A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Oare de ce se monteaza stalpii pe ambele sensuri ale podurilor, nu e mai eficient sa montezi unul singur pe mijloc cu 2 surse de iluminat?
-
Daca sursa de curent este de la retea, da, are logica sa faca un singur stâlp. Daca sunt cu panouri solare probabil nu ajunge un panou sa alimenteze 2 lampi.
-
@Adrianb1 m-am exprimat neclar. Am vrut să se înțeleagă prin "mers la risc" situația în care comportamentul tău are urmări doar asupra ta.
-
1.600 de muncitori și 500 de utilaje reprezintă o mobilizare impresionantă pentru un singur lot, chiar dacă are peste 30 km.
În ultimele trei luni au tras extraordinar ca să închidă tot până la Adjud și, părerea mea, au șanse mari să reușească. -
@mike_us Să sperăm ca vremea va permite. Nu e ok să se facă hidroizolația pe umezeală ridicată și ploaie sau zăpadă.
-
@trismegistul M-am uitat pe vremea la Adjud pe urmatoarele 10 zile (adica ce a mai ramas din sapt asta si toata sapt viitoare). Avem asa:
- maxime intre 7 si 15 grade (cel mai cald vineri 21.11, cu 15 grade)
- minime intre 1 si 8 grade (cel mai frig noaptea de luni si marti sapt viitoare, dar exact atunci nu vor fi precipitatii)
zile cu precipitatii:
- azi, joi 20.11, in total 1mm, ploua chiar acum noaptea, se termina la ora 3:00 noaptea - restul zilei fara precipitatii
- sambata 22.11 ploaie seara dupa ora 20:00 ... (si un risc minimal de cativa stropi dimineata, la orele 4-6) - deci toata ziua fara probleme
- joi 27.11 ploaie 9mm intre 9 si 15, ora la care temperatura va fi de 7-10 grade
In rest fara ploi si vedem ca doar ziua de joi 27.11 probabil va fi stricata de ploaie, adica sa nu poata asfalta si hidroizola
Deci de azi joi 20.11 pana miercuri 26.11 au posibilitatea sa hidroizoleze la greu si ar cam trebui sa termine hidroizolatiile la toate structurile. La fel cu asfaltul pot veni si sapt asta si sapt viitoare la greu, doar joia viitoare daca ramane ca in prognoza ar trebui sa faca o mica pauza.
Apoi de sambata 30.11 intra in minivacanta de 01.12 (sambata, duminica, luni = 3 zile libere). Vedem ce-o mai fi in decembrie.
-
@vancouver si as adauga ca la hidroizolatie s-au vazut muncitori si duminica. cu atat mai mult e un plus.
-
@Emeric Probabil subcontractori
-
@vancouver
La ce temperatura minima se poate asterne hidroizolatia?
De asemenea, asfaltul? -
Asfalt +10°C si suprafata uscata. Cu diverse masuri suplimentare, cum ar fi incalzire suplimentara la fata locului, se poate si la mai putin. Suprafata se poate si ea usca activ. In final nu conteaza temperatura de afara, ci temperatura asfaltului dupa asternere, care trebuie sa fie intre 110 si 180°C.
Cu cat stratul de asfalt asternut este mai subtire, cu atat se va raci mai repede si nu mai este lucrabil (nu mai poate fi vibrat si nivelat cum trebuie). Astfel, asternerea stratului de baza, gros de ca. 20cm, nu este o problema chiar pana la 0°C. In schimb uzura care are doar 4-5cm poate fi problematica la temperaturi sub 6-7°C, orice masuri s-ar lua.
Totusi, in caz ca uzura iese prost (de ex. valurita), aceasta se poate freza si reface, de exemplu la primavara - evident pe cheltuiala antreprenorului, daca acesta a lucrat la temperaturi sub standard "pe raspundere proprie".
La hidroizolatii depinde foarte mult de produs. Fiecare produs are caracteristice definite de producator si acelea trebuie respectate. In esenta suprafata trebuie sa fie foarte curata si relativ uscata, iar betonul sa aibe macar 7-10 zile de la turnare, ca sa nu mai transpire prea tare. Varianta folosita de UMB posibil sa se poata pune pana la 5°C. Variantele cu carton si arzator teoretic pana la 15°C, dar tocmai pentru ca arzatorul incalzeste si betonul si cartonul, se poate merge si pana pe la 7-8°C. Hidroizolatiile cu pasta groasa, care se pun de regula pe lateralele caselor, acelea minim 15°C, preferabil 20°C. Dar si aici exista variante, de exemplu cele bi-component (adica se amesteca 2 componente inainte de utilizare) se usuca in 1-2 ore la 15°, pe cand cele ready-to-use au nevoie de o zi sau mai mult la temperaturi gen 15°C (doar la 30-35° se usuca in cateva ore).
-
@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@trismegistul M-am uitat pe vremea la Adjud pe urmatoarele 10 zile (adica ce a mai ramas din sapt asta si toata sapt viitoare). Avem asa: (...)
Nu stiu voi, dar eu urmaresc cu sufletul la gura (cum s-ar spune) prognoza meteo... Ba ma uit pe niste analize facute de unii foarte misto de pe Fb cu evolutia vortexului polar etc.. si ii "injur" in gand
pe toti care se bucura ca ar veni frigul si zapada in decembrie - in ideea in care nu se va termina treaba pe A7.
