Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia

Scheduled Pinned Închis Moved AUTOSTRĂZI ȘI DRUMURI
    272 Mesaje 20 Posters 64.3k Vizualizări 4 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • M Deconectat
      mike_us
      ultima editare de

Toate structurile sunt gata, deja se asfaltează. Cred că punctul critic rămâne traversarea peste A1.
      Probabil mai durează în jur de 3 luni, deci undeva prin iulie ar putea fi gata.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • P Conectat
        PaulS
        ultima editare de

Stie cineva de ce inca mai au asa multe agregate in organizarea de santier ? @vancouver @mihai
        dex12.jpg

1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
        • vancouverV Conectat
          vancouver
          ultima editare de

buna intrebare 🙂

Railway fan. But motorways have to be done first!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
          • M Conectat
            mihai
            ultima editare de mihai

Nici mie nu mi-e clar, dar imi vine greu sa cred ca s-au aprovizionat excesiv de mult fata de lucrare.

Mai au inca destul de mult de umplut la rampe, la nodul cu A1 si la vreo doua pasaje de drumuri peste autostrada.

La fel, mai este inca destul de mult beton de turnat la nodul DX12 / A1, la profil 2x2, unde trebuie ridicate complet pilele centrale. Adica piloti forati, radiere, pile, rigle. La care se mai adauga si cele doua placi de suprabetonare.

Pe langa asta mai este inca beton de turnat la:

• santuri de scurgere a apei
            • regularizari de parauri
            • sferturi de con la pasaje

Deci una peste alta, nu cred ca e mare execes de agregate.

• P Conectat
              PaulS
              ultima editare de

Drumul Expres DEx12 Albota-Pitești (Oarja/Catanele) - 09.04.2025
              Asociația Pro Infrastructură
              O filmare in sens invers fata de a lui Raducu, e filmat mai de la sol, se vad mai multe detalii.

Drumul Expres DEx12 Albota-Pitești (Oarja/Catanele) - 09.04.2025
              • vancouverV Conectat
                vancouver
                ultima editare de vancouver

In sfarsit se vad pregatiri mai intense pentru devierea traficului pe A1, ca sa se apuce de pila centrala.

Interesant ca au facut uzura pe centrul DX-ului pe cativa kilometri si pot astfel sa monteze parapetele central. Interesant zic eu, pentru ca in mod cert firmele de montat parapetete nu prea au de treaba acum si probabil fac cu pret mic. Pe final de an toate firmele de parapete sunt intinse la maxim!

H 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                • H Conectat
                  hummingbird @vancouver
                  ultima editare de

@vancouver pe majoritatea mașinilor de bătut stâlpii pentru parapet este sigla UMB, nu cred ca au subcontractat pentru șantierul asta

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 2
                  • M Conectat
                    MihaiD @hummingbird
                    ultima editare de

păi cred că bate UMB, dacă tot și produce. Își permit să meargă full, integrat și să mute oamenii unde e nevoie. Faptul că au început deja e foarte bine, de acu nu se mai opresc câțiva ani din bătut parapete.

• D Deconectat
                      daco
                      ultima editare de daco

Informații calde
                      Autostrada Filiași-Severin= au fost realizați 1165ml in perioada 3 Februarie - 18 Martie din 7261ml, foarte putin dupa parerea mea, poate se misca mai bine acum cand vine caldura

Autostrada Severin-Domasnea= a fost realizata activitatea de colectare a datelor pentru ridicari topografice, se realizeaza modelul digital al terenului pe intreg traseul.

Autostrada Domasnea-Caransebes = se pare ca e un blocaj aici, nu au inaintat cu alegerea treseului

Autostrada Caranesbes-Lugoj= cea mai mare veste, am citit de 2 ori, spaniolii deja au inaintat variantele preliminare amc1 si se afla in analiza, acest contract fiind semnat in decembrie

weekend frumos sa aveti

1 Reply Last reply Răspunde Citează 5
                      • P Conectat
                        PaulS
                        ultima editare de PaulS

Drumul Expres DEx12 Autostrada A1, Colonesti - Albota. Monitorizare Lucrari Infrastructura 12.04.25
                        Rectificare ( nu e cea bugetara ) Dex12 - Albota - A1
                        BabaDog

Drumul Expres DEx12 Autostrada A1, Colonesti - Albota. Monitorizare Lucrari Infrastructura 12.04.25
                        • vancouverV Conectat
                          vancouver
                          ultima editare de

^ nu e Colonesti - Albota, ci Albota - A1 😊

P 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                          • P Conectat
                            PaulS @vancouver
                            ultima editare de

