DX-uri zona Galați - Brăila si DR21 Brăila-Slobozia-Călărași
-
-
Nu înțeleg fuga asta după titluri pompoase ...și preluat chestii ce nu ne aparțin.
"Supranumit Golden Gate". Cine l-a "supranumit"????
E podul de la Brăila. Îi putem spune poarta Dobrogei ..dar sună mai de la țară. Așa că ...hai cu o prostioară că sună mai frumos.
-
@fulgernc l-au "supranumit" niste oameni cu intelegere tehnica si geografica limitata.
Si Golden Gate, si Podul de la Braila sunt ambele poduri suspendate. "Deci probabil ca sunt acelasi lucru" dupa unii. Desigur insa ca intre cele doua poduri sunt diferente fundamentale, cum ar fi de exemplu faptul ca Golden Gate are pilonii din otel si puntea dubla. Asta e partea cu neintelegerea tehnica.
A doua parte este cea cu geografia. Golden Gate ("Poarta Aurie") este amplasat intre doua formatiuni stancoase, una la sud, in San Francisco, cealalta la nord, pe partea Marin County. Luciul de apa printre cele doua formatiuni stancoase este legatura dintre Golful San Francisco si Oceanul Pacific. Asa ca ,privit dinspre golf, podul apare ca o "poarta" spre ocean. Iar in lumina soarelui, culoarea lui portocaliu rosiatic ( orange vemilion ) il face sa para auriu.
Deci in cazul podului din San Francisco, denumirea de Golden Gate are sens, pentru ca e si poarta, si aurie.
In cazul Podului de la Braila:
- podul e la campie. Nu e nicio "poarta" nicaieri
- podul e gri deschis. Nimic care sa aduca a auriu, indiferent de lumina
Denumirea de "Golden Gate de Romania" pentru Podul de la Braila este un nonsens, pentru ca nu-i nici poarta, nici auriu. Nu e nici macar licenta artistica. E pur si simplu incultura!
-
Exact. Mă zgârie pe creier de fiecare dată când aud chestia asta cu Golden gate-ul. Golden Gate e Golden Gate ..și e cum spui tu o eenumire dată ad hoc ptr niște elemente distinctive proprii. Care nu au nimic în comun cu podul de la Brăila.
Cât despre chestia cu apa din asfalt , eu cred că e din cauză că asfaltul nou așternut e mai poros. Asta face să se acumuleze apă în exces , dar ea nu poate să se scurgă natural spre lateralul drumului ptr că lateralele nu s-au schimbat. De la nivelul parapeților a rămas o fâșie de asfalt vechi. De aceea cred că vor să intervină acolo. Am văzut într-un clip , de aproximativ acum două săptămâni în urmă , cum cineva sesiza prezența unei mașini de intervenție , și a câtorva muncitori care decopertau în zonă.
-
Drumul express DEx6 Braila-Galati 06 august 2025-Raport de șantier-parcare, pasaj, pod, giratoriu.
Radu Aramă
-
Devine interesant începând de săptămâna viitoare, să vedem cum vor ridica tablierul rămas și cum vor instala hobanele.
Și cât timp va dura. -
-
@mike_us
Din ce auzisem de la un amic care lucrează la Apele Române Galați , nu primiseră toroanele încă, de aia nu se grăbesc. Tot de aia au demobilizat șenilata de la DEME. Și că nu vor face mare lucru până nu le primesc. -
-
@Iulian Ai cumva informații despre cât o să dureze până le primesc?
Dacă nu rezolvă ultimele deschideri, chiar nu prea au ce să facă, pentru că restul e cam gata. -
O sa întrebe când revine personalul din vacanta.
-
-
Drumul express DEx6 Braila - Galati 21 august 2025 | Suprabetonare pasaj c.f. - placa superioară.
@Iulian Ai mai aflat ceva legat de toroane? -
Am venit duminica 10.08 de la Constanta la Focsani. In mod normal drumul cel mai rapid intre aceste doua puncte este via A2 Constanta - Fetesti, apoi o pendulare pe diverse nationale si judetene pana la Rm. Sarat (prin Tandarei si Ianca) si in fine A7 Rm. Sarat - Focsani, cu un timp de ca. 3:20 real, resp. teoretic fara trafic 3:11 pe google. Fiind insa duminica si jale pe A2, iar pe Giurgeni-Vadu Oii alta jale (acolo daca nu gresesc taxa de pod se poate plati doar loco si asta duce la ambuteiaje uriase), Waze m-a dus via noul pod de la Braila, unde timpul teoretic este 3:30 si efectiv am facut cam 3:50.
Spre surprinderea mea au reparat o mare parte a drumului prin Dobrogea DN22D Baia-Macin. Am fost si in 2022 si era jale, ca atare nu vroiam sa aud sa o mai iau pe aici. Acum 2/3 din drum era ireprosabil, de albastru pe harta calitatii, adica de la Ciucurova la Macin. Doar Baia - Ciucurova a mai ramas mediocru, de galben.
Oricum ramane de preferat ruta "principala" A7-Ianca-Tandarei-A2, cuprinzand ca. 90km de autostrada, iar DJ-urile si DN-urile de pe drum sunt in general excelente (cea mai rea parte este DN22 la est de Rm. Sarat, ar necesita o reabilitare serioasa, cu largirea partii carosabile)
Si 2 poze cu podul de la Braila din departare (dinspre Macin) la apus:
(click pe poze sa le vedeti la dimensiune mai mare)
-
Da, taxa la Giurgeni se poate plati doar loco.
-
2025 și nu sunt necesare în stare să organizeze puncte de plata cu cardul, fara contact... Auzi plata cu telefonul, la benzinării... Ce banda de idioți se ocupa cu punctele astea de plata? Am stat la sfârșitul lui Iulie 40 de minute la coada că nu mergeau plățile la benzinării și telefon cu nr.străin nu vrea.
-
Tocmai mi-a venit nota de plata la plimbarea prin Franta, cu Ulys.
Adica la puncteel de taxare trebuie sa incetinesti la 30km/h si se deschide bariera automat, imediat dupa ce jucaria din parbriz e validata de echipamentul barierei.Nu am asteptat niciunde, cu toate ca pe benzile de plata cu cardul erau cam 10 masini.
Nota de plata 42 de euro, mult mai scump decat curentul incarcat ce m-a costat vreo 12 euro.
Ulys asta functioneaza si in Spania, Portugalia si Italia.
Ar fi foarte fain daca ar inlocui vigneta la austrieci si la unguri.
La noi, ce sa mai zicem. -
@JohnDoe ; Ai grijă ce îți dorești. Taxarea la km va fi întotdeauna mai scumpă decât clasica vinietă.
-
@daniel22_22 Acum câțiva ani am lucrat în Franța și mi s-a părut că taxarea era destul de mare.
Poate e în regulă ca turist, dar să trăiești acolo, să fii nevoit să circuli des și să faci parte din clasa de jos nu era deloc ieftin.