Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    2.5k Mesaje 94 Posters 898.4k Vizualizări 11 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Conectat
      mike_us @MihaiD
      ultima editare de mike_us

@MihaiD
      Da, și eu cred că termină într-o săptămână — am zis două, ca să nu avem surprize. (borduri ...)
      Mutarea spre Răcăciuni/Bacău se face treptat, pe măsură ce nu mai e nevoie de oameni la structurile mari - care deja sunt betonate.
      Cum zici și tu, o parte deja s-a mutat spre Răcăciuni/Bacău.

Până la Răcăciuni am postat un tabel cu structurile — se vede că nu sunt prea multe, în afară de supra traversări.
      Când am spus „în jur de 17”, m-am referit că atunci o să fie aproape o mutare completă — doar câțiva oameni vor mai rămâne ici și colo între Focșani și Adjud.
      Nu cred în Răcăciuni anul ăsta, dar nici nu rămâne mare lucru pentru primăvară.

Mie, personal, mi se pare că stăm bine pentru 2026.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 8
      • S Deconectat
        SwatKat @SwatKat
        ultima editare de SwatKat

a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:

@vancouver Legat de Centura Focsani Nord, e un Mizil 2 reloaded, intr-adevar, chiar mai rau. Pentru ca in weekend a postat pe Fb Prefectul judetului, "certand" subprefectul (ei sunt din cele 2 partide aflate impreuna la guvernare) ca a participat la protestul ala.
        Iar ca "explicatii" (ca nu pot fi numite asa) a spus ca acolo e o problema cu o legatura care intra i acest drum (probabil de la acele case) si care nu indeplineste standardele de siguranta iar exproprierile necesare de abia acum se fac, HG-ul e inca la minister, nu e nici macar finalizat!
        Noaptea mintii, avem asadar:

• cei 2 reprezentanti ai Guvernului in teritoriu discuta in contradictoriu pe Fb;
        • la 1 an de la finalizarea unui proiect aprobat si para-aprobat autoritatile isi dau seama ca nu se poate da un aviz de circulatie;
        • la 1 an de la finalizarea lucrarilor noile exproprieri nu sunt nici macar decise, ca apoi sa se demareze lucrarile efective.

Dupa mine e chiar mai rau ca la Mizil, macar acolo erau greseli tehnice, aici e clar o brambura a autoritatilor!

Link: link Fb

LE. Stati, ca saga continua! 😠 Politia romana spune clar ca a emis, în anul 2023, un aviz pozitiv pentru semnalizarea rutieră si nu are o nouă solicitare pentru acordarea unui nou aviz
        Link comunicat:link text

Imi dau singur citare 🙂 dar, asa cum am presupus, avizul ala din 2023 emis de Politie insemna o semnalizare rutiera fara acces pentru ecele proprietati. Ce s-a intamplat dupa si de ce s-a decis abia ulterior ca si acelea au nevoie de acces, nu stiu si probabil informatia nu va veni asa usor.
        In plus, nici comunicatul Politiei nu le face cinste, au bagat un limbaj steril si birocratic, practic s-au spalat pe maini si au aruncat pisica de la ei din curte. Tipic.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
        • F Deconectat
          fulgernc @trismegistul
          ultima editare de

@trismegistul
          În primul rând nu tee-am "atacat" la persoană. Dificil o să găsești așa ceva în postările mele. Dacă observi am vorbit la modul foarte general , nu am numit pe nimeni , în particular.
          Am făcut o trimitere ...ptr că acolo e "izvorul" acestor teorii. Conspiraționiste . Care ..nu au nimic în comun cu o informare , sau dezbatere ..cât de cât obiectivă. Dacă la dezbateri nu poți avea pretenții , atunci când pretinzi că informezi , da. Nu e o remarcă directă ptr tine , ca să nu se înțeleagă greșit.

Au răstălmăcit și chestia cu finanțarea de anul ăsta ca să cadă tot cum vor ei. Aici e rădăcina dezinformării , și mulți doar preluați narativa în diverse forme. Dinamica finanțării nu e statică. Să spun așa. Timpul nu stă în loc ptr un antreprenor. La fel bilanțurile. Chiar și când doarme. Graficele alea luate de pe ROGOP și alte surse sunt prezentate de ei și afișate drept sfântul graal. Dar ai ascultat declarația d-lui Erbașu??? De câte ori l-ai auzit pe d-l Umbrărescu vorbind? Ambii mișcă șantiere grele. Cu diferența că d-l Umbrărescu mișcă de vreo zece ori mai mult.

S-a "lăcomit"??? Faimoasa sintagmă? Eu mai bine aș fi întrebat ..cine și-ar fi asumat riscul?? Crezi că e ușor să crești o firmă în timp ce livrezi șantiere cât următorii 5 la un loc??

O să îmi asum eu să o spun cu subiect și predicat ce cred despre cei ce lansează teoriile astea. Ei sunt doar vocea celor care sunt nemulțumiți că nu mai prind contracte ..și nu mai pot juca pe degete statul român ...în timp ce își încasează facturile pe lucrări nefăcute.

Dacă o să te uiți cu atenție și imparțialitate ..și să faci abstracție de orice idee de teorii obscure , o să vezi că ptr toate șantierele pe care UMB înregistrează întârzâieri sunt motive justificate. Când au distrus firma lui Nelu Iordache ...UMB era un mic antreprenor cu câteva camioane Mercedes portocalii. E durere mare pe unii că schema nu mai merge.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
          • I Deconectat
            Iulian @trismegistul
            ultima editare de

@trismegistul
            Nu ai ce comunicare de la CNAIR, Transelectrica depinde de Ministerul Energiei iar decizia de decontare a LEA și mutare este luată de dispeceratul national. Secretarul de stat Cosma, numit acum câteva luni ar putea să scrie ceva pe PUM unde este destul de activ dar probabil că este prea ocupat să se ocupe de mărunțișuri. Că de transparență, comunicare nu mai vorbim, erau niște cerințe când erau " ăilalți" singuri la guvernare, acum că sunt și "ai noștri"nu se mai pune.
            Daca mai este cineva activ pe PUM o întrebare cu dedicație nu ar strica. Acum că întrebarea va dispărea rapid sau că luați un ban nu este vina mea.🙄

1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
            • M Conectat
              mike_us

Pentru cei care merg pe Buzău – Focșani: știe cineva dacă mai e ceva de făcut la parcări sau alte lucrări din afara spațiului autostrăzii?
              Sau s-ar putea lansa în curând licitațiile pentru acele spații?

În ritmul ăsta, o să avem în curând București – Adjud/Bacău complet, și chiar n-ar strica niște spații de odihnă, benzinării și alte facilități pe traseu.
              Undeva in vara lui 2026.

I N 2 Replies Last reply Răspunde Citează 2
              • I Deconectat
                Iulian @mike_us
                ultima editare de

@mike_us
                Licitații...nu erau lansate acum 3 luni când am fost in Ro.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                • daniel22_22D Deconectat
                  daniel22_22 @mike_us
                  ultima editare de

@mike_us : În zona Adjud vremea este bună săptămâna asta. Sper să finalizeze betonarea de la Șușița pentru ca urmează o săptămâna de ploaie și frig. Ca să bag puțin bățul prin gard, îmi pregătesc popcorn pentru dezbaterile despre cum toarnă UMB beton pe ploaie și așterne asfalt pe frig.

S 1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
                  • N Deconectat
                    Niros @mike_us
                    ultima editare de

@mike_us Merg destul de des spre Focșani de la Buzău, pe A7 și constat că se lucrează încă la spațiile de servicii de pe acest tronson. Totuși, până acum au fost deschise doar parcările din spațiul pentru servicii din dreptul loc. Cireșanu de pe ambele sensuri, concomitent cu darea în exploatare a lotului 2, Mizil-Pietrosu. La acestea probabil au lucrat intens, cât timp au avut loc remedierile la podul de la km. 38. În schimb, din ce am putut constata din filmările postate aici, privind evoluția lucrărilor la lotul 3, este foarte posibil ca și spațiul de servicii de pe acesta, din proximitatea pasajului DJ203D peste A7, să fie deschis, măcar parțial, adică numai parcarea, concomitent cu lotul. Nu știu dacă și toaletele vor fi deschise tot atunci, stațiile de încărcare VE cu siguranță că nu, iar de benzinării încă nu se pune problema. Cu siguranță vor urma niște licitații pentru toate acestea.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                    • R Deconectat
                      Romulus @vancouver
                      ultima editare de Romulus

@vancouver se știe cumva dacă după ce se va finaliza Podul DN2 de peste A7 se va putea face descărcarea dinspre București direct in DN2 prin breteaua nodului? Sau se va aștepta finalizarea întregului nod (adică și porțiunea de sub pod a autostrăzii?

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                      • vancouverV Deconectat
                        vancouver
                        ultima editare de vancouver

Intentia este sa se dea drumul pe A7 pana la nod Spataru in momentul in care traficul de pe DN2 se va muta sus pe pasaj.

Insa la momentul acela nu vor fi gata si bretelele de 270°, astfel incat cei care vin pe A7 si doresc sa faca "stanga" spre hanul lui Tinta vor fi obligati sa mearga intai tot spre dreapta si sa intoarca in sensul giratoriu improvizat de la Spataru. Nu va mai exista nici posibilitatea sa iasa la Stalpu, sa o ia acolo spre DN1B. Ceea ce dupa parerea mea va supraaglomera sensul giratoriu de la Spataru si va fi mai rau ca acum pe timpul zilei. Posibil sa nu se castige nimic ziua sau chiar sa dureze mai mult si sa fie afectate si alte directii de mers acolo in acel SG.

Personal recomand sa nu se deschida acei 5 km, sa se pastreze varianta actuala de descarcare pe la Stalpu, mult mai flexibila (traficul se separa in 2 fluxuri) si sa se dea drumul la cei 5km doar cand se da drumul la intregul lot.

Railway fan. But motorways have to be done first!

B 1 Reply Last reply Răspunde Citează 10
                        • S Deconectat
                          SwatKat @daniel22_22
                          ultima editare de

@daniel22_22 a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:

@mike_us : În zona Adjud vremea este bună săptămâna asta. Sper să finalizeze betonarea de la Șușița pentru ca urmează o săptămâna de ploaie și frig. Ca să bag puțin bățul prin gard, îmi pregătesc popcorn pentru dezbaterile despre cum toarnă UMB beton pe ploaie și așterne asfalt pe frig.

Sper ca ai inceput sa mananci deja, ca s-a lansat ideea ca se va asfalta pe ploaie ca anul trecut!
                          Doar ca monahul a uitat sa zica ca asflatul pus pe soare de turci pe A0 s-a distrus deja, pe cand cel pus "pe ploaie si frig" pe A7 inca rezista... Amanunte... sau cum s-a zis, pisica aterizeaza mereu in picioare!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
                          • ncbN Conectat
                            ncb
                            ultima editare de

AUTOSTRADA A7 Ploiești - Buzău LOT 3 | Stadiu lucrărilor la 03.11.2025
                            1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                            • M Conectat
                              mike_us @Niros

@Niros Ar fi super dacă ai putea să pui niște poze cu spațiile de servicii când mai treci pe acolo.
                              Nimeni nu filmează partea asta, deși cred că ar fi destui interesați să vadă starea actuală.

@daniel22_22
                              În ultima filmare de luni se vede că deja s-a început betonarea, iar din armare mai e foarte puțin.
                              Podul nu e chiar așa de mare (380 m) — sâmbătă, minim un sens ar trebui să fie posibil, poate chiar amândouă.
                              Suntem pe ultima sută de metri până la Adjud.
                              Și mie mi se pare că UMB face tot ce se poate ca să dea drumul în decembrie.
                              Imaginea cu cele două foreze stând și așteptând relocarea electrică spune tot.

N 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                              • vancouverV Deconectat
                                vancouver
                                ultima editare de

Una din cele mai bune semnalizari de pana acum din Romania la nodul Spataru.

Totusi persista Siret cu punctul de frontiera, o chestie inutila dupa parerea mea. Mult mai bine daca treceau acolo Braila, pentru ca urmeaza iesirea urmatoare spre Braila si sa nu se iasa aiurea prea devreme.

In rest apreciez ca foarte bun faptul ca au dat denumiri cardinale, gen Buzau Vest, Nord etc. Tot foarte bine, ca panouri nu sunt inundate cu prea multe localitati. 2-3 pe fiecare directie e perfect.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
                                • N Deconectat
                                  Niros @mike_us
                                  ultima editare de

@mike_us Cu privire la evoluția lucrărilor pe cele două spații de servicii de pe lotul 3, de lângă pasajul DJ203D peste A7, ne putem face o idee din filmarea făcută de RăducuPDrum pe YT, din 03.11, postată și pe aici. Din nefericire, în cazul celorlalte spații de pe fostele loturi ale tronsonului A7 Buzău-Focșani, aflate încă în lucru, nu prea ne putem face o idee clară asupra evoluției lucrărilor la acestea, nefiind prea multe de văzut din viteza mașinii, doar ceva utilaje și echipe de muncitori la lucru. Într-adevăr, întreg tronsonul Buzău-Focșani fiind deja dat în circulație de aproape un an, nu mai reprezintă niciun interes pentru cei care ne ofereau altădată filmări interesante privind evoluția lucrărilor pe acesta.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                  • M Conectat
                                    mike_us

Am combinat tabelul meu cu datele de la @SkyScraper-Ro
                                    Am inclus și structurile cu 2 benzi (supratraversări), și pe cele cu 4 benzi.
                                    Progresul este din filmarea lui Răducu din 3 noiembrie.
                                    Structurile cu 2 benzi sunt pe fond verde — dacă aveți o idee mai bună de culori, pot schimba rapid.
                                    O să punem și pentru lotul 2 când apare filmarea lui Răducu sau Stef, dacă vi se pare util.

Dacă e interesat cineva, pot recalcula și procentele de asfaltat, betonat etc.
                                    Orice like trebuie dat lui @SkyScraper-Ro — el a muncit mult mai mult ca mine.

Progress_Nov_3.png

1 Reply Last reply Răspunde Citează 4
                                    • M Conectat
                                      mike_us @Niros

@Niros Eu mă refeream la cele de pe Buzău–Focșani: dacă mergi cu pasageri, e bună și o poză făcută de pasagerul tău.
                                      Eu aș fi interesat chiar și de o poză de calitate mai slabă — tot poți vedea în mare stadiul lucrărilor.
                                      Cum poți tu.
                                      Eu încă sper ca în vara lui 2026, poate spre toamnă, să înceapă să se deschidă și parcările, benzinăriile , spații de servicii pe A7.
                                      Să nu repetăm istoria A1.

N A 2 Replies Last reply Răspunde Citează 0
                                      • N Deconectat
                                        Niros @mike_us
                                        ultima editare de Niros

@mike_us De regulă mă deplasez singur, dar cu prima ocazie când voi fi însoțit, am să rog însoțitorul să facă câteva fotografii. Deși de când se tot lucrează la spațiile acestea, ar trebui să fie într-un stadiu destul de avansat... Vedem ce putem face!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                                        • B Deconectat
                                          borsan.liviu @vancouver
                                          ultima editare de borsan.liviu

@vancouver pare o propunere mai mult decât pertinentă. Am trecut acum cateva zile pe acolo, dus-intors, si cred ca se va aglomera f rau SG de la Spătaru. Mai bine ar rezista tentației de mai bifa cativa km, dar fara efecte palpabile asupra traficului per total in zona.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                          • A Deconectat
                                            Adrianb1 @mike_us
                                            ultima editare de

@mike_us Cel tarziu luni seara vin spre Bucuresti cu pasager, o sa incerc sa fac niste poze din mers. In cel mai rau caz pot sa descriu.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                            • First post
                                              Last post