A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Contează să și aibă către cine să subcontracteze.
-
@snake69fast Linia LEA de la Cleja se termină de relocat la sfârșitul lunii aprilie (teoretic pana pe 26 ar trebui să fie gata).
Mai sunt 2 stâlpi de relocat în zona Sabaoani (pe undeva pe lângă Roman Laminor)... Dar acolo am înțeles că încă nu s-au lămurit formalitățile de expropriere sau ceva de genul... -
@vancouver si @mihai
Vă mulțumesc că ați analizat observația mea referitoare la înălțimea trecerii la nivel și pentru explicațiile oferite. -
-
Salutare. Eu tot as crede ca oamenii termina pana la Roman, inainte de 1 Septembrie.
Daca as fi UMB, as sti ce pot livra sau nu….si daca as crede ca nu pot termina tot pana la 1 Septembrie, as renunta la 1 lot(de exemplu primul lot dupa Bacau, unde sunt structuri mari si mici)…..si tot as livra 3 loturi in PNRR.
Dar e activitate intensa pana la Roman, inclusiv structurile mari. Eu zic ca oamenii cred ca pot termina tot…si ei din interior, stiu mai bine ca noi.
Iar oamenii extra care apar din eventuala renuntare la un lot, din cele 4 pe Adjud - Roman, sunt in plus fata de discutiile uzuale( muta oameni de pe A0, A3).
Oricara neincredere poti avea in UMB, nu poti crede ca nu sunt capabili sa evalueze intern ce pot termina sau nu. ( Declarativ pot zice povesti, dar intern sigur stiu ce pot face).
E gata Roman pana in toamna!
-
@Razvan21 asa zic și eu, altfel nu se apucau sa asfalteze la Sabaoani, când sunt porțiuni mari neasfaltate pana la Roman
-
Hai sa discutam putin despre mizeria cu bugetul..."pe rogop sunt facturile platite la zi", ca vad ca a aparut la CNADNR "anexa A" actualizata martie 2026. Vedem ca anul trecut au avut alocat pe Focsani-Bacau doar 900milioane lei..in conditiile in care trebuia terminat. Sunteti destui si pe aici care impartasiti ideea lui Ciurea....umb s-a intins prea mult, paraseste santiere etc samd. Ce vedem noi, anul trecut, statul a facut rectificare pozitiva de la 900milioane la 3,4 miliarde. asta nu se cheama buget ci bambilici. banii aia nu au fost luati prin cresterea deficitului tarii, pentru ca la finalul anului a iesit, din ce inteleg,mai mic... ci din taieri in alte parti...adica au suferit altii. pe langa asta, UMB a trebuit sa faca greva in august,cand probabil aveau vreo 1-2 miliarde lei facturi pe care nu le puteau emite nefiind bugetate ("ce veniti cu astea la noi ca doar v-am comunicat bugetul la inceputul anului si aia s-au terminat, nu mai avem altii"), si asa au tras semnalul de alarma! dar ce se intampla daca nu se mai intelegeau pesedeaua cu peneleaua...cum e azi, si nu formau guvern, si cei care veneau nu voia muschii lor sa mai rectifice bugetul, cu un parlament blocat de ura hotie si prostie. intra UMB in faliment?! de aia a fost o mizerie ce s-a facut, subfinantare cronica, sperand ca pe sestache, pe finele anului sa mai bage o ciozvarta, umfland pe ascuns deficitul, peste cel maxim aprobat pe care era facut bugetul anemic,sau daca o mai pica de altundeva. Si mai grav e ca au facut asta pe fonduri PNRR nerambursabile, preferand sa finanteze programele de jalanie si furt necontrolat PNDR si Anghel Saligni...si mariri si umflari sustenabile (din imprumuturi si deficit) de pensii si salarii...contra voturi,ei numind asta "bunastarea romanilor".

Mai departe, pe Bacau-Pascani,nici anul asta nu au pus toti banii. remember, trebuia terminat anul trecut. vor bugeta si la anu pentru lotul 3. Probabil spera ca UMB sa faca iar de la el 2-3 miliarde cat o fi lotul 3, pana in decembrie, si sa accepte sa-si vada facturile la anu'. Credeti ca va fi prost sa angajeze oameni si sa traga fara predictibilitate financiara aka buget aprobat, cand e ce e prin politica si nimeni nu-i garaneaza ca-si ia banii? Uitati de procese cu statul..pentru bani...cand facturezi de 1 miliard lunar...o neplata de 2-3luni inseamna faliment...procesele pot dura ani. La fel va sugerez sa uitati si de ciurizmul ("s-a intins prea mult"), daca erau 7 umbei mai mici pe 7 loturi in locul unuia..statul ar fi facut bugetul in 2025 20miliarde...nu doar 13miliarde...subfinantandu-l cronic pe UMB...si asa aveam acum A7 gata..si PNRR satisfacut. efectiv statul prin bugetul alocat la inceputul anului dicteaza cat vor lucra garantat constructorii. ca le mai da ceva la rectificare, nu e o garantie ci o poarta care poate duce si spre faliment...si e explicatia pentru care toate facturile pe rogop sunt la zi. emit pe ce au in buget, si statul isi onoreaza platile cu acoperire bugetara, cat inca e finantabil.

Si ultima, bugetul istoric 2026 (mai aproape de realitatea celor peste 800km de autostrazi in lucru) -> 21miliarde lei. asta era necesar in 2024 si 2025 ca sa fie A7 gata la timp. autostrazile se fac cu bani...nu cu ineptiile lui ciurea cand vrea sa dea in UMB -> "pe rogop e totul la zi" de ce constructorii nu lucreaza! Am lasat in imagine si capul de tabel ca sa puteti intelege coloanele bugetului pe fiecare din ultimii ani. Imaginile sunt din Anexa A la cheltuielile de Autostrazi si DEx de pe site-ul oficial.

Una peste alta, cand esti serios si ii arati banii UMB duduie. daca esti ticalos si pui 900milioane ca las ca iti mai dam noi...la toamna cand vine Bolo....da construieste tu ca noi te platim...vedem ce vede si ciurea...dar fara obtuzitatile lui si vena umflata :) . Ma intreb catodata daca asa gandeste, sau e un mod de a-si exterioriza ura pt UMB, sau poate asa intelege el sintagma... "sa punem presiune pe constructor". Cel mai probabil e o combinatie intre toate 3.
Concluzia este -> e primul an in care nu si-au mai batut joc de PNRR ramura A7 punand toti banii in buget pe lucrarile cu fondurile nerambursabile Focsani-Bacau-Pascani, (nu si pe Lot 3 Pascani). Dar din pacate e cam din scurt, iar acum presiunea e pe UMB.
-
@Azrael Foarte bună analiza ta ! De acord cu tine! Cât despre monarh si supușii săi.................
-
-
@vancouver
Eu pun pariu ca pe 10 August pe cele doua poduri mari de pe RC-BC va fi asfalt. Dai o bere @vancouver daca-i asa? Eu plec din Ro pe 15 August asa ca ai timp sa o dai. Sai mai bine o bere la toti membri activi ai forumului ;) Daca pierd pariul o dau eu (in Ploiesti).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare