A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
A7/Viaduct Filipesti.Stadiul lucrarilor la 19.08.2026/Autostrada Moldovei/Bacau-Roman
Se pare că deja și al doilea sens este betonat pe jumătate, ceea ce era probabil de așteptat.
Ritmul a crescut de când băieții de la Cleja și N. Bălcescu au fost mutați aici.
Până pe 1 septembrie va fi aproape gata și al treilea pod mare din cele patru. -
A7/Racordare Nod Rutier Bacau Nord/A doua zi/Stadiul lucrarilor la 19.08.2026/Autostrada Moldovei
-
@vancouver Scuze, cred că nu m-am exprimat bine.
Nu mă refeream la cele cu pilon pe mijloc; despre acelea a fost o discuție și au dispărut.
Cred că argumentul a fost chiar cel pe care îl spui tu.
Le pun una lângă alta, poate e mai ușor de înțeles așa ce încerc să spun.Bacau nod sud

Bacau nod nord la 1-2 km

-
@mike_us Nu e ceva evident. Sunt pur și simplu 2 variante, cum a considerat proiectantul ca e mai bine.
-
@mike_us acelasi tip de pasaje sunt si pe A0 Nord Lot 1.
Strict din ce vad, e o evolutie pe tehnologia de constructie de rampe cu "biscuiti", care are cateva avantaje vizibile:
- mult mai putin beton (fara pile, doar culee, mai putine grinzi, placa la jumatate, mai putine antretoaze) => cost semnificativ mai mic
- constructie mult mai rapida a rampelor pentru ca nu mai trebuie formate straturile de sol autoportante de langa culee (pamantul e tinut de "biscuiti")
- dispar sferturile de con, greu de cofrat si de turnat in panta
In ansamblu vad o tehnologie de constructie mult mai ieftina si mai rapida.
Personal imi plac mai mult pasajele traditionale, cu sau fara pila centrala, dar cu sferturi de con. Nu sunt incantat de aspectul "biscuitilor". Dar avantajele tehnologiei sunt incontestabile.
De ce numai aici? Foarte probabil din diferenta de timp intre cand au fost proiectate loturile. Intre timp pare ca s-a dus vestea intre proiectanti si constructori despre acest model nou de pasaje, pe care probabil o sa le vedem pe mai toate loturile noi de autostrada.
-
Mai este acceptată și varianta turcilor cu acele culee în V.
Retter se vede că are iar o altă viziune despre cum se înalță rampele ... -
-
-
Bănuiesc , că după acest tur de forță , a mai căzut o "axiomă".
-
@fulgernc Deci n-a fost "31 august ora 23:59 cu mari emotii doar HP" ci relaxat cu cel putin o saptamana inainte.... Incredibil. Si multe felicitari muncitorilor si inginerilor dar si managementului.. plus naturii, ca a tinut cu ei :)
Vad oricum ca preseaza spre Roman oncolo, deci bravo si spor in continuare! -
- Cleja – 1.215 m: asfalt și parapete. Mai rămân doar rosturile de dilatație și se deschide „half profile”.
- N. Bălcescu – 724 m: gata.
- Filipești – 520 m: până sâmbăta viitoare probabil termină suprabetonarea și, posibil, bordurile pe un sens.
- Pod Moldova – ~600 m??: 7 deschideri au deja predale, la celelalte 4 au apărut grinzile lângă pod, iar ultimii 2 piloni sunt deja în cofrare și armare.
Cele 4 poduri mari sunt cam rezolvate la început de septembrie.
Mai rămân structurile mici, care sunt multe, dar per total situația arată pozitiv.Dacă știe cineva lungimea exactă a Podului Moldova, sunt curios. Cei ~600 m sunt din ce am auzit și dintr-o estimare bazată pe numărul de deschideri.
@mihai @vancouver , mulțumesc pentru răspuns.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare