A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
@vancouver daca exista viziune, CNAIR se coordona cu Mapa si Makyol sa termine Makyol breteaua asta pana incepea Mapa sa lucreze peste breteaua deschisa acum. Bineinteles, eu aici presupun ca acel viaduct are latime de macar 2 benzi cu restrictie de viteza

-
Clar, si acum nu-i tarziu. Sa opreasca pe Mapa cu inchidera, pana e gata Talmacel 3 si breteaua de la giratoriu de sus de langa Talmaciu. Fie se amenajeaza breteaua pentru circulatie in 2 sensuri, fie se foloseste macar pentru iesire, adica sa se circule in continuare pe Vestem-Boita sens spre Pitesti. Si abia apoi se inchide breteau de jos, actuala.
-
Eu m-am referit la o deviere temporara prin partea dreapta direcția Sibiu Pitești, sa coboare printre pilele de la viaduct unde e deja turnata placa, apoi sa continue la fel și printre pilele de la bretea și să iasă aproape de sensul giratoriu. Chiar daca e taluzul înalt și declivitatea mare , cu restricții de viteză de 30-40 km/h se poate construi o varianta decenta și rapid( ok cu proiect și ceva avize și exproprieri+masuri de safety), inevitabil mai intervine și trafic din șantier , dar măcar ai flux continuu și nu se închide autostrada. Nu știu care cost și deranj e mai mare să închizi autostrada și să bagi tot traficul pe DN sau sa faci o deviere de câteva sute de metri. O varianta e și să prioritize și să urgenteze Makyol breteaua lor și să ii pună pe Mapa pe hold acolo, nu e ca și cum nu au alte viaducte unde sa lucreze. O alta varianta ar fi o construcție metalica gen polata de protecție sub cantilever, pare că ar fi spatiu suficient. Toate astea costa dar ar fi trebuit gândite de când au eliberat AC-ul pe zona respectiva. Daca aici unde e spatiu cat cuprinde se împiedică și aleg soluția cea mai simpla , atunci când ajunge autostrada in defileu , ce vor face, o să închidă VO cate 6 luni pe an?
-
Da, din păcate nivelul de inteligență la CNAIR acesta este: închidem Valea Oltului. Este o frică enormă de a face ceva, nu care cumva să-i acuze cineva ca dau bani aiurea pe devieri provizorii. Ca acele devieri ar costa 100 de milioane li se pare enorm, dar ca tara și oamenii au pagube economice de 10 miliarde nu-i interesează. Aici evident e și rolul unui ministru să intervină. Poate chiar și PM.
-
@vancouver pai acum e ministru USR si secretar e Horațiu.
L-am întrebat si pe pum daca i se pare normal situația cu inchiderea lotului 1, de asemenea cu praful creat de Mapa si Makyol, dar in dulcele stil politicianist a ignorat... -
Pai este mai ușor sa dai din gura când ești in opoziție si sa zici ca aia nu fac si nu dreg, dar când este sa faci tu este mai complicat. Și parca Pistol ala este de la partenerii de coaliție, nu?
Treaba este ca 2027 si 2028 se anunță complicati pe Valea Oltului.
Sper ca totuși sa facă ca anul trecut si sa închidă doar ziua sa lase măcar noaptea circulația libera. -
-
-
-
@vancouver pai acum e ministru USR si secretar e Horațiu.
L-am întrebat si pe pum daca i se pare normal situația cu inchiderea lotului 1, de asemenea cu praful creat de Mapa si Makyol, dar in dulcele stil politicianist a ignorat...Uităm repede că domnul Cosma și-a construit mult din imaginea publică pe tema „șantierelor pustii”. În aceeași perioadă, @vancouver explica simplu că UMB ar putea lucra mai aproape de casă la început de sezon și să mute echipele pe DEx12 când se încălzește vremea. Cam asta s-a și întâmplat (bilă albă de la mine pentru vancover). Pe forum, domnul secretar împărțea în anii trecuți etichete despre cine e „wahhabit” și cine nu și ne explica cum cei care îl contraziceam pe Ionuț eram „fanatici”.
Funcția de secretar de stat este una politică, nu rezultatul unui concurs de competență. Atâta timp cât cariera și poziția publică depind în mare măsură de partid, e firesc să apară și reflexe politice și reacții în „dulcele stil politicianist”.
De asta îmi e greu să înțeleg de ce unii văd partidul domnului Cosma ca fiind fundamental diferit de celelalte. Problema rămâne aceeași: prea puțini oameni cu experiență reală, care să fi demonstrat ceva în mediul privat înainte de a intra în politică, prea multă dependență de partid și, de multe ori, prea puțin caracter.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare