A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
@mihai a spus în A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@vancouver foarte buna analiza Economica .
Pentru mine in ordinea descrescatoare a certitudinii sunt asa:
- A0 intre A3 si DN2 (descarcare A0/DN2) - 100% in 2024
- A1 Bascov - Baiculesti - 90% in 2024
- A7 Ramnicu Sarat - Focsani - 75% in 2024
- A7 Dumbrava - Mizil - 75% in 2024, cu circulatie pe un singur fir la Cricovul Sarat
- A7 Mizil - Spataru - 60% in 2024, cu inchiderea circulatiei pe DJ102H si DJ103R si cu circulatie restrictionata partial pe A7 la Nodul Clondiru (DJ203C)
Cat priveste statistica pe ani (foarte buna, multumesc!) intai de toate nu cred ca vreodata Anca Boagiu s-a gandit ca o sa o numeasca cineva "doamna de fier a autostrazilor"
Altfel, recordul din 2012 va fi depasit ori anul acesta, ori, daca nu, atunci sigur in 2025.
Treaba este insa ca acesta va fi varful, proabil pentru totdeauna. O data ce Romania va trece de 1500km de autostrazi, ritmul de constructie va scadea din nou sub 100km / an si probabil chiar sub 50km / an dupa 2030.
Dacă reușim primele trei, ar însemna:
- 10 kilometri pe A0
- 15 kilometri pe A1
- 36 de kilometri pe A7
Adică încă 61 de kilometri peste cei 114 pe care îi avem astăzi, ceea ce ar însemna 175 de kilometri, dacă am calculat corect. Asta ne-ar duce deja la 1.260 de kilometri. Și există șanse foarte mari ca, anul viitor, să atingem borna de 1.500 de kilometri. Mie mi se pare excelent.
-
Cele două asocieri de constructori (Pizzarotti – Retter și Coni – Trace) vor să deschidă peste două săptămâni cele două loturi: Dumbrava – Mizil și Mizil – Stâlpu.
Azi s-a mai făcut un pas important înainte. S-au ridicat grinzile (peste autostradă) ale podului dintre Vintileanca și Găgeni.
De mâine, macaralele vor fi mutate pentru ridicarea grinzii centrale și dintre Mizil – Amaru.
Până pe 15 peste cele două poduri peste autostradă se vor pune predalele, iar pe primul se va turna și placa de beton.
Deschiderea A7 de la Buzău spre Ploiești și București va însemna închiderea temporară a trei drumuri județene (până vor fi gata podurile): cele două enumerate mai sus plus unul la Mizil (Dj100C Mizil-Fulga).
Vor fi două locuri (podurile peste râurile Sărata și Cricovul Sărat) unde se va circula o lună pe o singură bandă -
Hohoho. Mosul aduce tolba plina! M-as bucura sa deschida, o sa folosesc si eu in perioada sarbatorilor.
Sunt ca. 49km impreuna. Si o economie de ca. 20' fata de situatia actuala fara trafic.
-
@vancouver Am pus link-ul doar pt ca mi s-a parut interesant, Eu nu as crede ca se misca atat de bine pe lotul 2.
-
Una e ce cred eu sau ce crezi tu, si alta este ce zice in articol. Acolo ei precizeaza ca asta preconizeaza firmele constructoare. Daca acestea sunt dispuse sa procedeze asa si au acest plan, atunci sunt sanse f. mari sa se realizeze.
Avantajul pentru aceste firme, este ca nu se blameaza (deja s-au blamat partial, fata de UMB, care a inceput dupa ei si a deschis deja) - dar mai salveaza aparentele. Si, poate mai important: scape de presiunea publica si ministeriala. Si ce ramane de facut pot sa faca mult mai in liniste. De aceea cred ca planul lor este real si realist, iar politicul clar isi doreste pe final de mandat sa arate ca a performat. De asta poate sa depinda si o revenire in minister, functie de structura partidelor din guvern.
-
In pozele din articol la podul DJ103R (Gageni - Vintileanca) se vad cofrajele despre care zicea Trace ca i-ar permite sa lucreze la pasaj pe deasupra autostrazii sub trafic.
-
Mos Craciun ar veni cu cel mai plin sac anul asta daca se deschide Pl-Bz si Bz-F 3.
-
A inceput prereceptia pe lot 1 Ploiesti-Buzau si probabil azi se asfalteaza o cale a podului peste CF de langa intersectia A3/A7.
-
Ștef
Autostrada A7 - Ploiești - Buzău, Lot 3, Filmare Integrală, NUROL + MAKYOL [02.12.2024]
-
@vancouver As fi curios ce se scrie intr-un proces verbal de receptie atat timp cat ai structuri inca in lucru. Se poate ca in contractele cu statul sa ai snag list?
-
A7 Ploiesti-Buzau lot 1 Pizzarotti:
-
Cricovul Sarat:
-
De la nod A3/A7:
-
@vancouver A ajuns si pe lotul 2 ?
-
Nod Dn1D / A7:
-
@vancouver Buna seara. Naumel Gheorghiu. Nu sunt membru dar citesc si forumul API. Nu e principala dar, este o importanta cauza a erorilor lor. Nu prea au treba cu managementul in constructii. Nu sunt in domeniu dar, la UMB este un management al firmei, financiar, al fortei de munca, al utilajelor. CNAIR avea aproape 8.000. E mult, e ce trebuie? UMB-2023-aproape 5.000. 2024-6.000. Eu nu cred ca este monopol cum sugera intr-o postare API(nu des) Revenind. Da, mai trebuiesc structuristi. O parte, nu toti, se pot obtine si din policalificarea celor care lucreaza la finisari finale? Si apoi prin management. Sunteti singurul care priveste si din acest unghi si si in domeniu ceea ce este cel mai important.
-
@PaulS Nu, doar lot 1.
-
Nu stiu unde ar merge postata fotografia aceasta :))
-
@PaulS fain mesajul ,e criptat
-
Coni-Trace au cerut si ei prereceptie, deci intentiile sunt clare pentru deschidere anul asta. Probabil maine (03.12) se va face prereceptia, evident fara punctele problema.