A8 Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni Prut
-
@Duta-C Vor reuși, sunt foarte motivați să demonstreze, au parc auto considerabil, au materiale și sorturi, lotul nu e f mare și nici f dificil. În felul ăsta mai crește un constructor român și concurenta ajută întotdeauna
-
CNIR, 30 martie 2026???
Da de ce atata graba!?
-
@Azzl E mult, mult mai complicat (si cocotat, si pantele mult mai abrupte) pe Pitesti - Sibiu decat ce e aici!
-
@Duta-C
Mda, hai sa-i vedem! E usurel aici. Eu zic ca e cel mau usor lot de pe intreaga A8.Sper ca nu-i vedem si pe la Pascani, ca acolo sunt tuneluri si viaducte mari, vai de capul lor.
Dar, cine stie? -
@anddy__
A8
16 tuneluri (cel mai lung având 940 metri)
60 de poduri și viaducte, două dintre acestea cu peste 1.000 metri lungime (cel mai lung pod este cel peste râul Bistrița cu 1.275 metri)
aprox. 20 de kilometri-lungimea pasajelor și a tunelurilor, reprezentând aproape 70% din lungimea întregului lot
12,7 milioane mc de excavări.
A1
– 49 de poduri și viaducte
– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)
– 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret, a transmis CNAIR, la semnarea contractului.
Nu zic ca A1 e mai usor. Sper macar ca aici pe A8 sa decurga lucrurile mai usor. Si aici sunt paduri intregi de mutat si drumuri tehnologice de creat. Nu mai stiu. Isi aduce aminte cineva daca pe la SF s-a scos traseul din fondul forestier?
La proiectare mai i-a in calcul ca ai de facut un viaduct peste coada lacului Poiana Largului. Am vazut cu totii asta vara ve poate aduce Bistrita in zona aia.

-
@anddy__ Să vadă ce bani primesc de la MT. Și oricum peste iarnă nu poate intra nimeni la studii geo. Dacă dădeau ordin pentru Decembrie nu se făcea nimic până în aprilie și se pierdeau niște luni
-
@JohnDoe
SI pe Precon că și ăștia erau cu gura mare. Erbasu parca se misca binișor, dar nu sparg gura târgului. Singurii care se mișcă bine bine sunt Retter. -
La lotul asta 2B e pacat si ciudat totusi ca nu s-a gasit o posibilitate pentru o descarcare in coada lacului Bicaz. Totusi e un nod existent acolo.
-
@Azzl Eu vorbesc ca relief e mai greu si mai complicat. (Nu ma refer la nr de structuri.) Nu cred ca e mai greu A8. Am vazut filmarile dupa defrisare pe Valea Oltului. A e cototata mai sus si pe pante mai abrupte. Pe A1 muntii sunt mai inalti, deci pericol de alunecari mai mari, plus treceri peste rau si peste DN. Relief, logistica, coordonare. Parerea mea.
(Ma rog, toate astea sunt niste banalitati pe langa ce am vazut prin Alpi, Cote d'Azur, etc.
) -
@Azzl
Absolut de neinteles de ce nu au lasat nod acolo. Am vazut la un moment dat prevazut.
E o intersectie 3 drumuri/directii importante, doua europene.
O fi fost o optimizare de rahat. Ca sa mergi la Durau de ex, statiune turitica totusi, (sau Bicaz) tre sa faci zeci de km in plus si sa te intorci.Sper ca pana la finalizarea contructiei sa se faca o licitatie si pentru un nod acolo.
-
@anddy__ Nu ca n-ar avea loc in coada lacului sa faca bretele.
-
Va salut! În seara asta pe la 17:30 se vedeau lucru la Leghin excavatoare și dumpere, probabil ale UMB. (Lucrau ceva înspre albia Ozanei, in vreo 3 4 locuri)
-
@Azzl Pai era NOD acolo desenat, la Nord de Poiana Largului. Un pic mai departe de lac. Nu e loc foarte comod, bretele erau cu rampa mare, dar, e foarte necesar i pentru cei care, merg spre V. Dornei, Piatra Neamt/Bicaz, Durau/Ceahlau.
Ma gandesc ca o sa le vina mintea la loc si-si vor da seama de nevoie si vor face si acolo nod!