A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
Pe șantierul #A1 Margina – Holdea, activitatea se concentrează pe realizarea tunelurilor.
🔷 La Tunelul 1 (415 metri pe un sens și 367,5 metri pe celălalt), pe ambele galerii se lucrează în paralel la mai multe etape: aplicarea hidroizolației, montarea armăturii, cofrarea și betonarea căptușelii finale. În total, la nivelul celor două galerii sunt implicate câte șase echipe de muncitori, care lucrează etapizat, neîntrerupt, în funcție de stadiul fiecărei zone.
🔷 La Tunelul 2 (1.985 metri pe un sens și 1.825 metri pe celălalt), sunt deschise zece fronturi de excavare, inclusiv execuția căptușelii primare, astfel încât înaintarea să se facă simultan din mai multe puncte.
🔷 În zona Margina au început lucrările de betonare a platformei pentru fabricarea grinzilor, necesară etapelor următoare ale proiectului (montarea grinzilor la poduri și pasaje).
👷 Lucrările se desfășoară conform graficului de execuție, cu o mobilizare de aproximativ 800 de muncitori și operatori și circa 200 de utilaje, vehicule și echipamente specializate.
👷 Antreprenor: Asocierea UMB GRUP - Euro-Asfalt.

-
-
-
A1 Margina – Holdea când ar trebui să fie gata conform contractului și ultimului OIL de pe traseu?
-
@snake69fast ultima autorizație pe tuneluri e emisa în august 2024, cu termen 34 luni, ar trebui sa fie gata in aprilie 2027. Lăsând la o parte fanteziile cu PNRR, sunt șanse ca pana în aprilie 2027 sa fie gata lotul, părerea mea. Dacă greșesc, va rog sa ma corectați.
-
Nu sunt fantezii cu PNRR, tocmai am explicat mai sus. Se va deconta prin PNRR tot ce se face pana la 31.08.2026 minus o penalizare.
Realist-optimist, da, aprilie 2027.
-
Uite si un termen avansat probabil din santier: noiembrie 2027:
Si ceva cifre:
- galeria de 1985m, ramas de excavat ca. 1100m
- galeria de 1825m, ramas de excavat ca. 700m (daca nu gresesc asta e partea bosniacilor)
-
OUG exceptii mediu pentru PiSi adoptata de guvern:
-
@vancouver au avut nevoie doar de 4 ani ca sa realizeze asta? Trist...
-
Te pui cu ecologiștii.... Fac pariu că vor sării unii de cur în sus că nu știu ce gândac nu există decât acolo și că trebuie să conteste în justiție și la UE că vezi Doamne ce genocid.