A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Dacă CNAIR invocă „expertize tehnice aprofundate”, atunci ar fi normal să vedem și niște dovezi clare: cine știe care sunt experții independenți, ce metodologie au folosit și care sunt concluziile exacte? Altfel, pare doar o formulare generică menită să amâne deschiderea. În mod normal, într-un proiect de asemenea anvergură, rapoartele de expertiză ar trebui făcute publice (cel puțin la nivel de sinteză), pentru că vorbim de siguranța unui pod pe autostradă, nu de un detaliu minor.
Dacă deja se va fi ajuns la soluția cu ranforsări metalice/eclise, înseamnă că problema e serioasă și nu se va mai putea închide cu o simplă „cosmetizare”. Într-un scenariu pesimist, ar putea fi nevoie de refacerea totală a sudurilor defecte + eclise, sau reconstrucție de la zero, ceea ce ar însemna încă luni bune pierdute.
-
@WSrc1 Poate totusi nu ajungem acolo. Probabil ca trebuie sa refaca testele statice si dinamice, desi ultimele facute aratau ca lucrurile sunt in ordine.
Mare problema este nesimtirea lui Pistol si a comunicatorilor din CNAIR, care lasa in coada de peste un subiect atat de important. Inteleg ca DNA il cauta pentru niste apartamente luate ciubuc, dar Pistol nu e pe persoana fizica acolo, nu inteleg de ce Bolojan nu reactioneaza. -
@WSrc1 A explicat @vancouver de atatea ori care e situatia si ca problema a fost rezolvata, mai sunt niste maruntisuri care sunt optionale, podul e reparat si nu se pune problema de alte reparatii sau ranforsari. Scrie mai sus un pic.
-
Cel mai probabil receptia lotului Mizil - Pietroasele se va face in octombrie. Dupa care va ramane de clarificat doar secventa de deschidere.
A7 Mizil - Clondiru se poate deschide imediat dupa receptie.
A7 Clondiru - Pietroasele (Stalpu) nu se poate deschide fara reactivarea iesirii temporare de la Stalpu, cu costuri nejustificat de mari pentru doar o luna. Iar Pietroasele (Stalpu) - Spataru nu se (mai) poate deschide pana cand nu va fi finalizat nodul A7 / DN2 de pe lotul 3. Nod care, asa cum se vede din filmari si asa cum s-a anuntat repetat de catre constructor, va fi deschis traficului in noiembrie.
Prin urmare, cel mai probabil A7 Clondiru - Pietroasele se va deschide simultan cu Ploiesti - Buzau Lot 3 la inceputul lui noiembrie.
Mult a fost, putin a ramas.
-
@mihai Lotul 3 intr-o stare foarte buna, dar inceputul lui noiembrie cred ca e cam optimist. inca mai aveau predale de pus peste CF si o sa aibe de betonat la pasajul ala si la podul de la Spataru. Ei lucreaza bine, dar nu extrem de rapid si au parte si de 2 saptamani de vreme rea. A doua jumatate a lui noiembrie mi se pare mai realist.
-
@mihai cu puțin efort cred că se putea deschide până la Spătaru in primă fază dacă ar fi fost gata bretelele de ieșire și intrare de pe A7 pe DN2 și invers. Se poate întoarce la rondul de la Spătaru (DN2 cu DN2B) și la rondul de la Hanul lui Țintă (DN2 cu DN1B) sau eventual la ieșirea de pe bretele sa se facă 2 sensuri giratorii provizorii.
Cu toate astea ar fi bine și până la Clondiru pentru a se evita Mizilul (deși acolo va fi oricum calea ferată spre DN1B și apoi intersecția dintre județean cu DN1B fără sens giratoriu ca la Stâlpu, iar în cealaltă parte ar fi Cioranca unde autovehiculele ar fi nevoite să stea destul de mult pentru a face stânga pe DN2 unde nu avem sens giratoriu ca la Costești => un risc foarte ridicat de accidente).
-
Mi-a zis o pasarica din zona proiectantului ca sunt emotii mari la reluarea testelor, nu mi-a dat detalii. Oare cat ar dura daca efectiv podul asta ar trebui refacut de la 0?
-
@trismegistul: Arunci și eu un pronostic “sportiv” : 1 luna demolarea și maxim 2 refacerea. Depinde dacă pot recupera grinzile metalice supuse atâtor cârpeli.
-
@Romulus de acord ca existau variante mult mai bune, asa cum a tot prezentat si @vancouver Din pacate azi suntem unde suntem si tot ce putem sa facem e sa vedem care e cea mai buna varianta acum. In sensul asta era pronosticul meu despre deschidere.
-
@trismegistul e nerealist. Podul a trecut deja cu succes testele statice. Intre timp au fost sudate niste intariri, care chiar si daca au fost sudate prost, n-au cum sa faca podul mai putin rezistent decat acum 2 luni cand s-au facut testele.
-
@mihai Și dacă în astea două luni podul a lucrat sub propria greutate? Dacă sunt deplasări? Nu știu, presupun și eu, de ce ar fi oamenii stresați de noile testări dacă totul e ok?
-
@daniel22_22 Exclus să folosească aceleași grinzi metalice. Cred ca în Serbia s-a lucrat prost și neconform, au dat preț dar nu au dat calitate. În caz de Doamne ferește, eu nu aș mai risca să aduc grinzi din Serbia .
-
@trismegistul pentru ca podul a fost inspectat de experti de la mai multe companii. Daca ar fi fost ceva grav, ar fi fost relevat de mult mai mult timp.
Ori, asa cum am mai tot spus, toti fara, exceptie, au spus ca problema podului nu e de rezistenta sub trafic, ci de durabilitate in timp. Adica sudurile acelea proaste ar ceda in timp in - sa zicem - 50 de ani, fata de 100 de ani cat ar fi durata normala de viata. Asta era singura problema.
-
@mihai Doamne ajută să fie cum zici tu, iar păsăricile care zumzăie să se înșele.
-
@trismegistul a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@mihai Și dacă în astea două luni podul a lucrat sub propria greutate? Dacă sunt deplasări? Nu știu, presupun și eu, de ce ar fi oamenii stresați de noile testări dacă totul e ok?
Nu prea e posibil ce spui tu. Orice deplasare se vede undeva, de ex se lasă câțiva cm podul și apar imediat fisuri sau măcar o trambulină ceva. Dar în sine podurile sunt structuri rigide, nu lucrează. De aia apar trambulinele la contactul cu rambleul (umplutura) care chiar lucrează și se lasă. Podul rămâne rigid, pe loc, pământul de o parte și de alta se lasă.
Totuși este normal să aibe emoții pentru ca de data asta va fi folosită o altă schemă de încărcare , mai zdravănă.
Pe de altă parte cu prea multe rigidizari podul poate să devină prea inelastic, prea rigid. Și atunci sa nu se comporte la teste așa cum este prevăzut teoretic.
Vom vedea.
-
Deci să înțelegem ca s-a sudat ce mai era de sudat și urmează testele?
-
@daniel22_22 Testele oricum se fac spre finalul saptamanii astea sau saptamana viitoare cand e planificata receptia.
Sunt mai mult o formalitate -
-
@anducst acum sa vedem unde va fi descărcarea. Dacă va fi la Clondiru vom mai avea un pic de îndurat DN1B sau DN2.
-
@anducst : Sfânta Paraschiva se îndură de noi !!!