@vancouver Da, am vazut si eu ca a gresit :))

• P Conectat
                              PaulS
                              ultima editare de

Ionel Scrioșteanu - update 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟰: 𝗖𝗼𝗹𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 al 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮-𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶
                              The Romanian

Ionel Scrioșteanu - update 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟰: 𝗖𝗼𝗹𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 al 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮-𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 #DX12
                              1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                              • vancouverV Conectat
                                vancouver
                                ultima editare de

Foarte interesant: Scriosteanu anunta ca imediat dupa Paste se vor monta grinzile pasajului peste A1 la intersectia cu DX12..... pai stai asa, ca tot era vorba de pila mediana. Pe pum s-a insistat foarte mult cu asta si mereu raspunsul a fost clar exista pila mediana.

Ori acum Scriosteanu vorbeste de grinzi imediat dupa Paste!

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                • M Conectat
                                  mihai @vancouver
                                  ultima editare de mihai

@vancouver exact asta vroiam sa comentez si eu! Cum se instaleaza grinzile fara pila centrala?

Stiu ca noi doi am mai discutat despre reazemele pe culee si pile si despre cum ele nu sunt standardizate. Totusi, judecand dupa experienta celorlalte viaducte construite de UMB, reazemele de la culeele DX12 peste A1 sunt pentru grinzi de beton armat, nu pentru tablier metalic. In conditiile in care deschiderea intre culee este de 80m, iar UMB uzual lucreaza cu deschideri de 40m la grinzile de beton, pila (pilele) centrala pe axul A1 pare inevitabila.

Sigur ca se pot pune grinzi mai inalte care sa poata suporta deschiderea, dar nici asta nu pare sa fie cazul judecand dupa culee.

Caz in care nu inteleg cum poate incepe montarea grinzilor DX12 peste A1 imediat dupa Paste.

vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                                  • C Deconectat
                                    chapo
                                    ultima editare de

Cred ca e al 5-lea accident de o saptamana intre Severin si Lugoj pe DN6, iar Cnair mi se pare ca a postat doar 1 sau 2 pe pagina lor…

PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE! UN MICROBUZ A CĂZUT ÎN DUNĂRE!

A fost activat Planul Roșu de Intervenție în urma unui accident rutier grav!

Județul Mehedinți, E 70 - DN 6 (viaductul Bahna și Ilovița), accident rutier, un microbuz a căzut în Dunăre. La acest moment, nu este confirmat dacă vehiculul transporta pasageri.

Petru gestionarea evenimentului, la nivelul județului Mehedinți, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost trimise de la nivelul ISU Mehedinți: 3 echipaje de stingere, 1 descarcerare, 1 container MULTIRISC, 1 ambulanță SMURD, 1 ambarcațiune. De asemenea, în sprijin acționează un echipaj specializat, format din cinci scafandri din cadrul ISU Caraș-Severin.

Misiunea este în dinamică. Revenim cu amănunte!

https://www.facebook.com/share/v/1DpxacXWN1/?mibextid=wwXIfr
                                    vancouverV C 2 Replies Last reply Răspunde Citează 2
                                    • vancouverV Conectat
                                      vancouver @mihai
                                      ultima editare de vancouver

@mihai

Numai ca nu sunt 80m. Doar 40m !!! :

uuu.png

Ca idee latimea unei autostrazi 2x2 cu toate benzile si acostamentele este de 26m in Romania (in Germania a fost tot asa 26m mult timp, de cativa ani s-a modificat in 29m, prin adaugarea unor spatii de siguranta mai generoase, de ex. 1m intre banda din stanga si parapetele median).

Daca mai adaugam 2 benzi pe sensul spre Pitesti pentru racordul spre Craiova mai sunt 7m. Ajungem la 26+7=33m. Mai punem cate 1m de rezerva pana la culee, sunt 35m! De ce ar fi nevoie de pila mediana?

• vancouverV Conectat
                                        vancouver @chapo
                                        ultima editare de

@chapo Nasol. Devine arzatoare autostrada in zona asta!

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                        • M Conectat
                                          mihai @vancouver
                                          ultima editare de

@vancouver distanta intre culee este de 80m 😉

Screenshot 2025-04-14 at 15.08.11.png

vancouverV 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                                          • C Deconectat
                                            chapo
                                            ultima editare de

Problema e ca nu se mediatizeaza niciun accident, dar daca stai sa cauti pe paginile locale gasesti cateva pe fiecare saptamana. Cei care nu circula pe aici cred ca se merge liber ca in codru…

• First post
                                              Last post