A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-

Două poze fără valoare, doar mi le-a trimis cineva ca să-mi arate că sâmbătă seara încă se lucra pe Răcăciuni - Bacău, adică L3, deci nu doar L1 și L2. Pozele sunt cam de pe la jumătatea lotului.
-
@daniel22_22
Nu au capacitate se vede!
-
S-a dat drumul la Garoafa. Din pacate rampele nu sunt 2+2, doar podul. Si e scurt, si vor fi probleme la depasit tiruri ce merg pe banda 1. Nu cred ca degeaba au fost largite si rampele la celelalte poduri. Proiect prost dpmdv.
Din filmarea lui Stef de ieri, se pare ca la Tisita au mai ridicat 2 stalpi, deci avem 3+2=5 stalpi ridicati din 16.
-
@Azrael Dupa ce se deschide A7, DN2 va fi probabil reconfigurat la 2+1 alternativ. Traficul nu o sa mai fie justificabil pentru 2+2.
-
@Claudiu1 Ar fi ceva
-
@Azrael
Lasa că într-o luna tirurile o sa meargă pe A7 iar pe DN-eu merg nostalgicii. -
-
Intr-un fel ciudata lipsa de consecventa. La Spataru au facut podul DN2 peste A7 cu 4 benzi (+ separat benzi de incarcare - descarcare), inclusiv cu parapet median. Aici nu, au lasat 1,75+1,75, cu vizibilitate redusa sus pe pod si deci risc major sa se intample ceva candva.
Macar un minim de future - proof puteau sa faca, sa fie 2+2 autentic, cu parapet median, gen zona de 2+2 dintre Buzau si Rm. Sarat.
Sa subliniem insa si un plus: va fi iluminat.
-
Si o filmare de pe pagina de Facebook Drum Expres Focsani-Braila-Constanta
-
@vancouver Pe langa narativul total plauzibil de zero viziune, eu ma gandesc ca poate diferenta intre cele 2 pasaje este ca pe sectorul Tisita-Focsani traficul va fi aproape complet preluat de autostrada. Iar la Spataru, intersectia inca va fi destul de intens folosita pentru ruta Buzau-Constanta, pe directia DN2C Slobozia.
-
@Claudiu1 Tu te incapatanezi (in sens pozitiv) sa crezi ca orice se face in tara asta este GANDIT. Si cauti acea gandire. Doar ca nu este asa si foarte multe lucruri se fac tocmai ca nimeni nu s-a deranjat sa-si miste macar un neuron.
-
In altă ordine de idei se cam anunță ploi în zona Adjudului ceea ce face aplicarea hidroizolației imposibilă. Ghinion... câteva zile totuși la sfârșitul lunii curate, poate termina podurile. Parca pe cel de peste canal erau la asfalt pe sensul Adjud -Focsani. La Putna sunt la hidroizolatie la fel la Tișița.
-
@vancouver : Vin si eu cu o explicatie: podurile de pe DN2 dintre Focsani si Adjud sunt toate la 2x2.
LE: My bad: Am avut impresia ca la Garoafa e 2x2, dar e 1.5x1.5

-
@daniel22_22 a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
LE: My bad: Am avut impresia ca la Garoafa e 2x2, dar e 1.5x1.5

-
@vancouver Punctul meu de vedere este bazat pe experienta soselelor din Romania, Europa si peste ocean. Ce vad zilnic in traficul din tara nu se regaseste nicaieri in lumea civilizata. Locul fruntas la mortalitate pe sosele se datoreaza in primul rand soferilor romani. Iar cauza o constituie nivelul scazut de educatie al participantilor la trafic, delasarea autoritatilor in supravegherea traficului, neaplicarea reglementarilor legale cand e cazul. Nu mai reamintesc comportamentul diferit al "tugulanului roman" dincoace si dincolo de frontiera. Vesnica noastra scuza ca infrastructura e de vina e o marota. Intradevar e o forma de presiune asupra statului pentru constructia soselelor moderne, dar nu stim sa obiectivizam situatiile. Nu mai departe vezi secventa de mai sus cu TIR-ul care a omorat doi oameni nevinovati. Si ce scrie acolo: "Trafic mult+Drfum ingust+Coruptie (Celebra fabrica de permise). ?? Cand de fapt pe un tronson liber, un camion "vitezoman" condus ...imprudent de catre un....sofer nu a ramas pe trasa normala de mers si s-a rasucit pe toata latimea soselei datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum. Mentinindu-ne in situatia actuala, nici un pericol ca cineva sa ne ia locul fruntas la morti pe sosele mult timp, zeci de ani si ani!
-
@Victoras Sa inteleg ca tu sustii ca romanii sunt inferiori altor neamuri. Si ca atare nu este nimic de facut, ca asa e! Foarte patriotic punct de vedere.
In mod ciudat insa, fix acolo unde infrastructura este mai buna, tot acolo si accidentele sunt mai putine. Ce curioasa coincidenta.
Fix acolo unde oamenii nu sunt resemnati, ca tine, ci chiar analizeaza serios diversele motive care duc la accidente si le elimina, fix acolo mortalitatea este mai mica. Ce coincidenta!
In final ce sa inteleg din postarea ta: s-o lasam drecu' cum e, ca asa e si gata.
Si stii ce e cel mai penibil la postarea ta si a celor care gandesc la fel: ca te crezi zmeu. Crezi ca tie nu ti se poate intampla SA GRESESTI. Sa fi o secunda neatent sau sa prinzi ghetus pe jos. Si atunci nu e necesar sa se ia masuri suplimentare de protectie prin imbunatatirea elementelor drumului, ca tu niciodata nu o sa nimeresti intr-un copac sau in ala de pe contrasens!
Iar intrebari de genul: "de ce mama masii de merg 5 din 10 soferi ca nebunii pe DN2 1+1 intre Suceava si Bacau?" nu ti-ai pus? De ce in Romania se intampla asta si afara doar 1 din 10 sau poate 1 din 100? Nu te-ai gandit ca pe oriunde mergi prin lume, afara de zona Moldovei, ajungi dupa maxim o ora la autostrada? Si atunci stai mai potolit. Cum de altfel se sta potolit acum pe Holdea-Margina, si doar poate 1 din 100 se mai hazardeaza la depasiri - pentru ca na, in 10 minute ajungi inapoi pe autostrada.
Si nici nu te-ai intrebat de ce pe DN22C Cernavoda-Constanta, o sosea de doar 40km lungime, mureau 20-30 de oameni pe an pana sa se faca A2, iar dupa ce s-a facut autostrada mai mor 0-5 oameni pe an CUMULAT DN22C cu A2.
Sau pe DN69 Timisoara-Arad. Mureau anual 10-15 oameni. Dupa ce s-a deschis A1 Timisoara - Arad a existat chiar si un an cu zero morti A1 cumulat cu DN69! In alti ani sunt 1-5 morti, repet cumulat A1 cu DN69. De ce oareeeee?
Imi cer scuze pentru violenta verbala a acestui mesaj, dar pur si simplu nu suport ideea ca e mai bine sa nu facem nimic, nu exista solutii, suntem un neam de calitate inferioara, etc
-
@vancouver Evident ca A vor reduce accidentele grave, dar si el are dreptate, pentru ca si romanasul e o specie de sofer foarte aparte, care se manifesta intr-un fel ––vedem si in orase, nu doar pe drumuri nationale–– care ridica numarul accidentelor.
Nu se conduce in Europa in halul din Romania, cum si in Romania se conduce mult mai civilizat ca in (unele, cele mai multe parti din) Asia.