A0 centura București la nivel de autostradă
-
Cam in 2 luni si-a propus UMB sa termine, sa zicem de la mijloc de martie +2 luni = mijloc de mai. Posibil sa mai ramane cu mici detalii si dupa aceste 2 luni. Asfalt pana la Paste nu cred, mai au de dat cu hidroizolatii, asta dupa ce termina si cu lisele (bordurile laterale).
-
-
Nu au cum sa plece toti asa repede. Mai au de scos tot materialul de sub podul de peste lac, sa aduca lacul cat mai aproape de stadiul initial.
-
-
^^ Asadar sensul A2 => DN3 complet turnat, iar pe sensul DN3 => A2 au mai ramas 4 turnari. La ora filmarii era in curs o turnare, care e de presupus ca la acest moment e deja finalizat.
-
Și vedem asfalt pe podul mic...
-
-
Acum fix o lună... De la predale parțiale, zăpadă, nu armaturi la ce este azi:

-
Eu imi mentin parerea ca pana de paste avem asfalt pe tot drumul , mai raman panouri , marcaje , alte chestii dar nu mai e nevoie de echipe mari sa revina :) .
Saptamana asta termina turnatul de asflat si deja monteaza bordurile laterale , saptamana viitoare hidroizolatia si saptamana inainte de Paste baga asfalt .
Stiu ca au termen pana in vara dar nu are rost sa mai foloseasca forta de munca si utilajele aici pana atunci .
-
@gruia88 Cred ca marea problema la structurile UMB de pe toate loturile nu mai sunt fierar-betonistii ci cei care fac hidroizolatia. Aici vor termina cu betonarea pana vineri, 27 martie, dar mai sunt doar 2 saptamani pana joi 9 aprilie cand incepe vacanta de Paste.
-
@daniel22_22 sa sti ca hidroizolatia nu mi s-a parut ceva complicat pentru care iti trebuie specializare cum este cea de fierar - betonist .
Genul de hidroizolatie este la galeatea intinsa cu o ustensila gen trafalet si altul care arunca acele granule ( similar cu aruncatul ingrasemantului chimic manual pe camp :) (asta ca paranteza la paranteza) )
De asta zic ca dupa ce se toarna placa , destul timp pentru asta , deci eu vreau sa vad negru de Paste :))) .
-
La hidroizolatii merg cu subantreprenori. Poate ca intre timp au si oameni proprii, dar in general au fost alte firme, specializate pe asa ceva.
-
După suprabetonare, nu trebuie să aștepte să se usuce, vestitele 21..28 de zile !?
-
Intre 7 si 10 zile. Functie si de sistemul de hidroizolare folosit. La ce face UMB de regula sunt suficiente 7-8 zile (se poate masura umiditatea care transpira din beton). Pentru rezistenta betonului e chiar mai bine daca e acoperit cu ceva care impiedica evaporarea apei, apa fiind necesara pentru intarirea in continuare a betonului in timp. In schimb se poate strica hidroizolatia (se umfla mai ales la varianta cu carton bitumat) daca se incepe prea devreme.
Vestitele 21 .. 28 de zile sunt povesti pentru cei din afara domeniului construtiilor. Cum crezi ca se face la zgarie nori un etaj pe saptamana? Asteptand 28 de zile? Chiar si in comunism se faceau la noi blocuri partial prefabricate si inaintau cu un etaj pe saptamana sau la maxim 2 sapt.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare