A0 și DNCB, centuri București
-
A0 Nord Lot 1 si Lot 4. Pizzarotti vs. UMB. Monitorizare lucrari 14-15.06.25
-
S-au reluat lucrarile la marcaje, care se vor finaliza in urmatoarele doua zile. Progres bun si pe restul fronturilor de lucru.
-
Mulțumim Infrastructura Romania - Adix!
Și se vede că UMB-ul apasă pe accelerație, probabil că vom vedea progres semnificativ pana la vacanta de la sfârșitul lui Iunie. -
@Iulian Anul trecut, pe PUM, m-am contrazis cu ei că vor termina înaintea chinezilor de pe lotul 3. Se pare că am avut dreptate, la fel ca și pe A7.
Anul acesta vor închide toate cele trei lucrări din sud (DEx12, DEx6 și A0).
In cel mai rău caz, vor mai rămâne doar lucruri minore, care nu vor necesita mulți oameni în primăvara lui 2026. -
@mike_us pana nu vad tablierul sus pe dex6..nu cred ca dau în trafic anul asta
-
Din păcate DX6 rămâne pentru 2026. Suntem la jumatea anului și la podul hobanat e pauza.
-
Autostrada Centura A0 Bucuresti, Lot 3 Sud
De sus cu Vlad -
Cristian Pistol :
Lucrările pentru construcția celor 4,5 km ai lotului 4 al A0 Nord (Pantelimon - Glina) au depășit 70%!
Constructorul român (UMB) este mobilizat în șantier cu 420 de muncitori și 180 utilaje.
Se lucrează acum în special la fundațiile de susținere a tablierului metalic de la podul peste lacul Cernica în lungime de 1274 m.
La sfârșitul lunii iulie 2025 antreprenorul va începe montarea tablierului metalic.
Dacă antreprenorul își va menține mobilizarea și ritmul actual de lucru, lucrările vor fi încheiate în această toamnă, deși termenul contractual de finalizare este primăvara anului 2026
-
Scriosteanu mentioneaza la final posibilitatea de deschidere a A0 S3 pana la finalul lunii iunie.
-
Pai daca rezolva cu acei 2 stalpi LEA nu vad ce mai poate impiedica deschiderea lotului pana la sfarsitul lunii.
-
Cristian Pistol :
Circulația pe lotul 3 al A0 Sud (Joița-Bragadiru) se apropie de deschidere!
Constructorul grec Aktor este în plin proces de finalizare a ultimelor lucrări necesare pentru a permite deschiderea circulației pe acest tronson esențial.
Mai sunt de realizat câteva lucrări de mică anvergură, dar indispensabile pentru siguranța și funcționalitatea autostrăzii:- montarea a 3 km de parapete;
- instalarea a 7 atenuatori de șoc;
- fixarea plaselor de protecție pe 6 structuri;
- montarea consolelor la 15 stâlpi;
- trasarea a 3 km de marcaje rutiere;
- instalarea a 7 km de gard de protecție;
- montarea a 200 m de panouri fonoabsorbante;
- instalarea a 10 portaluri de semnalizare pe A1;
- finalizarea relocării rețelei de înaltă tensiune care intersectează traseul autostrăzii.
Lotul 3 al A0 Sud (18 km) este crucial pentru conectarea în regim de autostradă între A1 și A2, pe coridorul 4 Pan-european, în proximitatea Bucureștiului.
Deși termenul de finalizare era sfârșitul anului 2023, iar mobilizarea constructorului a întârziat proiectul, lucrările sunt acum într-un stadiu avansat.
Mă aștept ca această ultimă etapă să fie finalizată în scurt timp, permițând șoferilor să beneficieze de o autostradă modernă și sigură
-
Restricții pe A1 la intersecția cu A0 pentru montarea panourilor informative.
https://m.facebook.com/IrinelScriosteanu/
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1249791709817132&id=1249791709817132
-
@vancouver din postarea lui Scriosteanu
vă reamintesc, totodată că a fost emisă notificarea din partea constructorului către CNAIR in vederea convocării Comisiei pentru Recepția la Terminarea Lucrărilor care va avea loc in 26-29 Iunie.
Deci ne apropiem rapid de deschidere
-
@mihai ptul că, în sfârșit, se va putea ocoli Bucureștiul – fie că e în două săptămâni sau într-o lună – e un mare câștig.
Și faptul că, pe zona rutieră, am scăpat de Aktor... parcă aș zice că e un alt câștig. -
Teste de incarcare pe podurile de pe A0 Sud L3
-
Autostrada A0 Lot 3 Sud. Aktor La 10 Zile De Finalul Lucrarilor. Vineri 20.06.25
BabaDog -
-
A0 sud lot 3: 30.06 plus minus 2 zile:
-
@daniel22_22 a spus în A0 și DNCB, centuri București:
Din păcate DX6 rămâne pentru 2026. Suntem la jumatea anului și la podul hobanat e pauza.
Mai avem încă 6 luni din anul acesta.
Eu zic că șansele sunt încă bune.
Vorbim în decembrie să vedem cine a avut dreptate. -
- mâine 24.06 încep lucrările de înlocuire a celor 2 stâlpi de înaltă tensiune care aparțin de Transelectrica;
- in noaptea asta 23-24.06 se inchide traficul pe A1 sens Pitesti - Bucuresti timp de ca. 40minute in doua rânduri pentru montarea portalurilor se semnalizare.
De aici: