A0 și DNCB, centuri București
-
Restricții pe A1 la intersecția cu A0 pentru montarea panourilor informative.
https://m.facebook.com/IrinelScriosteanu/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1249791709817132&id=1249791709817132
-
@vancouver din postarea lui Scriosteanu
vă reamintesc, totodată că a fost emisă notificarea din partea constructorului către CNAIR in vederea convocării Comisiei pentru Recepția la Terminarea Lucrărilor care va avea loc in 26-29 Iunie.
Deci ne apropiem rapid de deschidere
-
@mihai ptul că, în sfârșit, se va putea ocoli Bucureștiul – fie că e în două săptămâni sau într-o lună – e un mare câștig.
Și faptul că, pe zona rutieră, am scăpat de Aktor... parcă aș zice că e un alt câștig. -
Teste de incarcare pe podurile de pe A0 Sud L3
-
Autostrada A0 Lot 3 Sud. Aktor La 10 Zile De Finalul Lucrarilor. Vineri 20.06.25
BabaDog -
-
A0 sud lot 3: 30.06 plus minus 2 zile:
-
@daniel22_22 a spus în A0 și DNCB, centuri București:
Din păcate DX6 rămâne pentru 2026. Suntem la jumatea anului și la podul hobanat e pauza.
Mai avem încă 6 luni din anul acesta.
Eu zic că șansele sunt încă bune.
Vorbim în decembrie să vedem cine a avut dreptate. -
- mâine 24.06 încep lucrările de înlocuire a celor 2 stâlpi de înaltă tensiune care aparțin de Transelectrica;
- in noaptea asta 23-24.06 se inchide traficul pe A1 sens Pitesti - Bucuresti timp de ca. 40minute in doua rânduri pentru montarea portalurilor se semnalizare.
De aici:
-
-
𝐂𝐍𝐈𝐑 𝐩𝐫𝐞𝐢𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐃𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐋𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐀𝟎 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐫𝐦𝐢𝐧𝐚𝐥 𝟐 𝐚𝐥 𝐀𝐞𝐫𝐨𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐭𝐨𝐩𝐞𝐧𝐢
Compania Națională de Investiții Rutiere preia proiectul ,,Drum de Legătură între Autostrada de Centură București Nord și viitorul Terminal 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă (AIHC)”, o investiție estimată la peste 400 milioane lei.
Vineri, 20 iunie 2025, a fost emis Ordinul Ministrului Transporturilor 636/20.06.2025, prin care se completează Lista proiectelor de investiții care se transferă de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la Compania Națională de Investiții Rutiere.
,,Pe lângă asigurarea conexiunii între Autostrada Bucureștiului-A0 și viitorul Terminal 2 al Aeroportului Henri Coandă- Otopeni, Drumul de Legătură va permite și conectarea cu Drumul Județean 200 B Tunari-A0-Balotești.
După semnarea Protocolului și preluarea documentației, Compania Națională de Investiții Rutiere va iniția etapele necesare lansării licitației pentru execuția lucrărilor ” a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.
Traseul Legăturii rutiere între Autostrada A0 București Nord și viitorul Terminal 2 AIHC se desfășoară pe teritoriul județului Ilfov, UAT Tunari, desprinzându-se de la kilometrul 29 al Autostrăzii A0 (lotul în circulație Corbeanca-Afumați) printr-un nod rutier tip treflă.
Fișa de Proiect și Harta în format KMZ pot fi consultate la următorul LINK :
https://www.cnir.ro/.../legatura-rutiera-intre.../
-
@ncb Stie cineva de ce se face atat de complicat acel drum radial Pipera Express? Nu se poate lega printr-un sens giratoriu direct in legatura rutiera pentru terminalul 2? Asa mare se asteapta sa fie traficul?
-
@Claudiu1 inclin sa cred ca este o eroare de grafica. Nu cred ca linia alba este traseul proiectat al DR5 pentru ca ar fi absurd.
Din contra, nodul de tip trifoi (trefla dupa cum zice documentatia CNIR) al legaturii cu viitorul Terminal 2 al Aeroportului Otopeni este mult supradimensionat doar pentru traficul rutier al aeroportului. Are in schimb sens daca acel nod este viitorul nod DR5 / A0.
-
@Claudiu1 : DR5 nu este nici macar la faza de licitatie de studiu de fezabilitate. Abia cand se va face SF vom avea propuneri de traseu.
-
@daniel22_22
Pe o bere virtuala că se deschide? Podul hobanat nu este in pauza, se ridică primul tronson pe malul drept. Sunt tare curios cum ridica tronsonul central. -
@mihai a spus în A0 și DNCB, centuri București:
@Claudiu1 inclin sa cred ca este o eroare de grafica. Nu cred ca linia alba este traseul proiectat al DR5 pentru ca ar fi absurd.
Din contra, nodul de tip trifoi (trefla dupa cum zice documentatia CNIR) al legaturii cu viitorul Terminal 2 al Aeroportului Otopeni este mult supradimensionat doar pentru traficul rutier al aeroportului. Are in schimb sens daca acel nod este viitorul nod DR5 / A0.
Din pacate nu e nici o eroare de grafica: cu alb chiar este traseul proiectat al DR5 !
Si se discuta deja de vreo 2 ani pe alte forumuri despre tampenia asta. Exista desigur si propuneri mai normale la cap, dar autoritatile o tin asa inainte.
-
Iaca:
Prima harta este de pe facebook Scriosteanu din 2024 si are si sigla MT. A doua nu stiu de unde am descarcat-o.
Singura chestie buna, pare sa fie un nod acolo sus pe mot, un giratoriu sau ceva (urmeaza sa se proiecteze).
-
-
Raspunsul lui Scriosteanu la un comentariu:
"Adrian Paunescu sper sa reușim luni. Mulțumesc!"Principalele noutăți ale zilei:
️ au început lucrările de înlocuire a celor 2 stâlpi de înaltă tensiune care aparțin de Transelectrica;
️noaptea trecută a fost finalizată montarea celor 5 portaluri pe A1, calea 2, sensul de mers Pitesti-București.
️ sunt in curs pregătirile pentru continuarea montării Portalurilor de semnalizare pe A1. In acest sens, vor fi instituite restricții de circulatie pe calea 1(sens București-Pitesti) în nopțile de 24-25 iunie și 25-26 iunie, intervalul orar 23:00 - 04:00.
️ vă reamintesc, totodată că a fost emisă notificarea din partea constructorului către CNAIR in vederea convocării Comisiei pentru Recepția la Terminarea Lucrărilor care va avea loc in 26-29 Iunie, iar, in funcție de rezultatul recepției și de momentul in care se finalizează montarea celor 2 stâlpi de înaltă tensiune, pe data de 30 Iunie poate fi darea in trafic a acestui lot de autostradă.
-
Salut,
Mi se pare doar mie sau in poza de mai sus asfaltul prezinte deja ceva probleme?