DX14+A14 - Autostrada Nordului Satu Mare - Baia Mare – Dej - Suceava
-
@Azzl Si transportul greu ce face? Tot prin oras? Ce rezolvare e asta -transportul usor!!! Pai daca rezolvi transportul greu implicit ai rezolvat si transportul usor. Vezi tu vreun politician dispus sa se bata pentru un drum nou oarecare prin munte, cand oamenii din Gura humorului vor altceva - centura la orasul lor? ( pe banii de la Bucuresti).
-
@Victoras Ma gandesc la o solutie rapida si ieftina.
Ma gandesc ca nu e chiar ok ca traficul greu sa-l bagam prin Doroteia-Gainesti-Malini. Sunt satui oamenii aia de zecile de camioane cu lemne. Da. Traficul greu ramane prin oras . Ca acum de altfel. Dar traficul usor care este preponderent are o alternativa. Alternativa ce o sa fie folosita si ulterior constructiei Autostrazii sau centurii. Cum am spus. Aceasta varianta scurteaza cu 30-40 min traseul de la iasi la Cluj. La urma urmei sa fie facuta si ptr trafic greu. Si daca reducem la jumatate nr de masini poate scapam si de acele ambuteaje. -
De la devizul uriaș de 540 de milioane de euro, lăsat de fosta administrație, am găsit singura soluție realistă: realizarea variantei ocolitoare în două etape, în half-profile. Prima etapă ar costa în jur de 160 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Asta a făcut posibilă finanțarea acestei investiții și a scos-o din „sertarul cu desene”. Deși mare parte din finanțare e acoperită de fonduri europene, Consiliul Județean Suceava vine cu o contribuție proprie de 20% din valoarea totală a investiției, aceeași sumă care trebuie susținută din fonduri guvernamentale”, a mai declarat Șoldan.Aparent a iesit fum alb la 160 milioane.
-
-
Guvernul a aprobat, joi, indicatorii economici ai proiectului, cu un deviz actualizat de aproximativ 160 de milioane de euro, TVA inclus.
-
Ce sa zic, felicitari ca s-a tinut de capul tuturor sa-i iasa.
Acum sa vedem si ce o sa fie, probabil o grozavie. -
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a anunțat, marți, la finalul ședinței extraordinare a CJ Suceava o „veste extraordinară” pentru județ: publicarea în licitație a proiectului variantei ocolitoare Gura Humorului, investiție de aproximativ 160 milioane euro. -
-
@Emeric a spus în DX14+A14 - Autostrada Nordului Satu Mare - Baia Mare – Dej - Suceava:
A fost scoasa in licitatie Varianta Ocolitoare Baia Mare.
E cumva pe profil de drum expres cel putin?
Mi-e greata de centura Craiovei, e la nivel de 1+1 si e groaznic traficul pentru ca se varsa pe ea tot DEx12.
-
@JohnDoe Aici ai profilul drumului.

Gheorghe Șoldan, la finalul ședinței CJ Suceava: Am o veste extraordinară. Varianta ocolitoare Gura Humorului intră în licitație