A0 și DNCB, centuri București
-
@daniel22_22 De cand cei de la Baxcom au terminat pe lotul celor de la Aktor au crescut mobilizarea la structuri, nu suficient pt a le finaliza anul acesta ( parerea mea ) .
E posibil sa fie decembrie 2026 daca nu intra banii in contul subcontractorilor de pe acest lot. -
Cu riscul de a fi înjurat: chinezii nu lucrează spectaculos și e clar că este loc de mai bine.
Dar chiar și la ritmul acesta, lotul se va termina undeva în vara anului viitor.
După ce ani de zile Bucureștiul a stat fără niciun kilometru de autostradă de centură, în următoarele 12 luni avem șansa să avem un semicerc aproape complet (circa 90%), cu doar o mică ‘gaură’ spre A1.
Acum am ajuns mai japonezi decât japonezii: o întârziere de 3–6 luni pe orice lot nu e sfârșitul lumii — important e că se lucrează pe sute de kilometri simultan. -
13 AUG 2025 AUTOSTRADA A0 NORD LOT 3 COMPLET CCECC!
-
Chinezii au cerut o extensie de timp, probabil din cauza ne-relocarii unor utilități. Și se vede parca o ușoară accelerare.
-
De acord, se vede o accelerare, dar inca e greu de crezut ca in ritmul lor vor finaliza lotul inainte de martie 2026.
-
-
-
18 AUG 2025 AUTOSTRADA A0 NORD LOT 4 UMB
S-au întors la muncă. -
A cam dispărut armata de fierari betoniști. Probabil pt că a cam dispărut și frontul de lucru.Ce ma surprinde este lipsa de lăcătuși mecanici care sa asambleze grinzile. Dacă vor să termine anul asta este cam cazul sa tragă tare la grinzi.
-
18 AUG 2025 AUTOSTRADA A0 NORD LOT 3 COMPLET CCECC.
Infrastructura Romania
-
In sfarsit lotul chinezilor se contureaza clar in intregime si singura structura neatacata serios este ultima, podul DN3 peste A0 la granita cu lot 4 UMB. Acolo va fi un punct critic, desi evident este o structura mai mica, de DN si se poate trage tare si finaliza in 3-4 luni.
Giratoriul de la DN2 isi arata deja limitele. Se vede coada cum vin masinile de pe A0 sa iasa pe DN2. Nu inteleg ce o tot freaca cu pasajul ala peste DN2, de ce nu termina de armat si il betoneaza. Cata vreme nu este betonat la un seism puternic e inca posibil sa cada o grinda (sau antretoazele sunt deja betonate?, nu-mi dau seama exact; antretoazele sunt grinzile transversale pe reazeme, prin care se rigidizeaza grinzile prefabricate intre ele).
-
@vancouver da, au betonat antretoazele de cateva luni, inainte sa inceapa instalarea predalelor