Economie
-
Da, cred ca trebuie redimensionat totul . Si Umbrarescu si Rinat știu asta si cred ca asta se va întâmpla. UE trebuie sa bage neapărat taxe pe otelul importat din China, Turcia etc. Altfel se scufunda ...
Sa vedem , parca sunt discuții la nivelul comisiei. -
Nu.
La mai multe.
Sidex-ul , da , e un oraș în sine. E diferit față de ce vedem la Oțelul Roșu. Sidex-ul e foarte bine structurat perimetral. Distribuții arii. Secții. Cu căi de acces. Rutier. Feroviar. Conducte . Etc.
Da . S-a destructurat parțial în ultimul timp. Pare că a mai rămas un furnal. Și au destructurat ambele UCC(uzinele cocsochimice). Erau UCC1(destructurată acum ceva timp) și UCC2(am lucrat acolo ca subcontractori , ptr o firmă de reparații industriale , cam 20 de ani în urmă). Acum , se pare că și asta a fost destructurată de actualul patron. Și asta ar fi problema mare după mulți. În rest are oțelăriile , laminoarele , turnătorii, etc. La un moment dat se vorbea de un program de investiții ce includea două cuptoare electrice.În mod normal activitatea operațională a combinatului necesită resurse multe. Financiare. Și ..din alea fizice(materii , etc). Ptr că e un colos , ca și capacități de producție. Asta îi și dă atractivitatea. Dacă nu ar fi fost sugrumat de politicile stupide de mediu , de prețuri la energie , etc. Și de dezinteresul actualului proprietar. Pot fi și politici ale unor state care să favorizeze piețele lor.
Posibilitățile ptr UMB sunt ample. Mă gândesc la sinergii. Gândiți-vă că la doi pași au cel mai mare pprt mineralier din RO. Au o haldă de zgură. Adică material și infrastructură ptr materiale de umplutură(fundații). Triaje la poartă. Linii ferate. Ample platforme.
Din moment ce s-au deplasat acolo și-au făcut ei niște numere.
-
@fulgernc e greu cu Sidex.
Ma uit la niste vecini ce se chinuie la ArcelorMittal Dunkerque, foarte bine pozitionat, la Marea Manecii, poti aduce totul cu vapoare mari.
Sidex e bun pentru zona Marii Negre, dar concurenta turca e dura.
Iar pe ce poate juca EU este taxe de import asupra celor ce nu sunt aliniati cu politicile interne cum o sa fie la Mercosur. -
Cele mai importante:
- PIB în euro de 375-380 de miliarde de euro (maxim istoric, 353 miliarde a fost in 2024)
- "Salariul mediu net va consemna cel puţin 5.500 de lei net, adică peste 1.100 de euro, cel mai ridicat nivel din istorie".
- "Exporturile de bunuri vor depăşi 95 de miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din istorie, este doar o chestiune de o lună până când vom depăşi 100 de miliarde de euro exporturi anuale în euro. Pentru cei care sunt pasionaţi de istorie şi de trecut, cât exporta România într-un an pe vremea lui Ceauşescu, acum exportă într-o lună."
-
Un exemplu despre cum accesarea de fonduri a fost un catalizator pentru firme/atreprenori seriosi.
-
-
„Umbrărescu salvează ArcelorMittal Hunedoara, semnând acordul de cumpărare a uzinei.... Consiliul de Administrație ArcelorMittal Hunedoara a aprobat încheierea cu UMB Steel un acord de principiu privind vânzarea tuturor activelor (bunuri mobile si imobile), pentru un preț total de vânzare de 12.500.000 euro + TVA. ”
(Și) de asta sunt eu reticent în a fi cu măsură în critica la adresa UMB. Să vorbim altfel când îl vedem pe Umbrărescu cum fuge cu banii din țară, adică probabil niciodată. O să fugă cu spitalul de stat pe care l-a salvat acum mulți ani într-o zonă moartă economic, pe care îl deține? Cine a mai făcut asta pentru comunitate? Pentru mine, astea sunt decizii în interesul național al României, care e mai important decât faptul că se iau în spatele unor uși închise.
-
Dacă nu mă înșel spitalul orășenesc din Podul Turcului este tot de Umbrarescu echipat. Am fost acolo de 2 ori cu marfă pt spital. E PESTE MULTE SPITALE JUDEȚENE. Toată lumea cu care vorbești acolo îl laudă pe Umbrarescu. E om bun.
-
Să vedem ce se va întâmpla și cu Sidex Galați . Poate avem din nou UMB steel ...și așa se naște un gigant siderurgic. În felul ăsta poate se reiau planurile acelea cu cuptoarele electrice. UMB are prin alte firme , implicare și în domeniul producerii de energie. Dacă nu mă înșel .
-
@Duta-C e al lui. De ăla zic. Nu e sponsor din când în când. E luat de la stat cred că acum vreo 20-25 ani și salvat. Era capătul lumii acolo, polul sărăciei.
-
@MihaiD Nu am știut că el al lui...așa se explică dotarea bună! Da , păi și eu m-am mirat că e zonă rurală săracă. Dacă zici ceva de rău de Umbrărescu ți-o iei rău de la săteni. Am sta de vorbă cu ei! Sunt trup și suflet și au dreptate. Ăsta DA model de om!
-
De la un startup de vitezometre la singurul producător de locomotive electrice din România. Povestea fabricii care a realizat trenurile Hyperion și locomotivele care merg către Cercul Polar -...