A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
- Cleja – 1.215 m: asfalt și parapete. Mai rămân doar rosturile de dilatație și se deschide „half profile”.
- N. Bălcescu – 724 m: gata.
- Filipești – 520 m: până sâmbăta viitoare probabil termină suprabetonarea și, posibil, bordurile pe un sens.
- Pod Moldova – ~600 m??: 7 deschideri au deja predale, la celelalte 4 au apărut grinzile lângă pod, iar ultimii 2 piloni sunt deja în cofrare și armare.
Cele 4 poduri mari sunt cam rezolvate la început de septembrie.
Mai rămân structurile mici, care sunt multe, dar per total situația arată pozitiv.Dacă știe cineva lungimea exactă a Podului Moldova, sunt curios. Cei ~600 m sunt din ce am auzit și dintr-o estimare bazată pe numărul de deschideri.
@mihai @vancouver , mulțumesc pentru răspuns. -
2 buc la km 151 la Milcovul
Au fost atribuite astăzi contractele de concesiune pentru încă două benzinării pe Autostrada Moldovei (#A7)!
Cele două Spații de Servicii sunt situate pe ambele sensuri ale autostrăzii, la km 131, în proximitatea localității Milcovul.
Contractul a fost atribuit companiei OSCAR DOWNSTREAM SRL, pentru o perioadă de 30 de ani.
Înainte de a fi deschise, ambele Spații de Servicii trebuie să fie dotate obligatoriu cu o serie de utilități:
- parcări pentru autoturisme, autocamioane și autocare,
- toalete publice,
- dușuri,
- stații de distribuție carburanți,
- spații comerciale,
- snack bar,
- stații de încărcare pentru vehicule electrice (cel puțin 4 puncte de încărcare pentru vehicule ușoare),
- parcare securizată, dotată cu toalete, dușuri și 2 stații de încărcare pentru vehicule electrice grele.
Contractul va putea fi semnat peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.
De la domnul Pistol -
Acum ce sa zic si eu? Spatiile alea de serviciu erau finalizate? Sau Oscar are de prevazut si demolari :))

L.E. Observa ca nu e o randare dintr-un proiect ceva sau o propunere ci o imagine AI deoarece asa intrare nu pare ok :))

Postarea asta totusi a fost facuta de directorul CNAIR. Acum cei ce se ocupa de pagina sunt asa de amatori incat sa recurga doar la o randare AI? Oscar oare a livrat asta? Nu s-a sinchisit nimeni sa analize?
-
@Azzl
Pe 30 de ani? Așa de stabilă este economia României? -
@Azzl CNAIR publica de ceva vreme video-urile alea facute cu AI despre constructia tronsoanelor de autostrada de pana acum. Am vazut pana acum "constructia Podului Buzau" si "Nodul Adjud", ambele video-uri pline de enormitati AI, precum macarale turn si faze de constructie care n-au nicio logica si care n-au existat in teren.
Asa ca ce sa ne miram de niste randari AI cu intrari in benzinarie pe contrasens?
-
@SkyPilot benzinariile nu castiga bani din conbustibil ci din magazin si conexe. Tot trebuie sa bea omum o apa si sa manance un biscuite.
-
@mihai Bun. Recunosc. Mai rog si eu pe ala sa ma ajute cu o randare cand nu am timp. Dar ii spun unde fura curent si-l pun sa refaca. Nu sa ma fac asa de ras. In fine…
-
-
@Azzl
Știu asta. Tot așa este și unde locuiesc (Vancouver, BC).
Vin în țară cam la 5 ani și de fiecare dată totul este altfel. Alte firme pentru servicii, alte magazine... doar cei mari rezistă.
Aici benzinăriile, care au și încărcătoare și vând tot felul de mărunțișuri, cam dispar. Pot să spun imediat 5 dispărute în ultimii 3 ani și niciuna nouă (evident, în zonele prin care circul in mod curent).
Și aici și în USA în statele de pe coastă agenția responsabilă cu autostrăzile nu oferă decât toalete si tomberoane (in Wa cam la 30 de mile). Poate câte un automat cu sucuri și crănțănele și uneori niște băbuțe care servesc cafea și solicită donații pentru te miri ce. La fiecare ieșire este semnalizat ce găsești acolo (benzinării, hoteluri, restaurante). -
@Azzl Vezi că și din combustibil câștigă frumușel. Rafinăriile au profit mic. La benzinărie se face mațu gros, binenteles plus ce ai spus tu că un crenvurști e 15 lei.
-
@SkyPilot Trăind în SUA, pot să confirm că în multe locuri, dacă vrei să alimentezi, trebuie să ieși de pe autostradă.
În România, unde distanțele sunt relativ scurte și majoritatea mașinilor noi au o autonomie destul de mare, nu mi se pare un capăt de țară dacă benzinăriile întârzie puțin.
Important este să avem autostrăzile și, mai ales, parcări suficiente pentru TIR-uri.@mihai Ce cool ar fi să folosească AI și pentru anumite decizii, nu doar pentru filmulețe. 😄
-
@Duta-C
La voi e mai rău decât aici, unde ne ard cu tot felul de taxe (total 0.27/l taxa provincială, 0.10 + 5% din costul TOTAL cea federală).
De pe net, in acest moment:
Benzina in București: RON 9.51
Benzina in Vancouver: CAD 2.13 = RON 6.944
Exchange rate: 1 CAD = 3.26 RON -
@SkyPilot
Ultima dată când am alimentat, acum 2–3 zile, la noi era
$4,20/galon
aproximativ $1,11/litru
aproximativ 5 lei/litruE mai ieftin decât în România, dar, ca să fim corecți, e mai ieftin și decât în marea majoritate a Europei.
Și culmea e că lumea de aici se plânge cât de scumpă e benzina și cum, acum ceva ani, era $2–3 dolari galonul.
Pur și simplu, taxele pe carburanți sunt mai mici aici, inclusiv pentru că în foarte multe zone e extrem de greu să te bazezi pe transportul public.
Fără mașină, practic ești blocat. -
@mike_us
Nu locuiești la Pacific. In weekend, in Wa era pe la $5.25. Probabil in Ca spre $6. -
@SkyPilot Am locuit ani buni chiar la Pacific, în San Francisco.
Prețurile sunt clar mai mari decât în majoritatea SUA. Benzina ajunge la $5,5/galon, uneori chiar $6, dar și salariile sunt mai mari decât în restul țării.
Oricum, benzina reprezintă un procent foarte mic din salariu.
Mult mai mult contează prețurile caselor, la fel ca în Vancouver.
Am fost în Montreal și Toronto, dar în Vancouver încă n-am ajuns.@vancouver Te rog, mută în „Cârcoteală”, ca să nu facem off-topic pe A7.
-
Cate rosturi de dilatatie trebuie facute pe podul de la Cleja? Ca acum nu par ca se grabesc sa lucreze la ele.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare