A0 și DNCB, centuri București
-
@oneLess multumesc ca ne-ai semnalat. Intr-adevar se pare ca avem o problema cu livrarea de mail-uri despre care nu stiam. O rezolvam si vei primi mailul de confirmare.
-
@oneLess Am încercat să găsesc pe internet detalii despre podurile de pe lot, dar am găsit doar lungimile celor două (500 m și 1.200 m).
Mai sus făcusem doar niște calcule simple, bazate pe câte deschideri am numărat și pe lungimea deschiderilor de la @vancouver.Din curiozitate, de unde ai datele? Sunt date publice pe net sau lucrezi în domeniul construcțiilor?
-
@mike_us Din AC publicat pe undeva, cândva. M-au frapat lungimile ălea de 100 m per dechidere.
La Olt au avut 50+70+50 metalice plus 38 de deschideri de 40m betoane. 1.690m. P-ăla l-am crescut de mic de la primul foraj, prin filmările lui daniel, păcat că l-au antifonat complet!
La Cernica le lipsesc 8 grinzi, cât pentru o deschidere dublă. Adică nu le au în șantier. Le aduc ei, le-au adus și la DEx12 de pe undeva depozitate cu dată de 2022 pe ele. -
-
@oneLess filmase Adix acum vreo 2-3 luni vreo 10 grinzi de beton depozitate în apropierea șantierului, aproape de DNCB. Posibil acelea sa fie grinzile lipsa.
-
Salut, am salvat eu acum ceva timp o captura din AC cu cele 2 structuri. Sper ca ajuta.
-
Autostrada A0 Sud Lot 3 – Imagini din 12.06.2025 - Redare rapidă
Presshouse
-
@DaniK garantat s-a modificat proiectul cumva după apariția acestui tabel, pentru că, clar sunt 7 deschideri la sud, se vede după cuzineții riglelor deja elevate. La deschiderea 6 ar trebui să fie cuzineți pe riglă și pentru beton și pentru fiare cu supraînălțare. Nu sunt. Prima deschidere de la sud din cele 2 ridicate e mult mai scurtă decât cea de-a doua ridicată, nu are 40m. Transparența ucide !
Explică tabelul cumva și absența celor 8 grinzi din șantier. Eu am numărat pe partea aia 48, trebuiesc 56=7x8. -
@oneLess a spus în A0 și DNCB, centuri București:
PS: Nu îmi vine mailul de confirmare a contului de 2+ săptămâni cu foarte multe încercări !!
@oneLess problema s-a rezolvat. Ar trebui sa fii primit deja mail-ul de confirmare.
-
@mihai Confirm
-
Nici o veste notabila...
-
Pentru noi nimic notabil, dar totuși o confirmare oarecum oficială a ceea ce am scris eu mai sus: ca la Bâcu nu se mai dă drumul la nodul provizoriu și ca se pregătește un nod definitiv.
-
Pai si unde am putea gasi aceste informatii actualizate?
-
@vancouver și faptul că relocarea LEA se va întâmpla în 1-2 săptămâni, nu în 28 de zile.
-
-
La pasajul peste CF300 pare ca se misca destul de bine, momentan se pare ca doar cele 2 foreze le au pe acest lot.
-
Incepe sa se vada progres accelerat la rosturile de dilatatie pe A0 S3.
-
-
Lucrările pe lotul 𝟭 al A0 Nord avansează!
Pe acest lot, in lungime de 17,5 km, cei doi antreprenori din Asocierea româno-Italiană desfășoară activități pe sectoare distincte.
Constructorul român (Retter Management) se ocupă de construcția sectorului de 8 km cuprins intre km 12+120 și km 20+000 (Buftea DN1A – Corbeanca DN1), unde execută acum următoarele lucrări:- decapare pământ vegetal,
- stabilizare teren fundare,
- umplutură terasament
- podețe casetate și tubulare,
- parcare de scurtă durată (km 14+500).
În paralel lucrează la: - descărcarea siturilor arheologice (km 18+303 și km 13+900) și la eliberarea amplasamentului de utilități în diverse puncte ale șantierului,
- pasaj peste CF101 (București – Pitești), cu o lungime de 733 m,
- pasaj peste râul Colentina, CF 300 (București – Ploiești) și CF Mogoșoaia – Buftea, cu o lungime totală de 650 m,
- noduri rutiere la intersecțiile cu DN7 și DN1A,
- poduri pe autostradă peste râul Dâmbovița (km 2+999) și peste râul Bâldana (km 4+024).
Antreprenorul român este mobilizat în șantier cu aproape 200 de utilaje.
Constructorul italian (Pizzarotti) lucrează pe sectorul cuprins între km 2+500 și km 12 + 120, unde desfășoară următoarele activități: - relocare utilități,
- decopertă strat vegetal și stabilizare teren fundare în zona nodului rutier cu DN1A,
- decopertă și stabilizare teren fundare între km 2+500 și km 8+000.
Traseul Lotului 1 Nord se desfășoară între A1 și DN1, pe teritoriul județului 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 (pe raza localităților Dragomirești-Vale, Buftea, Mogoșoaia, Corbeanca) și pe teritoriul județului 𝗚𝗶𝘂𝗿𝗴𝗶𝘂 (pe raza localităţilor Joița și Săbăreni).
-
Autostrada A0 Lot 3 Sud. Aktor Aproape de Finalul Lucrarilor. Sambata 14.06.25
Interesanta abordare facuta de BabaDog la ce a declarat domnul secretar de stat.
BabaDog