A0 și DNCB, centuri București
-
[28 AUG 2025] AUTOSTRADA A0 NORD LOT 4 UMB!
Infrastructura Romania
-
Primele 50 de grinzi pt lotul celor de la Pizzarotti&Retter.
În perioada 29.08.2025 – 06.09.2025 se vor desfășura 50 transporturi cu depășiri pe traseul: Târgoviște – DN72A – DN71 - DN7 – Chitila.
Vehiculele transportă grinzi.
Lățimea maximă a vehiculelor este de 2,55 m, masa totală 85,57 tone, lungime 43 m, înălțime 4 m.
-
DNCB sector nord-est DN2-A2-Glina, incepere executie largire la 4 benzi:
-
@vancouver Sper sa traiesc sa vad si bucata asta facuta.
-
29 AUG 2025 AUTOSTRADA A0 NORD LOT 3 DN2 AFUMATI CCECC.
Infrastructura Romania
-
Ar fi interesant sa aflam cateva raspunsuri de la Irinel Scriosteanu legat de A0N Lot 3 la urmatoarea vizita dupa ce se intoarce din concediu:
- Am vazut ca au fost relocati stalpii de la DN3 (dintre lotul lor si a celor de la UMB) dar cand o sa inceapa forarea pilotilor ? ( later edit )
- Cand o sa fie aduse toate grinzile pentru podul peste CF ? Cand o sa inceapa montarea lor ? Dar a predalelor ?
- La ce procent au ajuns cu terasamentele ?
Sunt sigur ca prima data o sa ajunga pe lotul celor de la Pizzarotti&Retter sau UMB si apoi pe lotul chinezilor/( Baxcom ) .
-
Am vorbit cu un angajat al PORR care lucrează pe PiSi 4, s-ar pregăti să vină la VO Buftea, am înțeles că au început mobilizarea și organizarea pentru obiectivul ăsta. Ar fi fost inițial A9, dar acolo a contestat Strabag.
-
@PaulS se numesc piloți forați , nu piloni.
-
@MihaiD La A9 au proiectare 12 luni, inca nu a venit decizia contestatiei.
Si doar ce au semnat lotul Herculane-Domasnea pe CF cu tunel nou la Domasnea, tot 1 an proiectare.
La centura de care vorbesti deja au depus proiectul tehnic din cate am vazut. -
@chapo e om de execuție cu cine am vorbit, a apăsat tare pe Moravița. Iau în considerare că mai e de lucru pe PiSi4, deci cumva s-ar sincroniza proiectarea pe A9 cu finalizarea ușor-ușor a PiSi4. Până atunci, Buftea.
-
@MihaiD Nu prea văd de ce ar forța pe PiSi4, oricum termină înainte de termen și lotul nu prea contează până nu avem și lotul 3.
Revenind la A0, e bine că și chinezii au început să lucreze lângă DN3.
Aș paria că la începutul verii o să fie legat A0 sud de A0 nord (UMB + CCEC). -
@mike_us Chinezii nu termina inainte de Noiembrie 2026.
-
@daniel22_22 Pe ce te bazezi cand zici ca nu termina decat peste 1 an + ?
-
@mike_us niciunui constructor nu-i strica sa finalizeze un contract si sa incaseze banii mai devreme, daca se poate. In cazul PiSi4 PORR a stiut exact ce face si avea oamenii necesari. Personal am fost convins ca trag sa finalizeze lotul chiar de anul acesta. Si cred ca nu tunelul, ci alunecarile de teren le-au stricat planurile.
Oricum, pe PiSi4 lucrarile structurile sunt aproape integral finalizate, iar terasamentele nu sunt departe. Nu cred ca au nevoie mai mult de martie 2026 pentru finalizarea lotului. Pana la final de decembrie lotul la suprafata poate fi asfaltat si marcat, iar peste iarna pot lucra linistiti in tunel.
Vor finaliza lotul cu probabil 1 an inainte de termen.
-
@PaulS Mai multe:
- nod DN2: pod bretea peste autostrada abia betonat, terasament care zace in aceeasi poziție de 3 luni;
- nod DN2: pod autostrada peste DN: zona betonata insignifianta, armare 75%
- nod DN2: bretele dinspre sud….in paragina. Pare ca sunt ceva utilități nerelocate prin zona.
- pod peste DJ: nici o grinda
- pod drum agricol: abia puse grinzile, terasament la 50% (optimist)
- podeț canal: aproape zero
- pod CF: încă se lucrează la rigle, zero grinzi
- terasament după pod CF: încă la faza de adus strat de baza
- pod DN3: zero barat
-
@daniel22_22 "chinezii" de la Baxcom pare au accelerat semnificativ in ultima luna si jumatate. La terasamente avanseaza sustinut, iar la structuri e remarcabil ca in sfarsit sa vad placi de suprabetonare turnate, chiar integral la cateva pasaje.
La nodul A0/DN2 mai au relativ putin de armant si deja toarna placile pe pasaje.
Raman punctele critice:
- Pasajul peste CF, unde totusi pilele sunt aproape gata. Mai au parca una-doua elevatii de finalizat. Daca le vin grinzile, pot termina pasajul chiar anul acesta
- Pasajul DN3 peste A0, la care, din nou, depinde de mobilizare. In ritmul lor sa zicem ca-l termina la inceput de 2026.
In ansamblu, la ritmul actual, e realista o inaugurare A0 N3 cel tarziu in martie 2026.
-
@mihai Fără nici cea mai mică îndoială, termină înainte de termen (deja 75%).
Eu aș zice în prima jumătate a anului 2026, deci nu departe de ce spui tu.
Alunecările, clar, sunt o posibilitate, iar a doua ar fi să fi avut discuții cu autoritățile pentru a lăsa lucrările puțin mai încet, astfel încât să poată efectua plățile / să redirecționeze bani către loturi mai urgente.
Oricum, un lot terminat înainte de termen nu oferă niciun motiv de nemulțumire. PORR a lucrat foarte bine.@daniel22_22 Și eu văd, cum zice și Mihai, accelerare pe lotul chinezilor.
Sunt aproape de 60% și anul acesta mai e o toamnă întreagă în care se poate lucra.
Nu m-aș mira să termine anul în jur de 80%, caz în care sigur nu îi mai prinde toamna. -
29 AUG 2025 AUTOSTRADA A0 NORD LOT 4 UMB!
Infrastructura Romania
-
Chinezii la DN3, cred eu, că vor face rampele cu biscuiți, că nu prea e loc. Să vedeți acolo timpi de execuție. La CF, iar, au 3 deschideri cu grinzi metalice. De bun simț pentru traficul din zonă ar fi ca anul ăsta să dea complet în circulație nodul de la DN2 și măcar unul din cele 2 overpass-uri ! Grinzi de beton au doar 20 în șantier.
-
Baxcom a terminat recent o lucrare in Balotesti. Un pod peste DN1, rampe cu biscuiti, care deserveste Therme. Din acel moment s-a observat o crestere a ritmului lucrarilor la A0 N3.