Forum Construim România
    • Categorii
    • Recente
    • Taguri
    • Populare
    • Utilizatori
    • Grupuri
    • Înregistrare
    • Autentificare

Economie

Scheduled Pinned Închis Moved DISCUȚII GENERALE
    101 Mesaje 13 Posters 4.5k Vizualizări 2 Watching
    Se încarcă mai multe mesaje
    • Vechi la Noi
    • Noi la Vechi
    • Most Votes
    Răspunde
    • Răspunde ca subiect
    Login pentru a răspunde
    Acest subiect a fost șters. Doar utilizatorii cu privilegii pentru moderarea subiectelor îl poate vedea.
    • A Deconectat
      Azzl
      ultima editare de

Un exemplu despre cum accesarea de fonduri a fost un catalizator pentru firme/atreprenori seriosi.

De la un startup de vitezometre la singurul producător de locomotive electrice din România. Povestea fabricii care a realizat trenurile Hyperion și locomotivele care merg către Cercul Polar -...
      1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
      • vancouverV Deconectat
        vancouver
        ultima editare de

Redacția  /  dec. 25  /  Analize

Ce lucruri bune s-au întâmplat în economia României în 2025: echilibru macro salvat, Moldova unită prin autostradă, un succes de profesionalizare la vârful statului

Ce lucruri bune s-au întâmplat în economia României în 2025: echilibru macro salvat, Moldova unită prin autostradă, un succes de profesionalizare la vârful statului

Cu ocazia Crăciunului, când cu toții suntem mai buni, Economedia face o trecere în revistă a celor mai bune momente din economia românească în 2025. Anul

Railway fan. But motorways have to be done first!

• M Conectat
          MihaiD
          ultima editare de

dec. 30

ULTIMA ORĂ Umbrărescu salvează ArcelorMittal Hunedoara

ULTIMA ORĂ Umbrărescu salvează ArcelorMittal Hunedoara

Umbrărescu salvează ArcelorMittal Hunedoara, semnând acordul de cumpărare a uzinei.

„Umbrărescu salvează ArcelorMittal Hunedoara, semnând acordul de cumpărare a uzinei.... Consiliul de Administrație ArcelorMittal Hunedoara a aprobat încheierea cu UMB Steel un acord de principiu privind vânzarea tuturor activelor (bunuri mobile si imobile), pentru un preț total de vânzare de 12.500.000 euro + TVA. ”

(Și) de asta sunt eu reticent în a fi cu măsură în critica la adresa UMB. Să vorbim altfel când îl vedem pe Umbrărescu cum fuge cu banii din țară, adică probabil niciodată. O să fugă cu spitalul de stat pe care l-a salvat acum mulți ani într-o zonă moartă economic, pe care îl deține? Cine a mai făcut asta pentru comunitate? Pentru mine, astea sunt decizii în interesul național al României, care e mai important decât faptul că se iau în spatele unor uși închise.

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
          • Duta CD Deconectat
            Duta C
            ultima editare de

Dacă nu mă înșel spitalul orășenesc din Podul Turcului este tot de Umbrarescu echipat. Am fost acolo de 2 ori cu marfă pt spital. E PESTE MULTE SPITALE JUDEȚENE. Toată lumea cu care vorbești acolo îl laudă pe Umbrarescu. E om bun.

M 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
            • F Deconectat
              fulgernc
              ultima editare de

Să vedem ce se va întâmpla și cu Sidex Galați . Poate avem din nou UMB steel ...și așa se naște un gigant siderurgic. În felul ăsta poate se reiau planurile acelea cu cuptoarele electrice. UMB are prin alte firme , implicare și în domeniul producerii de energie. Dacă nu mă înșel .

1 Reply Last reply Răspunde Citează 3
              • M Conectat
                MihaiD @Duta C
                ultima editare de

@Duta-C e al lui. De ăla zic. Nu e sponsor din când în când. E luat de la stat cred că acum vreo 20-25 ani și salvat. Era capătul lumii acolo, polul sărăciei.

Duta CD 1 Reply Last reply Răspunde Citează 1
                • Duta CD Deconectat
                  Duta C @MihaiD
                  ultima editare de

@MihaiD Nu am știut că el al lui...așa se explică dotarea bună! Da , păi și eu m-am mirat că e zonă rurală săracă. Dacă zici ceva de rău de Umbrărescu ți-o iei rău de la săteni. Am sta de vorbă cu ei! Sunt trup și suflet și au dreptate. Ăsta DA model de om!

1 Reply Last reply Răspunde Citează 0
                  • F Deconectat
                    fulgernc
                    ultima editare de

dec. 29

Tranzacţia prin care combinatul siderurgic Liberty Galaţi intenţionează să preia Phoenix Slag Services SRLa fost autorizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care combinatul siderurgic Liberty Galaţi intenţionează să preia Phoenix Slag Services SRLa fost autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, intenţionează să preia Phoenix Slag Services SRL.

• G Conectat
                      gruia88
                      ultima editare de

O sa fie bataie mare pe partea de Otel mai ales pentru Ucraina unde marii producatori de otel au fost distrusi .

UMB gandeste bine ca plan de viitor acest buisness - constructiile o sa fie si ele in prim plan dar e bine sa investesti in domenii diverse .

Nu stiu cum functioneaza aceasta industrie a otelului si care este flow-ul complet dar cred ca vrea sa faca un process cat mai complet Hunedoara - Otelul Rosu .

Eu sper sa ia si Galati dar acolo sunt interesati multi inclusiv Ahmetov.

Fabrica ArcelorMittal din Iași a fost cumpărată de compania miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov

Fabrica ArcelorMittal din Iași a fost cumpărată de compania miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov

Metinvest a finalizat achiziția companiei din Iași ArcelorMittal Tubular Products Iași. Fabrica produce țevi structurale sudate, destinate sectoarelor de construcție, inginerie, infrastructură și agriculturii, cu o capacitate maximă de producție de 240.000 de tone pe an.

• F Deconectat
                        fulgernc
                        ultima editare de

Eu aș vrea să preia combinatul de la Galați , până nu îl destructurează și mai mult. Combinatul de la Galați a avut pe aceeași platformă un ciclu integrat. De la matera în stare brută , până la produse semifinite. Table , rulouri , etc. Foarte bine organizat pe aceeași platformă. Cu activități "conexe". Unele , pe care le-a pierdut. Electrocentrala spre exemplu. Transportul pe benzi din portul mineralier. Acum , și captarea de apă din Dunăre(ptr gălățeni nu e un lucru neapărat rău , ptr că proprietarii combinatului , au investit 0 lei în această captare de apă. Ceea , ce face , ca la momentul actual , gălățenii să plătească mc de apă la cele mai mari prețuri din țară. Deși avem apă peste tot).
                        Combinatul are o rețea de drumuri interioare , linii de tren , acces foarte aerisit către toate secțiile , fără să ai impedimente majore legate de gabarit. Are zone de stocare diverse. De la materii , la produse. Ce pot fi aduse rutier , pe CF. Zonele de ieșire sunt , din nou , foarte aerisite . Pe toate căile. Rutier/CF/pe apă. Nu există platformă siderurgică în RO să aibă condiții similare. Chiar dacă unii spun că astea nu au importanță. Eu aș spune că au. Fac o paralelă , ca un simplu observator , care a fost și în șantierul Damen din Galați , cât și cel din Mangalia. Amplasarea și toată distribuția șantierului din Mangalia , e mult mai bună decât a celui din Galați. Evident că nu , numai acest aspect contează. Dar contează. Am fost și pe platforma Sidex. Demult. Acum vreo 17-18 ani. E ceva ce impactează orice persoană nefamiliarizată cu acest gen de obiective. Mărimea instalațiilor. Organizarea. Totul. E un mic oraș.

Ptr UMB poate fi , atât un loc de concentrare a resurselor. Cât și o platformă ptr diversificare. Ptr că are posibilități ptr a te extinde în domenii diverse. De la domeniul energetic , la transport pe CF. La producere de produse semifinite ptr CF. Ca și exemplu. Nu mai vorbesc de posibilitatea de a folosi conex instalații și zone de depozitare ale combinatului ptr activități conexe construcțiilor. Adică poți aduce de la sorturi necesare , la a aduce concasoare de mare capacitate ..și a procesa materiale de construcții , a refolosi reziduri ce pot fi procesate. Au și clădiri administrative , etc.

Eu sper ca să îl ia ei. Din ceea ce au făcut până în prezent , îmi arată un mod de a face lucrurile. În orice domeniu. Și , sper să fie sprijiniți.

• First post
                          Last post