A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Nu exista comparatie intre un DX si drumul 1+1 actual din jud. Suceava. Si la DeX12, DN65 devenise un drum al mortii. Chiar cu mai multi morti pe km de drum fata de DN2. Nu am nici o statistica actuala sa putem face o comparatie, dar sunt convins ca pe DeX12 e mai bine.
Iar accidentele cu morti pietoni ocupanti de vehicule in pana se pot reduce cu o campanie intensiva de informare, ca trebuie neaparat ca toti ocupantii masinii sa treaca cat mai repede dincolo de parapet si in nici un caz soferul sa nu incerce sa repare pana. Plus camere de monitorizare de-a lungul intregului DX, si la orice oprire pe acostament imediat trimis echipaj de politie, sa asigure perimetrul, eventual sa devieze cu balize traficul numai pe banda 2, creind intentionat un mic ambuteiaj - dar astfel viteza in zona scade mult.
Totusi se pune intrebarea, DE CE MAMA MASII nu facem direct un acostament suficient de lat cat sa incapa macar un autoturism, adica undeva la 2,30m. Hai nu 2,80 ca pe autostrazi, cat sa incapa un camion, dar macar 2,30.
-
Nu facem pentru ca normativul asa spune. Daca faci atunci raspunzi in fata Curtii de Conturi si dupa caz a justitiei.
-
@Azzl parerea mea e ca aceste DEx sunt niste idei paguboase pe termen lung. Sunt o struto-camila pentru ca daca te lasa masina pe drum, pericolul e maxim. Si nu suntem o tara unde parcul auto e prea nou, sunt multe haburi ce genereaza probabilitate mare de defectiune in mers. Circulatia e agresiva, oamenii grabiti si nervosi, nedisciplinati, fara respect prea mare pentru lege. Iar acel parapete din dreapta te tine practic in canalul mortii. Nu ai unde sa fugi, nu ai cum sa scapi. Avand in vedere ca deficitul tarii in ultimii 2 ani a fost anual de peste 30 miliarde euro, din care, pe partea de autostrazi s-au cheltuit sub 3 miliarde, din care o parte rambursabili, deci vera nici macar 10% din deficit, poate 5% e mai corect, si faptul ca autostrazile aduc plus valoare si nu le faci pe 2-3 ani ci pe 100 de ani, e o prostie sa spui ca faci economie prin acea banda de urgenta. Ii asfaltezi omului ulita dupa care se duce si ramane cu masina cea veche pe care si-o permite in pana pe DEx si moare pe-acolo. Alegerea e grea, dar in cazul omului nostru, mai bine nu avea ulita asfaltata ci A in loc de Dex.
Poate ar fi mai oportun sa nu se mai puna acel parapet pe dreapta, dar nu pot evalua impactul pe partea de siguranta caci si asta are avantaje si dezavantaje. -
Alveole. Nu-i opreste nimeni. Dar e nevoie de propunere din partea Search. Iar daca e de bani...tai 3-5 cm din inaltime terasament pe toata lungimea drumului si fac banii de alveole sa ma inchid la sfarsit cu devizul. Dar trebuie acum la SF ca sa poata fi facute exproprieri.

-
@Azzl a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Nu facem pentru ca normativul asa spune. Daca faci atunci raspunzi in fata Curtii de Conturi si dupa caz a justitiei.
N-ai inteles intrebarea. Intrebarea este de ce nu se schimba legea / normativul in sensul sa fie prin lege / normativ obligatorie. Evident ca functionarul de stat trebuie sa respecte legea si sa faca la pret minim, asta evident ca stiu si eu.
Iar enervarea mea provine din faptul ca avem cea mai mare mortalitate pe cap de locuitor din Europa, dar facem in continuare diverse capcane, la care nu se pune intrebarea daca, ci doar cand o sa mai moara unul.
-
Greu cu schimbatul normativului. Mai ales acum când abia se incheie un ciclu de modificari aduse acestora. De asta am spus alveole. Îmi imaginez că s-ar incadra în normativul actual și în costuri cu mici ajustări de proiect. Beneficiarul să încerce o rezolvare acum. Nu după ce este dată în exploatare
-
-
-
-
Cred că în curând o să vedem și o filmare pe lotul 2 Focșani–Bacău.
Cum deja s-a început lucrul la mega structura de 109 metri, eu nu mai văd nimic care să mai poată ține în loc sectorul Focșani–Adjud.
Corelat cu deschiderea celor de la Nurol, o să avem foarte curând o porțiune cu adevărat semnificativă de A7 + A3 între București și Adjud.
Eu unul aș paria că drumul național o să rămână foarte liber după asta. -
@mike_us
Eu sunt curios cum este după Adjud, până la Răcăciuni, erau 3 structuri mai lungi, in stadii diverse. Vedem asfaltul pe ele până la sfârșitul anului? Chiar daca nu sunt șanse să îl vedem în circulație sper că se vor apropia mult de terminare. -
@Iulian Dacă te uiți pe tabelul pe care l-am pus nu demult, până la Răcăciuni sunt mai puține structuri.
Avem 7 traversări ale autostrăzii, la care se lucrează destul de repede (dispăreau grinzile depozitate în Adjud), și 3 structuri care nu sunt foarte lungi: ~300 m, ~200 m și ~100 m.Și eu, la fel ca tine, sunt super curios cum o să arate la sfârșit de decembrie până la Răcăciuni și până la Bacău.
Aproape sigur o să filmeze Răducu până la final de an și probabil și Stef. -
Sâmbăta asta din DN2 am putut vedea deși pe o ceață densă o pădure de macarale intre Adjud și Răcăciuni. Abia aștept să văd și o filmare.
-
-
@ncb Un santier parasit :)))))
-
@daniel22_22 “doar” atat se poate

-

Două poze fără valoare, doar mi le-a trimis cineva ca să-mi arate că sâmbătă seara încă se lucra pe Răcăciuni - Bacău, adică L3, deci nu doar L1 și L2. Pozele sunt cam de pe la jumătatea lotului.
-
@daniel22_22
Nu au capacitate se vede!
-
S-a dat drumul la Garoafa. Din pacate rampele nu sunt 2+2, doar podul. Si e scurt, si vor fi probleme la depasit tiruri ce merg pe banda 1. Nu cred ca degeaba au fost largite si rampele la celelalte poduri. Proiect prost dpmdv.
Din filmarea lui Stef de ieri, se pare ca la Tisita au mai ridicat 2 stalpi, deci avem 3+2=5 stalpi ridicati din 16.
-
@Azrael Dupa ce se deschide A7, DN2 va fi probabil reconfigurat la 2+1 alternativ. Traficul nu o sa mai fie justificabil pentru 2+2.
Noutăți de pe autostrada de la Buzău – Buzoienii.ro