A6, DEx12 autostrăzi și drumuri express Oltenia
-
buna intrebare
-
Nici mie nu mi-e clar, dar imi vine greu sa cred ca s-au aprovizionat excesiv de mult fata de lucrare.
Mai au inca destul de mult de umplut la rampe, la nodul cu A1 si la vreo doua pasaje de drumuri peste autostrada.
La fel, mai este inca destul de mult beton de turnat la nodul DX12 / A1, la profil 2x2, unde trebuie ridicate complet pilele centrale. Adica piloti forati, radiere, pile, rigle. La care se mai adauga si cele doua placi de suprabetonare.
Pe langa asta mai este inca beton de turnat la:
- santuri de scurgere a apei
- regularizari de parauri
- sferturi de con la pasaje
Deci una peste alta, nu cred ca e mare execes de agregate.
-
Drumul Expres DEx12 Albota-Pitești (Oarja/Catanele) - 09.04.2025
Asociația Pro Infrastructură
O filmare in sens invers fata de a lui Raducu, e filmat mai de la sol, se vad mai multe detalii.
-
In sfarsit se vad pregatiri mai intense pentru devierea traficului pe A1, ca sa se apuce de pila centrala.
Interesant ca au facut uzura pe centrul DX-ului pe cativa kilometri si pot astfel sa monteze parapetele central. Interesant zic eu, pentru ca in mod cert firmele de montat parapetete nu prea au de treaba acum si probabil fac cu pret mic. Pe final de an toate firmele de parapete sunt intinse la maxim!
-
@vancouver pe majoritatea mașinilor de bătut stâlpii pentru parapet este sigla UMB, nu cred ca au subcontractat pentru șantierul asta
-
păi cred că bate UMB, dacă tot și produce. Își permit să meargă full, integrat și să mute oamenii unde e nevoie. Faptul că au început deja e foarte bine, de acu nu se mai opresc câțiva ani din bătut parapete.
-
Informații calde
Autostrada Filiași-Severin= au fost realizați 1165ml in perioada 3 Februarie - 18 Martie din 7261ml, foarte putin dupa parerea mea, poate se misca mai bine acum cand vine calduraAutostrada Severin-Domasnea= a fost realizata activitatea de colectare a datelor pentru ridicari topografice, se realizeaza modelul digital al terenului pe intreg traseul.
Autostrada Domasnea-Caransebes = se pare ca e un blocaj aici, nu au inaintat cu alegerea treseului
Autostrada Caranesbes-Lugoj= cea mai mare veste, am citit de 2 ori, spaniolii deja au inaintat variantele preliminare amc1 si se afla in analiza, acest contract fiind semnat in decembrie
weekend frumos sa aveti
-
Drumul Expres DEx12 Autostrada A1, Colonesti - Albota. Monitorizare Lucrari Infrastructura 12.04.25
Rectificare ( nu e cea bugetara ) Dex12 - Albota - A1
BabaDog
-
^ nu e Colonesti - Albota, ci Albota - A1
-
@vancouver Da, am vazut si eu ca a gresit :))
-
Ionel Scrioșteanu - update 𝗧𝗿𝗼𝗻𝘀𝗼𝗻𝘂𝗹 𝟰: 𝗖𝗼𝗹𝗼𝗻𝗲𝘀𝘁𝗶 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶 al 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗖𝗿𝗮𝗶𝗼𝘃𝗮-𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶
The Romanian
-
Foarte interesant: Scriosteanu anunta ca imediat dupa Paste se vor monta grinzile pasajului peste A1 la intersectia cu DX12..... pai stai asa, ca tot era vorba de pila mediana. Pe pum s-a insistat foarte mult cu asta si mereu raspunsul a fost clar exista pila mediana.
Ori acum Scriosteanu vorbeste de grinzi imediat dupa Paste!
-
@vancouver exact asta vroiam sa comentez si eu! Cum se instaleaza grinzile fara pila centrala?
Stiu ca noi doi am mai discutat despre reazemele pe culee si pile si despre cum ele nu sunt standardizate. Totusi, judecand dupa experienta celorlalte viaducte construite de UMB, reazemele de la culeele DX12 peste A1 sunt pentru grinzi de beton armat, nu pentru tablier metalic. In conditiile in care deschiderea intre culee este de 80m, iar UMB uzual lucreaza cu deschideri de 40m la grinzile de beton, pila (pilele) centrala pe axul A1 pare inevitabila.
Sigur ca se pot pune grinzi mai inalte care sa poata suporta deschiderea, dar nici asta nu pare sa fie cazul judecand dupa culee.
Caz in care nu inteleg cum poate incepe montarea grinzilor DX12 peste A1 imediat dupa Paste.
-
Cred ca e al 5-lea accident de o saptamana intre Severin si Lugoj pe DN6, iar Cnair mi se pare ca a postat doar 1 sau 2 pe pagina lor…
PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE! UN MICROBUZ A CĂZUT ÎN DUNĂRE!
A fost activat Planul Roșu de Intervenție în urma unui accident rutier grav!
Județul Mehedinți, E 70 - DN 6 (viaductul Bahna și Ilovița), accident rutier, un microbuz a căzut în Dunăre. La acest moment, nu este confirmat dacă vehiculul transporta pasageri.
Petru gestionarea evenimentului, la nivelul județului Mehedinți, a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
La fața locului au fost trimise de la nivelul ISU Mehedinți: 3 echipaje de stingere, 1 descarcerare, 1 container MULTIRISC, 1 ambulanță SMURD, 1 ambarcațiune. De asemenea, în sprijin acționează un echipaj specializat, format din cinci scafandri din cadrul ISU Caraș-Severin.
Misiunea este în dinamică. Revenim cu amănunte!
-
Numai ca nu sunt 80m. Doar 40m !!! :
Ca idee latimea unei autostrazi 2x2 cu toate benzile si acostamentele este de 26m in Romania (in Germania a fost tot asa 26m mult timp, de cativa ani s-a modificat in 29m, prin adaugarea unor spatii de siguranta mai generoase, de ex. 1m intre banda din stanga si parapetele median).
Daca mai adaugam 2 benzi pe sensul spre Pitesti pentru racordul spre Craiova mai sunt 7m. Ajungem la 26+7=33m. Mai punem cate 1m de rezerva pana la culee, sunt 35m! De ce ar fi nevoie de pila mediana?
-
@chapo Nasol. Devine arzatoare autostrada in zona asta!
-
@vancouver distanta intre culee este de 80m
-
Problema e ca nu se mediatizeaza niciun accident, dar daca stai sa cauti pe paginile locale gasesti cateva pe fiecare saptamana. Cei care nu circula pe aici cred ca se merge liber ca in codru…
-
@mihai da, atunci e ciudat ce zice Scriosteanu. Iar distanta mai mare e logica, daca se are in vedere o largire la 3 benzi pe sens pe A1.
-
Alta intrebare: unde or avea grinzile depozitate. Trebuie sa fie 16 buc. Nu le vad in nici o filmare. In schimb predalele sunt alaturi, pregatite. Tipice pentru grinzi din beton.