A0 și DNCB, centuri București
-
Salut, am salvat eu acum ceva timp o captura din AC cu cele 2 structuri. Sper ca ajuta.
-
Autostrada A0 Sud Lot 3 – Imagini din 12.06.2025 - Redare rapidă
Presshouse
-
@DaniK garantat s-a modificat proiectul cumva după apariția acestui tabel, pentru că, clar sunt 7 deschideri la sud, se vede după cuzineții riglelor deja elevate. La deschiderea 6 ar trebui să fie cuzineți pe riglă și pentru beton și pentru fiare cu supraînălțare. Nu sunt. Prima deschidere de la sud din cele 2 ridicate e mult mai scurtă decât cea de-a doua ridicată, nu are 40m. Transparența ucide !
Explică tabelul cumva și absența celor 8 grinzi din șantier. Eu am numărat pe partea aia 48, trebuiesc 56=7x8. -
@oneLess a spus în A0 și DNCB, centuri București:
PS: Nu îmi vine mailul de confirmare a contului de 2+ săptămâni cu foarte multe încercări !!
@oneLess problema s-a rezolvat. Ar trebui sa fii primit deja mail-ul de confirmare.
-
@mihai Confirm
-
Nici o veste notabila...
-
Pentru noi nimic notabil, dar totuși o confirmare oarecum oficială a ceea ce am scris eu mai sus: ca la Bâcu nu se mai dă drumul la nodul provizoriu și ca se pregătește un nod definitiv.
-
Pai si unde am putea gasi aceste informatii actualizate?
-
@vancouver și faptul că relocarea LEA se va întâmpla în 1-2 săptămâni, nu în 28 de zile.
-
-
La pasajul peste CF300 pare ca se misca destul de bine, momentan se pare ca doar cele 2 foreze le au pe acest lot.
-
Incepe sa se vada progres accelerat la rosturile de dilatatie pe A0 S3.
-
-
Lucrările pe lotul 𝟭 al A0 Nord avansează!
Pe acest lot, in lungime de 17,5 km, cei doi antreprenori din Asocierea româno-Italiană desfășoară activități pe sectoare distincte.
Constructorul român (Retter Management) se ocupă de construcția sectorului de 8 km cuprins intre km 12+120 și km 20+000 (Buftea DN1A – Corbeanca DN1), unde execută acum următoarele lucrări:- decapare pământ vegetal,
- stabilizare teren fundare,
- umplutură terasament
- podețe casetate și tubulare,
- parcare de scurtă durată (km 14+500).
În paralel lucrează la: - descărcarea siturilor arheologice (km 18+303 și km 13+900) și la eliberarea amplasamentului de utilități în diverse puncte ale șantierului,
- pasaj peste CF101 (București – Pitești), cu o lungime de 733 m,
- pasaj peste râul Colentina, CF 300 (București – Ploiești) și CF Mogoșoaia – Buftea, cu o lungime totală de 650 m,
- noduri rutiere la intersecțiile cu DN7 și DN1A,
- poduri pe autostradă peste râul Dâmbovița (km 2+999) și peste râul Bâldana (km 4+024).
Antreprenorul român este mobilizat în șantier cu aproape 200 de utilaje.
Constructorul italian (Pizzarotti) lucrează pe sectorul cuprins între km 2+500 și km 12 + 120, unde desfășoară următoarele activități: - relocare utilități,
- decopertă strat vegetal și stabilizare teren fundare în zona nodului rutier cu DN1A,
- decopertă și stabilizare teren fundare între km 2+500 și km 8+000.
Traseul Lotului 1 Nord se desfășoară între A1 și DN1, pe teritoriul județului 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 (pe raza localităților Dragomirești-Vale, Buftea, Mogoșoaia, Corbeanca) și pe teritoriul județului 𝗚𝗶𝘂𝗿𝗴𝗶𝘂 (pe raza localităţilor Joița și Săbăreni).
-
Autostrada A0 Lot 3 Sud. Aktor Aproape de Finalul Lucrarilor. Sambata 14.06.25
Interesanta abordare facuta de BabaDog la ce a declarat domnul secretar de stat.
BabaDog
-
Pe filmarea lui Baba Dog la 4:54 vedeti o relocare de LEA. LEA actuala este prea joasa si nu se poate da drumul la autostrada fara a fi relocata pe stâlpi noi. Se vad fundatiile noilor stalpi, se vad noii stalpi alaturi. Dureaza cam 2 saptamani sa termine aici, daca totul merge ceas, adica are loc oprirea curentului imediat.
-
Deci ăștia încă mai au de mutat 2 stâlpi. Incredibil!!
-
@PaulS a spus în A0 și DNCB, centuri București:
Autostrada A0 Lot 3 Sud. Aktor Aproape de Finalul Lucrarilor. Sambata 14.06.25
Interesanta abordare facuta de BabaDog la ce a declarat domnul secretar de stat.Mi se pare mie sau abia acum BabaDog a descoperit contul de Facebook al S.S. Scrioșteanu?
-
@spooky din pacate comentariile lui BabaDog nu reflecta defel realitatea. Nu e niciun dubiu ca cel putin in ultimii 3 ani a fost o presiune extrem de mare pusa de MT si CNAIR pe constructori sa finalizeze A0.
Cazul Aktor este unul special, care merita reamintit. Intarzierile Aktor nu sunt rezultatul lipsei de presiune, ci rezultatul lipsei de bani in companie, care in urma cu 3 ani, in mijlocul contractului, ajunsese in prag de faliment si nu mai avea capacitatea de a metine ritmul de constructie pe niciun santier, inclusiv pe A0.
Salvarea Aktor a venit de la Grupul Intrakat, care a achizitionat falimentara Aktor abia in primavara lui 2023.
Deblocarea financara cu bani finantati / girati de Intrakat a devenit efectiva abia de la finele lui 2023, cand Aktor a putut relua lucrarile pe A0. Oricine lucreaza in mediu corporate, stie ca o astfel de tranzactie nu se finalizeaza peste noapte, iar deblocarea financiara intr-un asemenea context dureaza cateva luni bune.
Alternativa MT si CNAIR in tot acest timp ar fi fost rezilierea si relicitarea, care insa ar fi dus la o finalizare a lotului cu cel putin un an mai tarziu (>2026). Ar fi fost o situatie similara cu cazul contractelor Tirrena Scavi, precum DX12 Lot 1, reziliate din cauza incapacitatii financiare a companiei.
Decizia de a lasa Aktor sa finalizeze lotul a fost una corecta, chiar daca lucrurile n-au avut viteza dorita.
Sigur ca nici PR-ul Intrakat nu a ajutat. Mi-e imposibil sa inteleg decizia stupida a Intrakat, in contextul dat, de a da comunicate incepand cu primavara lui 2024 despre date de finalizare nerealiste ale lotului: martie 2024, iunie 2024, august 2024, septembrie 2024 etc. etc. etc.
Este cea mai mare tampenie ca atunci cand esti in culpa fata de client sa-i faci promisiuni nerealiste. Esti mult mai castigat daca ii comunici o singura amanare rezonabila si te tii de ea. In fine, nu oricine lucreaza in PR si vanzari stie ce face.
Falimentul pe langa care a trecut Aktor a lasat urme, pe care Intrakat se chinuie sa le stearga si azi. Aktor este inca supusa la controale din partea UE pe diverse contracte si in general are probleme cu transferul lichiditatilor. Este fix ceea ce se vede si in teren, unde lucrarile sunt intermitente, chiar si pe ultima suta de metri.
De exemplu lucrarile la marcaje s-au oprit fara niciun motiv aparent, cel mai probabil in asteptarea unor plati. La fel si rosturile de dilatatie au fost livrate cu intarziere, tot asa, cel mai probabil in asteptarea unor plati, pentru ca probabil putin sunt cei dispusi sa crediteze Aktor astazi.
Deci A0 Sud Lot 3 este intarziat nu din lipsa presiunilor politice, care au fost continue, ci din cauza faptului ca Aktor a fost timp de aproape 2 in incapacitate financiara, in mijlocul contractului pentru acest lot.
In caz particular Scriosteanu are zeci de filmari pe contul personal cu vizite pe santier si prezentari de stadiu de executie pe acest lot inca de prin 2023, daca nu cumva chiar de prin 2022.
-
@daniel22_22 a spus în A0 și DNCB, centuri București:
Deci ăștia încă mai au de mutat 2 stâlpi. Incredibil!!
Sunt 4!
Mai sunt inca doi spre Bâcu...