Autostrăzi
-
Trei noduri rutiere noi, câte unul pe A1, A2 și A3.
-
Așadar CNIR:
A4 Constanta-Mangalia
DX16 Arad-Oradea
A6 Bucuresti- Alexandria
A13 Fagaras-Brasov
Pod nou Giurgiu-Ruse -
Ma asteptam Severin - Lugoj sa treaca la CNIR, ca sunt seriosi si tronsonul e la fel de dificil precum PiSi sau A8.
-
@JohnDoe
Nu cred eu că poate trece din mers, adică fără SF finalizat, aprobat . Respect etapelor practic, că altfel zic eu că ar lungio cu preluare din mers ! -
-
Asadar in 2026 pana acum s-a deschis A3 Poarta Salajului (12km).
Parerea mea este ca vor urma in ordine:
- A7 Adjud Nord - Bacau Sud (47km) - August 2026
- A1 Pitesti - Sibiu Lot 4 CdA - Tigveni (9km) - Octombrie 2026
- A3 Nadaselu - Zimbor (30km) - Noiembrie 2026
- A7 Bacau - Roman Sud (29km) - Noiembrie 2026
- A0 Nord Lot 2 partial DN1-DN1A + rest Lot 1 (~11km) - Noiembrie 2026
- A0 Nord Lot 3 + Lot 4 (13km) - Decembrie 2026
- A3 Suplacu de Barcau - Chribis + Chiribis - Biharia (~56km) - Decembrie 2026
- A7 Roman Sud - Sabaoani - Mogosesti (29km) - Decembrie 2026
Cred ca nu e nicio sansa de deschidere pe A0 Nord Lot 1 intre DN1A si A1 (11.5km), la fel cum nu vad nicio sansa de deschidere pe A7 la nord de Mogosesti, in principal din cauza litigiului de pe tronsonul dintre Nodul A7/A8 si Pascani.
Chiar si asa, am vorbi de 236km de autostrada inaugurati in 2026, un record anual care nu cred ca va mai fi atins sau depasit in urmatorii 15-20 de ani.
Pareri? Variante alternative de calendar?
-
Din lista ta, cele mai mari emotii le am la A3. Atat la Ozaltin, cat si la Precon+Erbasu. Sanse sunt, dar am ceva emotii.
-
@vancouver Ozaltin cred ca termina fara probleme la Topa Mica. Viaductul e mai mult de jumatate suprabetonat si cu lise si cred ca va fi complet cu placa suprabetonata pana la final de August. Consolidarea la est e demult gata, iar la aluncarea de la vest, dinspre Zimbor, clar nu mai fac consolidare cu zid. S-au multumit sa reduca panta si masa in alunecare. Probabil ca e suficient si nu vor mai fi probleme acolo, desi mie imi da emotii. Mi-e sa nu devina un fel de A10.
Dar in ansamblu, nu vad nicio problema de finalizat la Topa Mica pana in noiembrie.
In schimb la viaductul de la Nadaselu Ozaltin pare ca abia se taraie. Insa vad ca viaductul in consola e deja la ultimile turnari si in rest mai au de ridicat niste grinzi si de suprabetonat placa + suprastructura rutiera (asfalt, marcaje, parapeti etc.). Ceea ce e perfect fezabil in 3 luni. Sper sa nu se impiedice la asta.
Cat ii priveste pe Erbasu, da, au o evolutie contradictorie. Dar macar au structurile gata. Inclusiv zidul de sprijin de la capatul viaductului dinspre lac este pe final, iar cele doua pasaje peste A3 la Suplacu de Barcau sunt totusi lucrari de anvergura mica. Nimic ce nu se poate finaliza in 3 luni.
S-au tarait intr-adevar inexplicabil la lucrarile de pamant in dealul de la Suplacu. Foarte-foarte greu au ridicat rambleul ala cu gabioane in coasta dealului.
Insa chiar si asa, desi iti inteleg emotiile, chiar nu vad unde ar mai putea pierde vremea incat sa intre cu lucrarea in 2027.
-
Erbasu are probleme mari de personal, ce lucrări au în București cu CNI , primăria Bucureștiului, Universitatea București sunt dezastru cu întârzieri peste tot.
-
- A7 Adjud Nord - Bacau Sud (47km) - August 2026
- A1 Pitesti - Sibiu Lot 4 CdA - Tigveni (9km) - Octombrie 2026
Foarte probabil
- A3 Nadaselu - Zimbor (30km) - Noiembrie 2026
Sa nu mai apară vreo alunecare. Sunt zone in care terenul pare de mămăligă.
- A7 Bacau - Roman Sud (29km) - Noiembrie 2026
- A0 Nord Lot 2 partial DN1-DN1A + rest Lot 1 (~11km) - Noiembrie 2026
- A0 Nord Lot 3 + Lot 4 (13km) - Decembrie 2026
Probabil.
- A3 Suplacu de Barcau - Chribis + Chiribis - Biharia (~56km) - Decembrie 2026
Aparent da. Dar nea Beni e imprevizibil.
- A7 Roman Sud - Sabaoani - Mogosesti (29km) - Decembrie 2026
Nu cred. Mai sunt structuri complet lipsa, mai sunt terasamente de făcut; mai este sera aceea care nu se dă dusă. Merge prea adânc in iarnă. Poate doar cu o vreme excepțională.
In plus, legat de A7 nu stim ce planuri are domnul Umbrărescu. Poate mută toată armata de la Cleja la Holdea. Din punctul meu de vedere nu ar prea avea sens, dar din biroul lui se vede cu totul altfel.
-
Nu cred. Mai sunt structuri complet lipsa, mai sunt terasamente de făcut; mai este sera aceea care nu se dă dusă. Merge prea adânc in iarnă. Poate doar cu o vreme excepțională.
In plus, legat de A7 nu stim ce planuri are domnul Umbrărescu. Poate mută toată armata de la Cleja la Holdea. Din punctul meu de vedere nu ar prea avea sens, dar din biroul lui se vede cu totul altfel.
Doar un punct de clarificare: sera cu pricina din Tudor Vladimirescu si structurile lipsa sunt toate la nord de Nodul Mogosesti, pe un tronson care e oricum imposibil de deschis in absenta sectorului cu Nodul Pascani, care nu mai are autorizatie de constructie (litigiul cu biserica din Pascani)
Umbrarescu si-a asumat anul acesta deschiderea A7 doar pana la Sabaoani (Roman Nord). Dar vazand filmarile din teren, cu multe sectiuni asfaltate la nivel de strat de uzura, cu putine structuri la nord de Sabaoani si cu un avans mare al Nodului Mogosesti, imi pare probabila deschidera pana acolo, chiar daca nu am auzit pe nimeni sa-si asume un asemenea obiectiv.
-
@mihai oare se deschide si Galati-Braila?
-
@mihai
Multumesc pentru clarificari. Ar fi bine sa reuseasca pana la Mogosesti. -
@mihai oare se deschide si Galati-Braila?
Realist nu cred ca DX Galati - Braila se deschide mai devreme de vara lui 2027. Probabil ca structura tablierului podului hobanat va fi completa pana la jumatatea lui Septembrie 2026, cu suprabetonarea finalizata pana la final de Octombrie 2026. Insa apoi urmeaza tensionarea si reglajul hobanelor, un proces care dureaza in sine cateva luni bune. Dupa care vin testele pentru punerea in exploatare, mult mai extinse decat in cazul podurilor uzuale, deci mult mai de durata.
In plus nu pare sa existe niciun interes de urgentare a finalizarii DX Galati - Braila.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare