A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
-
-
@Razvan21
Firmele au demonstrat că au capacitate de construcție. După ce ani la rând nu am construit aproape nimic, au reușit să ajungă la un ritm de 150–200 km pe an, ceea ce este mai mult decât suficient pentru România.Problemele fundamentale, pe care le semnalez de ani de zile, sunt altele:
- incapacitatea de a avea un plan coerent pe 10–15 ani;
- incapacitatea de a asigura constant finanțarea.
PNRR a fost, inițial, pentru autostrăzi, în mare parte un împrumut. SAFE este tot un împrumut, poate chiar și mai discutabil.
Pentru perioada de după 2007 (aderarea UE), nu am fost în stare să negociem fonduri pentru infrastructură nici măcar relativ comparabile cu cele obținute de Polonia.Asta este problema reală. Iar noi continuăm cu povestea despre „lipsa de capacitate”, repetată la nesfârșit, și cu tot felul de discuții inutile.
Avem un talent incredibil în România de a nu înțelege ce se întâmplă cu adevărat și de a ne irosi timpul în discuții mărunte. -
-
-
Mă bucur că UMB nu a rămas doar la „cărat pământul”. Au devenit foarte buni la structuri, iar acum demonstrează că se descurcă foarte bine și la tuneluri, mai ales dacă ținem cont că este primul lor contract de acest fel.
Experiența acumulată aici va fi foarte valoroasă pentru A8. -
@mike_us Am ajuns la concluzia ,bine documentată ca Umbrărescu este un om foarte calculat,atent, înțelept. NU lucrează de pe o zi pe alta. Face planuri pe ani in pofida furtunilor politice.
-
🏷️Autostrada A1 Sibiu - Pitești Lucrări Boița, Lotul 2 - Boița - Cornetu
👷♂️Constructor: Mapa-Cengiz
🎬Episodul 15
🕒Filmat în 06.08.2026, ora 15.30 -
-
@vancouver e bun reportajul, le-a dat in cap tuturor politicienilor cu galceava lor pentru ciolan.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare