Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A7 Ploiești - Bacău - Suceava

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI
    2.4k Mesaje 91 Posters 720.7k Vizualizări 11 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • daniel22_22D Deconectat
      daniel22_22 @Azrael
      ultima editare de

@Azrael Multumim! Q.E.D !!!

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
      • A Deconectat
        Azrael @daniel22_22
        ultima editare de

@daniel22_22 pus in fata unor date oficiale, "martorul UMB" -> ChatGPT, caruia nici nu i se umfla o vena pe gat, nici nu e platit de UMB, nici nu pune din burta cum ca stie el ca UMB nu are personal TESA..si de aia nu scoate facturi, a formulat parerea asta. a mai facut el niste greseli la calcule pe ici pe colo, dar mai obiectiv decat un om numai IA cred ca poate fi 🙂

J M 2 Replies Last reply Răspunde Citează 5
        • I Deconectat
          Iulian
          ultima editare de

Erezie, sa vi se taie capetele!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 7
          • J Deconectat
            jimmyjump @Azrael
            ultima editare de

@Azrael Daca ai fi avut cont pe pum, acum nu mai aveai... 😁

Daca totusi chat gpt nu halucineaza si e in mare parte corecta analiza asta, nu inteleg de ce n-ar iesi cineva de la CNAIR sau minister sa explice problemele cu bugetul asa cum sunt ca sa se termine cu speculatiile astea.

Am impresia ca API duce o lupta continua cu CNAIR - ministerul transporturilor si, cu cat mai mult ii ignora, cu atat apar mai multe teorii si speculatii din partea API pe care le restogolesc si se intiparesc in memoria colectiva. Asa apar legendele cu caloriferele si lipsa de capacitate.

A 1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
            • A Deconectat
              albu81
              ultima editare de

va salut,

azi am trecut pe DN2 si mai sus de domnesti, unde trece A7 peste DN2 si CF ... mare mi-a fost placerea sa vad masinile de turnat asfalt. parea frenezie mare pe acel pod.

din ce am vazuat nu era lipsa de activitate pana la bacau , chiar si aprope de bacau am vazut deja parapete instalate, si stiu ca acel lot era destul de in urma primelor doua.

numai bine,

1 Reply Last reply Răspunde Citează 10
              • 2 Deconectat
                26ld
                ultima editare de 26ld

Aveti nevoie de un LLM sa va arate confirmation bias.

Daca aveau resurse sa termine ce aveau contractat, de ce e asa la limita Focsani-Adjud cu deschiderea? Asa au vrut ei, sa depinda de vreme? De ce nu au terminat pe A3 daca aveau resurse? De ce nu au terminat Dx6 daca aveau resurse si e in intarziere cu doi ani?

Serios acum, cei care sustin aberatiile scrise de chatgpt nu au vreun gram de gandire critica. Anul trecut nu mai urlau ca nu sunt bani, acum nu sunt bani si de aia nu poate umb sa munceasca mai sus de Adjud si nu va respecta termenele pentru ca nu are statul bani sa ii plateasca.

Acelasi stat care se poate imprumuta oricand sa finanteze lucrari si care oricum erau initial finantate prin imprumuturi si conditionate de reforme si care tocmai s-a imprumutat 500 de milioane de euro pentru A1. Dar nu, nu are statul bani si de aia nu respecta umebeul termenele.

Cata prostie, cata frunza, cata iarba. Astept iar razboinicii umebeului sa ma jigneasca si sa bata apropouri ca eu sunt x sau y fara sa foloseasca un pic creierul. Voi sunteti marea masa de votanti din pacate, usor de pacalit.

Si sunteti lasati aici sa va adunati pentru un circlejerk fantastic pentru ca celor care conduc forumul asta nu le pasa de moderare sau de reguli. Ei ma vor bana iar pe mine pentru ca am avut curajul sa postez si sa le zic sa modereze si ca le-am ranit sentimentele cand altii sunt lasati sa abereze si sa jigneasca non stop.

Nu va transformati in forumul pro firma privata, sunteti deja si e penibil pentru oricine cu un gram de gandire critica.

Mai erau unii pe aici care ma numeau votant usr sau ca eu sunt de fapt monarhul. Schizofrenie curata ca sa arate cata ura exista in capul lor si ca au nevoie de ajutor. Evident ca aia nu au luat ban, e ceva normal aici.

Puteti sa ma banati iar, e ironic cat de mult il injura unii pe monarh pentru ca facea la fel si aici aplauda cand se intampla fix la fel. Bine, ironia e pentru aia care nu aplauda orbeste orice si care nu se vor supara la postarea asta.

A vancouverV A F 4 Replies Last reply Răspunde Citează -5
                • A Deconectat
                  Azrael @jimmyjump
                  ultima editare de Azrael

@jimmyjump CNAIR nu are cum sa iasa sa spuna ca nu sunt bani decat cu jumatate de gura si aia neoficial (Serbanescu, Barbier etc). cine ia decizii acolo sunt proptiti politic, cum sa n-avem noi bani, cum sa nu atragem fondurile cu dobanzi super mici sau chiar gratuite?! foarte simplu, nu ai spatiu fiscal din cauza ca un buget chiar si istoric de 13 miliarde lei aprobat la inceputul anului nu poate fi crescut dublat triplat pentru a atinge sufucienta, pana la finele anului prin rectificari, caci ala nu se mai cheama buget, ci o bataie de joc care nu ofera nici o predictibilitate. si a puzderiei de lucrari, ~700km Autostrazi si DEx - 20 cioturi in lucru. daca l-ai face cat trebuie, nu stiu, poate dublu, (si asta ar fi o calculatie interesanta, pentru un AI, cat trebuie sa aloce statul in 2025 pentru a finanta contractele la termen) ar sari deficitul de tara peste 10%.
                  ar fi zburati de sefii politici in ziua a 2-a. la urechea omului de rand trebie sa ajunga lucruri pozitive "ca de aia te-am pus acolo", nu sa ne scazi in sondaje 🙂

cum sa spui, stiti,ca sa terminam A7 pana la Pascani anul asta, conform contractului noi trebuie sa asiguram un buget de 9 miliarde....dar tot bugetul nostru e de 13miliarde. ceilalti ce mai lucreaza?
                  asa ar fi stiut si UMB la inceputul anului de unde pleaca, si si-ar fi putut angaja alte cateva mii de oameni cu care sa termine la timp. cand vezi ca tu ai doar 1,6miliarde...o taraganezi si tu cum poti. opresti lucrul, mai dai afara din oameni.

si va mai spun un lucru, e ilogic ca o firma privata sa nu-si doreasca sa faca bani, stam pe contracte de miliarde (UMB) dar suntem indolenti, lenesi si nu vrem sa mai angajam 10 mii de razesi ca sa-i luam repede statului banii, si sa nu ne mai injure haterii ca tinem tara in subdezvoltare nedorind sa construinm autostrazi, si sa facem astfel profit. noi vrem sa ne intindem pana la pensie cu santierele. nu tine. din pacate pe ROGOP totul e la zi, pentru ca toti stau in cat le face CNADNR-ul bugetul la inceputul anului, pentru ca atat vor fi facturile decontate,cel putin pana la rectificare 🙂 .au fost ani in care UMB nu si-a executat TOT bugetul alocat? da? (dar nu sariti ca s-a taiat tot de la ei de pe un lot ca sa termine in altul) atunci critica e intemeiata! daca nu, de ce nu punem noi toti banii necesari finalizarii in buget, la inceputul anului, si lasam UMB sa constuiasca avand spatele financiar, si daca nu poate OOO DA! la gunoi UMB!

vezi ca ChatGPT le-a aratat ca afirmatii politice, "o confuzie des folosită în discurs politic". asta face aripa de pe celalalt forum..."demasca" , minciuna, prostia, si ce mai demasca ei acolo.. folosind fix aceleasi atribute pe care le critica, atunci cand e vorba de UMB, pentru care au o stima infinita. critica e buna dar cand nu rasucesti si mistifici adevarul, profitand de faptul ca lumea nu are timp si chef de cifre, nu stie ce e ala buget, executie bugetara...etc. spre exemplu au articol cum ca nu putem face in cativa ani ce n-am facut in 30 de ani, perfect de acord, remarca faptul ca nu sunt bani si ca vom ajunge ca contractele de 2 ani sa le taraganam 5 ani pentru ca nu sunt bani, dar UMB -ului nu i se aplica, ala sigur e vinovat ..s-a intins prea mult, nu vrea sa lucreze si sa ia banii 🙂

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • vancouverV Deconectat
                    vancouver @26ld
                    ultima editare de

@26ld Te rog să-ți exprimi părerile într-un mod prin care nu jignești pe nimeni. Nu suntem cu toții de aceeași părere și e bine așa. Spune-ți sec părerea!

Și ți-am înțeles punctul de vedere și îl respectăm: UMB nu are capacitatea să ducă toate șantierele la care s-a angajat. Și nu este bine să primească în continuare lucrări.

De altfel și eu consider ca așa este. Treaba cu fondurile vine doar ca o mănușă și o explicație de tip pus lucrurile cap la cap. Așadar nu sunt de acord cu cei de mai sus care găsesc scuze UMB ca are șantiere pustii sau abandonate. Ceea ce nu înseamnă ca nu este o firmă puternică, dar nu așa de puternică să facă totul deodată.

@all: va rog nu inflamați inutil discuția repetând de n ori aceleași argumente. Ok, vă enervează monarhul. Și pe mine, de aia am creat forumul asta, dar hai sa facem treabă și discuții serioase, ca nu e Ciurea buricul pământului.

De acuma o să mut orice postare în care apare api sau monarhul etc în Cârcoteală. La fel și apologia UMB sau critică exagerată.

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 10
                    • vancouverV Deconectat
                      vancouver @albu81
                      ultima editare de

@albu81 ți-am mutat postarea. Dacă am zis toate, trebuie să le mut pe toate de acum înainte. Aici rog doar noutăți despre A7.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                      • M Deconectat
                        mike_us @Azrael
                        ultima editare de mike_us

Datele sunt preluate din rapoartele CESTRIN; dacă am greșit undeva, rog să mi se spună unde.
                        Pentru cei care spun că CESTRIN nu e la zi, am făcut și adunarea facturilor din ROGOP — chiar dacă e mai complicat de calculat — și cam pe tot acolo ieșim.
                        Nici dacă luăm bugetul total alocat și îl împărțim la toate șantierele nu iese.
                        Nici o eroare de 5% la calculele mele nu schimbă esențial nimic.

H7_Progress.png

Pentru oricine vrea să discute pe baza cifrelor, nu a părerilor scoase din burtă, se pot observa următoarele:

• Pe tronsonul Focșani–Bacău, diferența este neobișnuit de mare — 42%. La un contract uriaș, de 6,5 miliarde lei, multe alte firme, mai mici sau fără resurse, s-ar fi oprit complet din lucru.
                        • Pe Bacău–Pașcani, diferența este tot mare, dar să zicem că rămâne în limite acceptabile — cam 20%.
                        • Mai grav este că nici pe Buzău–Focșani nu s-au plătit încă toate facturile — vorbim de sute de milioane acolo.
                        • Iar pe A8, există deja declarații publice că s-au terminat fondurile pentru anul acesta.
                        • Și, din nou grav, diferențele dintre lucrat și plătit cresc constant din iunie, de când am început să urmăresc datele. Concluzia logică este că se lucrează mai repede decât se plătește — pe cifre, nu pe păreri.

Avem, deci, o problemă serioasă cu asigurarea plăților — una care nu poate fi băgată sub preș la nesfârșit.
                        Societatea civilă ar trebui să semnaleze clar această situație și să ceară guvernului să accelereze plățile, indiferent cum se numește firma care execută lucrările.
                        E foarte ciudat că nimeni nu vrea să vorbească despre problema asta.

"Partenerul serios" ar trebui să facă eforturi ca diferența dintre lucrat și plătit să rămână în limite minime, indiferent de numele firmei.
                        Asta ar transmite un semnal de încredere și ar atrage, la următoarele licitații, firme serioase, dispuse să investească și să livreze la timp.

@vancouver @mihai Pe legea privind transparența, ați putea ridica întrebarea: sunt datele reale?
                        Există plăți care nu sunt vizibile public și nu apar în rapoartele CESTRIN sau ROGOP?
                        Ar fi bine să lămurim asta clar, fără circ și fără speculații.
                        Nu există niciun motiv să nu existe transparență într-o chestiune de interes național.

vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 6
                        • vancouverV Deconectat
                          vancouver @mike_us
                          ultima editare de vancouver

@mike_us Nu stiu in ce masura e treaba noastra sa aflam de ce exista un decalaj asa de mare intre progres si plati. Interesul acesta trebuie sa-l aibe cel care are de primit banii. Stim ca in alte situatii a facut scandal legat de bani, deci stie sa-si apere interesul.

Pe mine sincer discutia asta nu prea ma intereseaza. M-ar interesa doar daca ar bloca lucrarile si acest lucru trebuia sa-l reclame constructorul. Dar nu e cazul.

A7 pana la Pascani are sanse reale sa fie gata in 2026. Asta e ce ma intereseaza.

daniel22_22D 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                            daniel22_22 @vancouver
                            ultima editare de

@vancouver : Corect. Dacă UMB accepta să lucreze pe datorie, fie primit. Nu trebuie să facem noi AVC pentru banii lor. Când se vor termina banii o să vedem camioanele aliniate și în 2 săptămâni va urma rectificarea bugetară aferentă.

• A Deconectat
                              Azzl

7.6K views · 230 reactions | Activitate intensă pe șantierul lotului...

7.6K views · 230 reactions | Activitate intensă pe șantierul lotului...

Activitate intensă pe șantierul lotului 2 (Domnești Târg-Răcăciuni) al Autostrăzii Focșani - Bacău (A7)! Pe tronsonul de aproximativ 17 km dintre Domnești Târg și Adjud stadiul lucrărilor a depășit...

https://www.facebook.com/share/v/1A4i9PQodE/?mibextid=wwXIfr

Activitate intensă pe șantierul lotului 2 (Domnești Târg-Răcăciuni) al Autostrăzii Focșani - Bacău (A7)!

Pe tronsonul de aproximativ 17 km dintre Domnești Târg și Adjud stadiul lucrărilor a depășit 90%.

Constructorul român (UMB Spedition) lucrează acum în special:

• în zona pasajului de la Domnești Târg, unde, se execută lucrări de hidroizolație, după ce a fost turnată placa de suprabetonare,
                              • la podul peste râul Trotuș,
                              • la nodul Adjud,

Valoarea contractului pentru construcția acestui lot (38,78 km) este de 2,48 miliarde de lei (fără TVA), iar finanțarea esre asigurată prin PNRR.

Pe întregul lot stadiul fizic a depășit 85%, dar anul acesta, dacă dacă vor permite condițiile meteorologice să se mențină actualul ritm de lucru, circulația va putea fi deschisă până la Adjud.

Astfel se va putea circula de la București la Adjud, doar pe autostradă (A3 și A7), anul acesta.

Anul viitor, după finalizarea lucrărilor și pe celelalte sectoare ale A7, se va putea circula pe autostradă de la București la Pașcani (A3 și A7).

Domnul Cristian Pistol

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                              • A Deconectat
                                Azzl
                                ultima editare de Azzl

oct. 30  /  Suceava

Autostrada A7: Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru tronsonul Pașcani-Suceava

Autostrada A7: Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru tronsonul Pașcani-Suceava

Tronsonul Pașcani – Suceava al Autostrăzii A7 este împărțit în două loturi, ambele contracte de execuție fiind adjudecate de compania Spedition UMB. Valoarea

Săptămâna viitoare se va semna, la Suceava, contractul de execuție pentru tronsonul Pașcani – Suceava al Autostrăzii A7. Anunțul a fost făcut la finalul ședinței de joi, 30 octombrie, a Consiliului Județean Suceava.
                                Tronsonul Pașcani – Suceava al Autostrăzii A7 este împărțit în două loturi, ambele contracte de execuție fiind adjudecate de compania Spedition UMB. Valoarea totală estimată pentru proiectare și execuție este de 8,3 miliarde de lei fără TVA, finanțarea urmând inițial să fie asigurată prin Programul Operațional Transport (POT) 2021–2027. Pentru lotul 2, valoarea maximă estimată era de 3,98 miliarde de lei fără TVA. În prezent, se preconizează ca lucrările pentru acest segment al A7 – Autostrada Moldovei – precum și pentru tronsonul Suceava – Siret, să fie finanțate prin programul european SAFE (Security Action for Europe).

• vancouverV Deconectat
                                  vancouver

Asta da veste buna. Pentru ca aici discutam de alti bani, SAFE. Sper ca Umbrarescu se va milosti de noi si o sa inceapa sa mai dea si in subantrepriza, de ex. structurile de la poduri la firme gen Baxcom, Coni, Retter. Ca sa nu mai avem emotii ca acum cu Focsani - Adjud si vremea.

Cu o lungime totală de 61,97 kilometri, tronsonul Pașcani–Suceava traversează județele Iași, Suceava și Botoșani. Proiectul include realizarea a 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare, precum și 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B) și Aeroport Suceava (cu acces în DN29).

Pe lotul al doilea sunt prevăzute lucrări majore, între care un pod peste râul Siret și DJ208C, cu o lungime de 845,10 metri, și un pasaj peste calea ferată CF511, de 625,10 metri. Tot pe acest tronson vor fi amenajate parcări de scurtă durată, spații de servicii moderne dotate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice, trei noduri rutiere (Roșcani, Dumbrăveni și Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava), precum și un drum de legătură de aproximativ 5,2 kilometri către aeroport.

A daniel22_22D 2 Replies Last reply Răspunde Citează 3
                                  • A Deconectat
                                    Azzl @vancouver
                                    ultima editare de Azzl

@vancouver nu cred ca da nimic. Poate doar lui baxcom sa spunem deoarece firma este din suceava si e mai ok pentru muncitori. Dar Baxcom vrea? Stiu ei sa lucreze in ritmul si tehnologia UMB? Vor sa stie?
                                    Personal ma gandesc ca daca este sa subcontracteze o sa o faca pe terasamente. Stiu ca prin Ardeal erau aproape de o intelegere cu o firma pentru terasamente dar a cazut. Pe traseul autostrazii sunt firme cu capacitate care ar ajuta mult. EKY, TRY GRUP, AUTOTEHNOROM etc . Firme locale

daniel22_22 @vancouver
                                      ultima editare de daniel22_22

@vancouver : Nici eu nu cred ca vor subcontracta ceva. Pascani-Suceava și Focsani-Braila sunt 140 km de care au nevoie ca să lucreze în perioada 2027-2029 când vor reuși să intre serios pe A8 montan.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                      • vancouverV Deconectat
                                        vancouver
                                        ultima editare de

Da, din pacate sansele sa subcontracteze sunt extrem de mici, mai ales atata vreme cat nimeni niciodata de la stat nu i-a suflat in ciorba, nu l-a amenintat cu penalitati de intarziere etc.

• F Conectat
                                          fulgernc @26ld
                                          ultima editare de

@26ld
                                          Ești masochist sau doar tânăr?? Ptr înflăcărarea cu care postezi. Nu îi acuza pe alții ptr ochelarii de cal pe care îi porți tu. Deschide ochii și vei vedea că resursele financiare sunt tot resurse.
                                          @mike_us
                                          Procentele de plăți nu pot fi niciodată egale cu procentele raportate la termen. Din două motive. De la emiterea unei facturi trece un timp(mai scurt , mai lung) până la plata efectivă. Al doilea motiv ține de volumul lucrărilor și valoarea lor. Care nu sunt egale. Deși e de îngrijorat când sunt diferențe mari(care , simplist îți arată un decalaj ce poate semnaliza sincope) , când sunt diferențe mici ecrelativ ok.

• First post
                                            Last post