Economie
-
@fulgernc e greu cu Sidex.
Ma uit la niste vecini ce se chinuie la ArcelorMittal Dunkerque, foarte bine pozitionat, la Marea Manecii, poti aduce totul cu vapoare mari.
Sidex e bun pentru zona Marii Negre, dar concurenta turca e dura.
Iar pe ce poate juca EU este taxe de import asupra celor ce nu sunt aliniati cu politicile interne cum o sa fie la Mercosur. -
Cele mai importante:
- PIB în euro de 375-380 de miliarde de euro (maxim istoric, 353 miliarde a fost in 2024)
- "Salariul mediu net va consemna cel puţin 5.500 de lei net, adică peste 1.100 de euro, cel mai ridicat nivel din istorie".
- "Exporturile de bunuri vor depăşi 95 de miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din istorie, este doar o chestiune de o lună până când vom depăşi 100 de miliarde de euro exporturi anuale în euro. Pentru cei care sunt pasionaţi de istorie şi de trecut, cât exporta România într-un an pe vremea lui Ceauşescu, acum exportă într-o lună."
-
Un exemplu despre cum accesarea de fonduri a fost un catalizator pentru firme/atreprenori seriosi.
-
-
„Umbrărescu salvează ArcelorMittal Hunedoara, semnând acordul de cumpărare a uzinei.... Consiliul de Administrație ArcelorMittal Hunedoara a aprobat încheierea cu UMB Steel un acord de principiu privind vânzarea tuturor activelor (bunuri mobile si imobile), pentru un preț total de vânzare de 12.500.000 euro + TVA. ”
(Și) de asta sunt eu reticent în a fi cu măsură în critica la adresa UMB. Să vorbim altfel când îl vedem pe Umbrărescu cum fuge cu banii din țară, adică probabil niciodată. O să fugă cu spitalul de stat pe care l-a salvat acum mulți ani într-o zonă moartă economic, pe care îl deține? Cine a mai făcut asta pentru comunitate? Pentru mine, astea sunt decizii în interesul național al României, care e mai important decât faptul că se iau în spatele unor uși închise.
-
Dacă nu mă înșel spitalul orășenesc din Podul Turcului este tot de Umbrarescu echipat. Am fost acolo de 2 ori cu marfă pt spital. E PESTE MULTE SPITALE JUDEȚENE. Toată lumea cu care vorbești acolo îl laudă pe Umbrarescu. E om bun.
-
Să vedem ce se va întâmpla și cu Sidex Galați . Poate avem din nou UMB steel ...și așa se naște un gigant siderurgic. În felul ăsta poate se reiau planurile acelea cu cuptoarele electrice. UMB are prin alte firme , implicare și în domeniul producerii de energie. Dacă nu mă înșel .
-
@Duta-C e al lui. De ăla zic. Nu e sponsor din când în când. E luat de la stat cred că acum vreo 20-25 ani și salvat. Era capătul lumii acolo, polul sărăciei.
-
@MihaiD Nu am știut că el al lui...așa se explică dotarea bună! Da , păi și eu m-am mirat că e zonă rurală săracă. Dacă zici ceva de rău de Umbrărescu ți-o iei rău de la săteni. Am sta de vorbă cu ei! Sunt trup și suflet și au dreptate. Ăsta DA model de om!
-
De la un startup de vitezometre la singurul producător de locomotive electrice din România. Povestea fabricii care a realizat trenurile Hyperion și locomotivele care merg către Cercul Polar -...