Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    3.7k Mesaje 120 Posters 1.3m Vizualizări 14 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • G Deconectat
      gruia88
      ultima editare de

Trebuie retinut ce este cel mai important! A7 se face fie ca e PNRR fie ca e alta sursa , nu o sa se opreasca lucrarile .

Promisiuni incalcate fie de la politicieni fie de la constructori o sa tot existe .

Ce putem vedea noi este situatia din teren datorita filmarilor din drone si datorital experientei in domeniu a unor utilizatori care ne pot ajuta cu o sinteza cat mai exacta .

Putem vedea ca pe A7 se trage tare sa recupereze intarzierile , pe A8 nu au inceput si o sa fie in urma .
      Putem vedea pe A1 ca si We build si mai ales Mapa au de tras pe cele 2 loturi sa fie gata pana in 2030 , UMB isi face expertiza pe tuneluri si se misca bine si avem finalitate in 2027 .
      Pe A13 vedem ca Makyol lucreaza bine organizat pe anumite sectiuni.

Suntem intr-o situatie buna cu santiere active in aproape toata tara , ca o sa fie PNRR ca o sa fie alt guvern cu alta viziune , eu nu cred ca o sa se opreasca aceste santiere .

Parerea mea este sa ne concentram pe frumusetea lucrarilor - avem tuneluri scurte si lungi , avem viaducte mari , lungi , inalte , diferite modele , asta este infrastructura si cum construim si cat de utile sunt.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
      • vancouverV Deconectat
        vancouver
        ultima editare de vancouver

@mike_us : Sunt informatii publice din presa si comunicari oficiale. Nu e nimic secret sau nespus.

Si da, evident, se poate schimba situatia de la o ora la alta. Asta inseamna management: sa cauti mereu solutia cea mai buna, sa vii cu propuneri, dar daca cineva atrage atentia ca propunerea X nu o sa functioneze, atunci te regrupezi si cauti alta solutie.

Unii se enerveaza si presa inflameaza orice schimbare de solutie, cand de fapt asta e normalitatea. Ce daca acum 3 ore am zis A, acum zic B. Pai? Pai? Pai? Si acum 3 ore nu stiai ca B e mai bine ca A. Ei bine nu, acum 3 ore eram convins ca A este mai bine, si acum m-am razgandit dupa ce am aflat elemente suplimentare.

Ce trebuie retinut:

• la nivelul guvernului se cauta insistent solutii, astfel incat sa nu se piarda banii din grant. Cum exact, deocamdata propunerea cea mai fezabila pare mutarea pe feroviar spre Cluj-Oradea.
        • de aia a fost chemat si Umbrarescu la guvern; el a spus ca termina la termen... adica in decembrie 2026, Bacau - Pascani. Din minister multi cred ca asta nu se va intampla, dar oricum e clar ca nu are nici in clin nici in maneca cu 31.08 - deci la nord de Bacau trebuie gasite alte solutii de finantare, nu pastrata una care 100% va fi pierduta

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
        • S Deconectat
          snake69fast
          ultima editare de

"Premierul Ilie Bolojan vine vineri la Suceava pentru a participa la semnarea contractelor pentru autostrada Pașcani – Suceava și a inaugura noua grădiniță din cartierul Burdujeni" - din presa suceveană. Nu mai este mult ... 🙂

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
          • A Deconectat
            Azrael @daniel22_22
            ultima editare de Azrael

@daniel22_22 said:

@Azrael Nu prinde HC finele anului la guvern.

eu chiar mi-as dori sa ramana. asa se schimba oamenii. nu de alta dar eu il consider bun (acum cand e responsabilizat de functia publica). as fi vrut sa-l vad cu UMB la inaugurari, cum facea grinda, si sa constate ca UMB nu e chiar asa de rau ca pe vremea cand il bestelea si il considera atas la caruta PSD :) 100km sau cat va reusi umb anul asta nu-i de ici de colo...si nu strica la CV. si pe ciurea as vrea sa-l vad responsabilizat. e o mica mare diferenta intre a critica distructiv de dimineata pana seara la modul blonav, si a face ceva efectiv, cand esti pus sa lucrezi cu aia pe care tu ii consideri raul.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
            • EmericE Deconectat
              Emeric
              ultima editare de

Autostrada A7 - Viaduct Nicoale Bălcescu / UPDATE 30 aprilie 2026 / Montare Grinzi
              1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
              • M Deconectat
                mihai @Leo-Ph
                ultima editare de mihai

@Leo-Ph said:

pentru cei care inca cred ca UMB va livra totul pana la 31 August ca se se incadreze in PNRR va rog sa imi spuneti ce fumati si ce beti...poate merge si la mine.

Leo, imi cer scuze ca nu am raspuns prompt, dar am lipsit cateva zile.

Esti binevenit aici cata vreme folosesti un limbaj decent si respectuos fata de colegii de forum. Ca intre niste oameni adulti si educati, care se pot respecta inclusiv atunci cand au pareri contrare.

Noi nu toleram expresii de genul "ce fumati?" Daca ai un argument, esti binevenit sa-l expui pe larg. Daca tot ce ai sunt insulte, probabil ca nu suntem forumul potrivit pentru tine.

Considera acest mesaj ca un prim avertisment.

Multumesc pentru intelegere.

L 1 Reply Last reply Răspunde Citează 11
                • L Deconectat
                  Leo-Ph @mihai
                  ultima editare de

@mihai scuze pentru derapaj ! multumesc pentru avertisment ! sa aveti succes si discutii constructive.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                  • M Deconectat
                    mihai
                    ultima editare de

AUTOSTRADA A7 Pod peste râul Moldova | Lucrări zona Roman 30.04.2026 | Bacău-Pașcani Lot 2
                    A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                    • A Deconectat
                      Adrianb1
                      ultima editare de

Din pacate am primit confirmarea (100% sigura pentru mine) ca Bacau-Mircesti nu va fi gata in august. Nu vorbesc de zvonuri, ci discutia foarte recenta cu UMB.

Ce nu stiu si ma mira un pic e ca optiunea de a se concentra pe lotul 1 in defavoarea lotului 2 pentru a avea lotul 1 deschis in august ori nu a fost discutata (m-as mira), ori nu e tehnic posibila.

Singura veste buna e ca se continua lucrarile, cu deschidere ceva mai tarziu. Mi s-a spus si un termen, dar cred ca nu e 100% sigur si nici nu conteaza prea tare, e tot in toamna asta.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • vancouverV Deconectat
                        vancouver
                        ultima editare de

Păi s-a spus oficial ca se muta Bacau-Pascani pe împrumut pentru ca nu va fi gata in august. Deci nu înțeleg ce tot mai e nevoie de dovezi și alte discuții.

Iar în toamnă este doar termenul ambițios transmis de Umbrarescu oamenilor din teren, dar chiar și decembrie e doar la limită posibil din cauza podului peste Moldova. În schimb primul lot de după Bacău e destul de sigur în 2026.

Legat de bani, există un singur om, Ciurea, care îi dă înainte ca și pe împrumut lotul trebuie deschis în august, altfel s-ar pierde toți banii. Inclusiv pe forum la el Horațiu Cosma, care este secretar de stat, a explicat ca pe împrumut nu se pierde nimic și se decontează ce s-a lucrat până pe 31.08.

Așa ca este logic ca UMB sa tragă la maxim și la nord de Bacău, să ajungă la un procent financiar cat mai mare. De asta trebuie să asfalteze cat mai mult până în august, asfaltul fiind scump. Și glisierele costa bani frumoși, și alea ajută. Mai ales ca e vorba de sute de km de glisiere.

E 1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                        • vancouverV Deconectat
                          vancouver
                          ultima editare de

În schimb tot ce se va lucra pe A7 Ploiești - Pașcani și A1 Holdea - Margina după 01.09.2026 va trebui achitat integral de la bugetul de stat. Nu se pot băga pe nici o altă formă de fonduri europene.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                          • vancouverV Deconectat
                            vancouver
                            ultima editare de vancouver

Semnare contracte A7 Pascani - Suceava cu UMB:

https://www.facebook.com/reel/2005860530010597

Sunt placut surprins ca este prezent si fostul ministrul Serban, un semn de normalitate dupa parerea mea, nu doar ne iubim si a doua zi dupa divort doar huo.

Contractele Pascani - Suceava au 6 luni proiectare si 2 ani executie. In 2029 circulam pe acolo.

R 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                            • R Deconectat
                              Rota @vancouver
                              ultima editare de

nu doar fostul ministru ci si imparatul, cred ca e prima data cand il vad la semnarea unui contract :)

• vancouverV Deconectat
                                vancouver
                                ultima editare de

Hai sa punem si sub forma de stire:

agerpres.ro  /  mai 1

Premierul Bolojan - la semnarea contractelor pentru două loturi din autostrada Pașcani - Suceava: E un moment important (FOTO/VIDEO)

Premierul Bolojan - la semnarea contractelor pentru două loturi din autostrada Pașcani - Suceava: E un moment important (FOTO/VIDEO)

descriere

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                • A Deconectat
                                  Azzl @vancouver
                                  ultima editare de

@vancouver si declaratii de la semnare
                                  https://www.facebook.com/share/v/14aiNQzEifE/?mibextid=wwXIfr

• S Deconectat
                                    snake69fast
                                    ultima editare de

Zi lucrătoare astăzi pe A7 pentru UMB 👏 Mu am poze, sunt la volan....

• A Deconectat
                                      Azrael @mihai
                                      ultima editare de

@mihai said:

AUTOSTRADA A7 Pod peste râul Moldova | Lucrări zona Roman 30.04.2026 | Bacău-Pașcani Lot 2

62ca2df4-7fc2-4655-9760-1069135fe246-image.jpeg

c597fa83-cf59-449f-832b-b7acc4b61bcb-image.jpeg

sa notam si opinia celui ce filmeaza de ani de zile UMB. probabil ca acum s-a luat putin presiunea de pe umerii UMB pentru finalizare in august, dar asta ar putea fi si un factor pozitiv, plus ca poate ambitia UMB sa arate ca...
                                      vom vedea.

• S Deconectat
                                        snake69fast
                                        ultima editare de

Nu este doar podul o problemă, la Săbăoani la nodul cu DN2 nu au forat încă, mai sunt o grămadă de conducte înșirate pe câmp...

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                        • A Deconectat
                                          Azrael @snake69fast
                                          ultima editare de

@snake69fast poate si de asta partenerul serios MT nu era asa de..optimist :) or sti ei mai multe..ce relocari bat pasul pe loc, precum la Tisita.

• E Conectat
                                            emk @vancouver
                                            ultima editare de

@vancouver said:
                                            Așa ca este logic ca UMB sa tragă la maxim și la nord de Bacău, să ajungă la un procent financiar cat mai mare.

La împrumut, nu se decontează doar 40%, iar retul de la buget? S-a schimbat ceva și e 100% din împrumut?

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Înregistrare Autentificare
                                            • First post
                                              Last post