Rutier București - Ilfov
-
-
-
-
-
Bani de unde? Visează si Ciucu cai verzi pe pereți!
-
Nu e vorba doar de bani. Drumul asta era planificat sa fie ca radialele actuale de care se vorbeste, 2 benzi pe sens, pista de biciclete, chiar si un scuar pe mijloc pretabil pe viitor pentru un tren suburban la unele din ele, nu la asta. Din cate stiu s-a construit o gramada intre timp, cand a aparut ideea era mai mult camp gol, acum nu mai e loc decat poate de o strada chinuita si serpuita cu o banda pe sens si trotuare de 50 cm, cum fac primarii prin cartiere, un soi de Amilcar mai sarac.
Si da, e si problema de bani, ca terenul din camp era ieftin ca braga, acum e scump si s-ar putea sa fie nevoie sa demoleze si cateva case de pe drum.
-
Pasaj rutier Petricani peste CF 800. Sper sa nu se repete imbecilitatea de la Drajna si Pipera, unde au lasat sa functioneze si vechile bariere sub noile pasaje. Adica sper ca exista macar un neuron undeva care sa gandeasca pro feroviar in creierul oamenilor care fac proiecte pe rutier. Pana acum nu a fost cazul!
-
@vancouver Cine să gândească?
-

Cred ca este unul din cele mai utile DR-uri. Chiar și numai primul km, cu nodul cu DNCB, și deja ar ajuta mult la descongestionarea Bd. Maniu la ieșirea din București . Apoi evident și mai departe. Eu persoanal nu văd însă prea bună legătura. cu A0. Poate să ducă la unele ore la ambuteiaje pe A0. A0 trebuia să rămână o autostradă dedicată exclusiv tranzitului și nu plimbărilor locale prin Ilfov.
-
@vancouver Cred ca intentia e sa descarce A1 in Bucuresti in locul strapungerii spre Virtutii. A1-A0-DR1, cu o posibila ramura A1-A0-DNCB-Prelungirea Ghencea. A1 poate fi foarte aglomerat uneori intre A0 si DNCB, DR1 ofera o valva de suprapresiune. Daca nodurile ar fi bine facute si DNCB largit pana la pasajul Domnesti si Prelungirea Ghencea largita, in acel moment s-ar distribui traficul pe S-V destul de bine, ca prin Bragadiru nu va fi bine prea curand sau vreodata. Nu se rezolva problema la nord de Iuliu Maniu, dar nu ai cu cine...
Depinde si de bucata de DNCB intre A1 si pasajul Domnesti. ca daca blocheaza Bd. Timisoara in intersectia cu Valea Cascadelor nu iese nimic bun si sunt sanse mari sa se blocheze, cel putin pana se largeste Prelungirea Ghencea si se reduce traficul care va exploda cand Bd. Timisoara-Valea Larga va fi o optiune mai buna spre Domnesti dupa largirea de la str. Maracineni la pasaj. Sunt 2 fluxuri care vor avea traseu comun, Bucuresti-Domnesti pentru traficul local de navetisti si Bucuresti-A1 pentru distante mai mari.
Cred ca problema cea mai mare e ca are 6 noduri in 9 km, dintre care unul la doar cateva sute de metri de A0, cu potential de a bloca tot A0 din cauza descarcarii deficitare. Da, e pe 2 benzi, dar am vazut de pilda podul de la Chitila blocat complet de cei care voiau sa iasa de pe DNCB de pe ambele benzi, ca asa se circula pe-acolo. Si intersectia de la Valea Cascadelor, ar trebui si acolo un mic nod, cu DR pe pod peste intersectie, "nodul 0". Sau mutat nodul 1 la Valea Cascadelor, ca nu e nevoie de el acolo unde e propus acum.
Nota: mesajul original a fost editat dupa ce am gasit plansele cu nodurile.
-
Cu totii suntem de acord ca va descongestiona A1 si va incarca suplimentar A0 - mai mult sau mai putin. 99% din timp cred ca nu vor aparea probleme pe A0 cauzate direct de acest DR1. Si nu-mi fac griji pentru nodul cu DJ 401 A aproape de nodul cu A0 ci doar pentru nodul A0 / A1, care va primi incarcare suplimentara si eventual bucata de A0 intre DR1 si A1, care va fi mai plina decat restul A0.
Dar fara nodul cu A0 toate inconvenientele cu A0 ar disparea, dar functia de a descongestiona A1 tot ar ramane, poate doar usor redusa.