A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Ce pacat ca exista oameni care se opun constructiei de autostrazi si o fac chiar cu rautata si cauta nod in papura:
-
@vancouver Mai ales ca acel cămin e construit ilegal.
-
Cristian Pistol pe "fața-carte":
-
@vancouver sunt unii pe facebook care zic ca vezi doamne, de ce n-au facut prin alta parte. ca ce prosti sunt inginerii. degeaba le explici ca prin alta parte nu era posibil, iar daca era, ajungeai la costuri mult mai mari. pentru ce? pentru un azil de batrani si o biserica? daca le trece autostrada pe la geam, ce are?
EDIT: bine ca biserica cand bate clopote duminica, nu polueaza fonic. -
-
^Revin si eu cu o propunere mai veche: oare nu s-ar putea pastra breteaua respectiva de acces din DN2B Buzau-Spataru in A7 dinspre Buzau? Ar fi cel mai rapid acces spre Bucuresti dinspre centrul orasului. Accesul actual prin nodul Buzau Vest e ori cu trecere prin Spataru ori pe la Hanul lui Tinta, unde exact accesul din Buzau a fost restrictionat la o singura banda in zona 2+1. Iar accesul prin nodul Buzau Est presupune cativa kilometri in plus. Ar fi pacat sa demoleze breteaua, daca tot au facut-o asa frumoasa
-
Hai, România, hai că se poate! Irinel Scriosteanu
Publicat azi ! DAR sunt vechi rău imaginile !
-
@vm75 Mai bine nu! Avem deja experienta de la Gruiu pe A3 Buc-Ploiesti unde bretelele facute pentru interventii de urgenta sunt periodic "eliberate" de blocatoare si devin nod improvizat. Au murit destui pe acolo.
Solutia este ca CJ Buzau si CL Buzau sa puna bani si sa se faca nod real. -
@DoubleOG Problema acolo este ca acel camin este construit ilegal si statul a expropriat ce era in acte, adica teren gol. Sfanta si cinstita mitropolie vrea sa i se exproprieze ce e de fapt, nu de drept: cladire + teren. Si dupa cum in Iasi si Suceava "Marele Alb" conduce autoritatile locale .... au castigat in instanta.
Daca oricare dintre noi (nefiind popa, securist sau politician) isi facea o casa fara autorizatie pe aliniament, ar fi luat flit de la instanta.
Asta e Romanica - Gradina Maicii Domnului, Barbosul de Sus tine cu barbosii lui de jos. Legea este pentru catei, nu pentru dulai. -
@daniel22_22 din cele trei categorii, primele două o duc în lesă pe a treia. Asta e problema și la căminul ăsta, unde aș vrea să văd și discuția despre buldozer, fără expropriere, dacă e construit ilegal. Și să spună dl primar cum i-a dat autorizație de funcționare fără autorizație de construire.
-
@MihaiD Ce biserica/casa de rugaciune/moschee/sinagoga are autorizatie de funtionare in tara asta? Si ce primar indrazneste sa il intrebe pe popa/pastor/imam/rabin de ce nu are autorizatie?
-
Se pare că la articolul despre podul de la km 38 pe A7, lotul 2, situaţia este suficient de gravă încât să merite o anchetă:
Ce ştim până acum:
-
Lotul este gata în proporţie de ~ 99,99%, însă există suduri defectuoase la elementele metalice ale podului.
-
Constructorul riscă penalizare de până la 15% din valoarea contractului, conform articolului. (Asta sugerează că CNAIR ia în serios defectele, dar încă nu s-a trecut la sancţiuni clare/de publicitate mare).
-
Lucrările de remediere sunt în curs, dar deschiderea traficului este condiţionată de testele de rezistenţă pe care structura trebuie să le treacă.
-
-
Podul de la km 38 pare să fie blocat de suduri defectuoase – CNAIR vorbeşte de penalizare, dar există riscul ca remedierea să nu fie suficientă dacă testele de rezistenţă nu trec. Ar fi utilă o anchetă independentă sau publicarea detaliilor tehnice: ce partener a greşit, ce se repară exact, şi dacă va fi nevoie de reconstrucţie adevărată, nu doar „cârpeală”. Siguranţa pe termen lung contează mult mai mult decât inaugurarea rapidă.
-
@WSrc1 Vai de mama ei de țară, în care nu mai avem nici specialiști, nici oameni competenți, nici miniștri care să își înțeleagă menirea…
Iar televiziunile tac și ignoră subiectul, pentru ca și acolo politicul și-a întins tentaculele.
Trist! -
@oneLess a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Hai, România, hai că se poate! Irinel Scriosteanu
Publicat azi ! DAR sunt vechi rău imaginile !
A postat despre lotul 3 și toate comentariile, dar absolut toate, sunt despre lotul 2.
Devine exasperantă treaba asta cu podul. Dacă nu mai este nimeni în campanie electorală a rămas lucrarea la viteza melcului.
Dar stai, este cineva în campanie electorală, cineva foarte legat de A7. Nu credeți că ar fi o idee bună să îl interpelăm cumva pe domnul fost ministru al transporturilor? -
AUTOSTRADA A7 Bacău - Pașcani | Loturi 1+2+3 77.38 km | Stadiu lucrări 23.09.2025
Raducu P Drum
-
@PaulS fezabil pana la Sabaoani pentru august 2026..lotul 3 din păcate s-a mutat prin tribunale
-
@hummingbird Imi e greu sa mai am pareri despre acest constructor in ultima perioada.
La inceput de an nu aveam nici o emotie ca nu o sa fie gata 3 loturi de pe A7, cel putin 1 lot din A3, DX12 si DX6 .
Acum, pe final de septembrie sper macar sa finalizeze primele 2 loturi de pe A7, la restul loturilor nu prea am mari sperante la partea de structuri. -
Ce părere aveti despre termenele de execuție oferite de beneficiar? Pe PiSi 5 s-au oferit 48 luni, pe loturile A7 maxim 30 luni, iar gradul de dificultate la unele loturi A7 se apropie sau chiar egalează lotul Webuild. De asemenea, stau și ma gândesc ca Porr au la dispozitie 44 luni de execuție la tunelul lor, iar toată lumea așteaptă de la UMB sa termine la Holdea în 2026 (termen de execuție 34 luni, cu toate ca au tunel mai lat și mai lung de executat)
-
@hummingbird Eu cred ca cei de la UMB au stiut cand au licitat de aceste termene, nu cred ca au fost obligati sa ia asa multe contracte la 80% din valoarea lor.
Nu cred ca se poate compara A1 cu A7, sunt prea multe diferente sa fie bagate in aceeasi oala.