Insa sincer astept cu mult mai mult interes finalizatea Pl-Bz lot 3, sper sa se intample pana de 1 Dec! - mai e vreo veste noua legata de asta? -
*Mobilizare bună și pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii Focșani-Bacău (#A7)!
Constructorul român (UMB Spedition) este mobilizat pe cei 38,78 km dintre Domnești Târg și Răcăciuni cu 1500 de muncitori și 600 de utilaje, care desfășoară în momentul de față următoarele lucrări:- așternere mixturi asfaltice;
- umpluturi cu balast;
- taluzări cu pământ vegetal;
- montare stâlpi pentru panourile fonoabsorbante, armare și cofrare fundații pentru stâlpi panouri;
- aplicare de hidroizolații;
- montare lise parapet metalic;
- lucrări de iluminat la pasajul peste DN 2 și CF 500, canalizări branșamente;
- amenajare de perdele forestiere;
- relocări rețele electrice;
- amenajare Nod rutier Adjud.
Stadiul fizic pe întreg șantierul este de 90%.
Sectorul de 17 km (până la Adjud), pe care dorim să deschidem circulația anul acesta, a ajuns la un progres de aproximativ 95%.
În funcție de condițiile meteorologice și de ritmul de lucru din șantier, circulația va putea fi deschisă pe circa 17 km din acest lot până la Adjud.
Anul viitor, după finalizarea lucrărilor și pe celelalte sectoare ale A7, se va putea circula pe aproximativ 375 km de autostradă de la București la Pașcani (A3 și A7).
Valoarea contractului pentru construcția acestui lot este de 2,48 miliarde de lei (fără TVA), iar finanțarea esre asigurată prin PNRR.*
-
@SwatKat a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Insa sincer astept cu mult mai mult interes finalizatea Pl-Bz lot 3, sper sa se intample pana de 1 Dec! - mai e vreo veste noua legata de asta?
Rabdare si tutun, young padawan. Se lucreaza, mai e un pic si termina, sa vedem cum fac cu receptia ca sa poata sa deschida.
-
@Adrianb1 Ar cam trebui zilele acestea să finalizeze, într-adevăr, urmând ca de la începutul săptămânii viitoare să înceapă testele la viaductul de 1260 m. peste CF702 și DN2B, precum și recepția întregului lot, dacă vor să țină de termenul promis de 28 noiembrie.
-
cât așteptam filmarea de mai sus! deci continuă asfaltările și după Adjud. Pare că, de fapt, ei își propuseseră să ajungă la Răcăciuni anul ăsta, probabil ratează de puțin, deși acolo un 5-10% șanse eu zic că sunt. Nu ajută cine știe ce la trafic, ajută pentru 2026. Dacă doar alea sunt structurile rămase nebetonate, doar de vreme mai ține.
-
@MihaiD Au progresat mult la toate structurile aflate la nord de Adjud, din ce se vede in filmare. Dar nu cred ca sunt sanse sa deschida ceva, dupa raul Orbeni e viaductul de 199 m peste valea depresionara la care inca nu au ridicat grinzile pe capete, desi pe deschiderile din mijloc lucreaza la armare. Dar chiar si acolo au inceput sa ridice terasamentul in jurul culeilor, deci probabil in cateva saptamani ar putea sa ridice si acolo grinzile. Ar mai fi nevoie cam de doua luni de vreme buna pentru Adjud - Racaciuni, asa ca final de martie cred ca ar fi cel mai optimist scenariu aici. Astept si eu cu mare nerabdare o filmare Racaciuni-Bacau, pentru ca sper ca au avansat si acolo cu structurile. Pentru Focsani-Adjud cred ca nu mai sunt emotii, dar se vede cat de mult dureaza hidroizolatia, asfaltarea si rosturile de dilatatie. Probabil vor fi gata abia la limita, pe 22-23 decembrie
-
Completez mesajul meu de mai sus: obiectivul e Racaciuni anul ăsta, oamenii trag pentru asta, iar pentru Bacău până la Paști. Cu vreo lună de trafic prin Bacău, pe vechiul traseu, până se fac legăturile. Să zicem că sursa e bună. Momentan sunt în grafic... graficul lor.
-
@MihaiD Informația de mai sus este de la cineva care lucrează pentru UMB?
Să încerce să termine cât mai mult până la Răcăciuni anul acesta, iar la anul să tragă cât pot până la Pașcani? -
@mike_us da. Să termine până la Racaciuni, iar până la Paști și L3. Nu știu mai departe.
-
@MihaiD
Între București și Iași, blocajele mari sunt Adjud, Bacău și apoi Roman.
Dacă ajungem la Bacău până de Paști, din punctul meu de vedere e excelent — ar rezolva o parte semnificativă din traficul Moldovei.
După aceea, UMB ar avea suficiente resurse să tragă tare spre Roman, mai ales că lotul e mai simplu decât Focșani–Bacău 1 și 2.Și cred că asta ar însemna ca, la următoarea filmare a lotului 3, să vedem ceva progrese și la structuri.