Autostrăzi
-
-
Prognoza economedia in forma tabelara, sa ne putem juca cu ea. Am adaugat si alte tronsoane in executie, cu sanse minime pentru 2026 - de aceea apar la 2027.

-
Cred ca putem sa adaugam si pod Ungheni Prut A8 = 1 km.
-
Boița - Avrig nicio sansa pt 2027, 2028 spre final.
-
Deci aproape 1800 de km la sfarsit de 2027.
-
Tabelul este focusat pe 2026. Pe 2027 s-ar putea sa mai fie si alte tronsoane la care acum nu m-am gandit. De ex. WeBuild poate primii 10km din A1 lotul 3 de la Tigveni la Suici. Poate ceva si din lotul UMB A8 de langa Targu Neamt.
Boita-Avrig da, e clar dupa 2027, apare in tabel la modul "nu in 2026".
-
Varianta modificata conform observatiilor si cu parerea mea legata de A7, unde nu cred ca UMB termina in 2026 totul pana la Pascani:

-
Economica a preluat din comunicatul nostru:
-
@vancouver : Eu am îndoieli pentru 2026 în privința lotului Pizzarotti și a lotului Precon de pe A3. Iar chinezii pe A0 o să fie chiar la limita lunii decembrie, dacă o să fie în 2026.
-
@daniel22_22 pentru A0N1, Retter sunt cei care continua sa sustina ca finalizeaza tronsonul DN1 - DN1A pana in martie. E adevarat ca in momentul asta termenul auto-impus pare exagerat de optimist si pare mult mai realista o deschidere a tronsonului DN1 - DN1A prin iunie 2026.
Pe restul tronsonului e de asemenea adevarat ca structurile de pe Bacu - DN7 nu sunt inca atacate. Dar asta tine din nou de Retter, care e resposabila de toate structurile de pe lot si care s-a concentrat pana acum pe Crobeanca - DN1A + pasajul peste DN7 si M901. E clar ca prin martie se muta pe structurile dinspre Bacu. Deci e prematur sa spunem ca nu pot finaliza intreg lotul pana la final de 2026.
Pe A0N3, CCECC e in stadiu avansat cu toate structurile grele (Nod A0/DN2, Pasaj M800). Singura structura neatacata este Pasajul DN3 peste A0. Dar e un pasaj mic, cu o banda pe sens. De la stadiul actual, UMB ar finaliza lotul in 3, maxim 4 luni. Deci probabil poate si CCECC sa-l finalizeze in 9-10 luni.
In privinta Precon, strict din ce s-a vazut in teren, s-au miscat foarte bine pana acum. Au avansat foarte bine la structuri, iar lotul este cu profil de campie. In afara de motive financiare, nu vad ce i-ar putea impiedica sa finalizeze lotul in 2026.