja sus toate predalele.
Nicio predicție nu poate fi exactă la zi, deoarece nu cunoaștem toate detaliile și constrângerile din șantier. În plus, mulți dintre noi nu suntem ingineri constructori. Putem face, cel mult, o estimare rezonabilă pe baza informațiilor disponibile.
Trebuie să înțelegem că autostrăzile, asemenea oricărui proiect de asemenea amploare, nu se construiesc peste noapte. Este mai degrabă un maraton decât un sprint. Dacă vom continua în ritmul acesta încă 4–5 ani, rezultatele vor fi impresionante.
Eu cred că, și dacă podul de la Cleja ar fi fost terminat în septembrie, tot am fi avut motive de optimism. O autostradă de aproximativ 300 km realizată în 4–5 ani reprezintă o performanță.Propaganda lui Ciurea se bazează tocmai pe lipsa reperelor și a comparațiilor. Fără repere, oamenii nu înțeleg că:
- o autostradă construită în 4 ani reprezintă o performanță dacă înainte dura 6 ani
- 150 km/ an sunt impresionanți dacă anterior se construiau 40
- o întârziere de 3 luni capătă altă greutate când alte firme întârzie 10 luni.
Revenind la Cleja, cred că unul dintre sensuri era cu aproximativ 2 săptămâni, poate chiar puțin mai mult, în urma celuilalt. Au recuperat și au redus diferența la aproximativ o săptămână, dar era totuși puțin probabil ca suprabetonarea să fie terminată simultan pe ambele sensuri.
Pe primul sens este foarte probabil ca astăzi, 1 august, să fi avut loc ultima turnare, iar pe celălalt estimarea mea este miercuri–joi, 5–6 august.
Este posibil să nu mai apară filmări săptămâna viitoare și nici măcar să nu știm exact când s-a făcut ultima turnare.Important este însă că, pe 31 august, ar trebui să se deschidă cei 45 km. Important este că, la nord de Bacău, progresul față de luna martie este foarte mare. Și la fel de important este că România a câștigat o firmă puternică.
-
-
Se pare că la Nicolae Bălcescu este deja asfaltat complet. UMB parcă lucrează pe steroizi.
Viaduct N.Balcescu - UMB 01.08.2026
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare