A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Totuși limitele de tonaj ar face ca podul să nu trăiască “în viața reală” și traficul greu să fie scos pe DN. Limita de viteză e mai de înțeles.
Oricum, dacă deja s-au montat eclisele și întăriturile de care vorbeai, nu ar trebui să fie probleme.
Senzorii și niște semne de circulație suplimentare sunt mult mai ieftini decât să stea cu lotul nereceptionat, bani neîncasați, penalități zilnice. -
@vancouver totusi o chestiune eu nu o inteleg, care este rolul acestui pot? ce apa trece pe dedesubt?
pe google maps nu este indicat niciun "fluviu " pe acolo.
referire la podul de la km 38
multumesc
-
@george302 aceeasi intrebare ne-o punem cu totii. Din 5 membri ai ASCORO (toti super-experti in orice!) nimeni nu a avut un raspuns pertinent. La CNAIR nu a stiut nimeni raspunsul. Ministerul nu stie. Guvernul nici atat. Ungurii: nem tudok magyarul. Uniunea Europeana: ue-ue-ue... Cercetatorii britanici: fara solutie. Rusii: niet. Americanii: no. NASA: inca cerceteaza.
Face parte din cele 9 mistere ale lumii moderne. Acesta fiind al noulea. Al optulea erau colegii de facultate ai lui tanti acad. dr. ing. lenutza ceausescu... al saptelea este padurea Baciu, si restul de 6 sunt: constiinta umana, efectul Mandela, disparitia zborului MH370, extraterestrii, monstrul din Loch-Ness si BigFoot.
-
Este vorba de Râul Sărata, apare pe OSM.
www openstreetmap org/way/988202177#map=13/45.01755/26.64236Râul Sărata izvorăşte dn sudul masivului Istriţa, se varsă în râul Ialomiţa în partea de sud-vest a municipiului Urziceni şi are o lungime totală de 75 km. Pe parcursul celor două judeţe pe care le tranzitează, Buzău şi Ialomiţa, râul Sărata formează un bazin hidrografic de 1388 km². La vărsare, râul are un debit de 1,8 m³/sec. Din punct de vedere chimic apele râului sunt dominate de sulfaţi şi cloruri. Râul a suferit îndiguiri pe anumite porţiuni, între anii 1973-1983.
Sursa: https: enciclopediaromaniei ro wiki/R%C3%A2ul_S%C4%83rata
(Scuzați, nu pot pune linkuri)
-
Podurile DN1B și CF500 peste același râu sunt ridicol de mici comparat cu cel de pe A7. Calea ferată cu podul aferent a fost construită în 1872, an în care s-a inaugurat și gara de nord. De atunci până acum nu au existat probleme.
-
Acesta pare sa fie fluviul pentru care s-a facut acest pod.
-
Până la urmă la garoafa pe e85 când se apucă de pasajul peste autostradă?
-
@geodin10 Se pare ca strategia este asemanatoare cu DX12 / A1. Lasa acest pasaj sa astepte la maxim, pentru ca lucrarile la el vor produce un deranj masiv pe DN2. Si apoi vor lucra cu viteza maxima si multi oameni, sa dea gata in cel mai scurt timp. Astfel perioada in care traficul pe DN2 va fi deranjat o sa fie minima. Iar daca din varii motive apare un blocaj, sa zicem nu mai sunt bani si se opresc lucrarile, circulatia pe DN2 ramane neafectata.
-
-
@vancouver a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@geodin10 Se pare ca strategia este asemanatoare cu DX12 / A1. Lasa acest pasaj sa astepte la maxim, pentru ca lucrarile la el vor produce un deranj masiv pe DN2. Si apoi vor lucra cu viteza maxima si multi oameni, sa dea gata in cel mai scurt timp. Astfel perioada in care traficul pe DN2 va fi deranjat o sa fie minima. Iar daca din varii motive apare un blocaj, sa zicem nu mai sunt bani si se opresc lucrarile, circulatia pe DN2 ramane neafectata.
Vancouver, cum se va face supratraversarea naționalei? Nu prea pare loc suficient să facă un pod, porțiunea asfaltata deja este foarte aproape de DN. Se face pod peste autostrada pentru DN și se deviază apoi DN -ul?
-
@Iulian DN o sa supratraverseze A
-
Raducu P Drum:
-
Inca un pic si circulam:
-
Redeschiderea traficului pe lot 1 Ploiesti-Buzau pana la nod Mizil, probabil joi 03.07 dupa amiaza.
Pod km38: din pacate se pare ca nici macar eclisarile nu le-au facut cum trebuie si unele vor trebui refacute. Ca idee, eclisarea asta la un pod cu structura deja sudata trebuie facuta mai al dracu', mai puternica decat la un pod doar eclisat. Nici eu nu stiam asta. La poduri eclisate din start nu este nici o tragedie daca o eclisa din asta se mai depaseaza sa zicem 0,5mm, se mai lasa - de fapt nu eclisa in sine, ci cele doua piese metalice pe care eclisa le imbina. Ele in timp se mai aseaza, se mai depleaseaza una fata de alta la nivel milimetric.
Ei bine la podul de la km38, o deplasare / reasezare din asta daca ar fi permisa de eclise, ar duce la fisurarea sudurilor! Alea care nu sunt conforme si care trebuie inlocuite de eclise. Dar ele nu pot fi inlocuite de eclise, decat daca eclisele sunt la fel ca o sudura: nu misca neam. Sunt perfect rigide.
Deci: eclisarea trebuie sa fie PERFECTA. Eclisele trebuie sa fie practic lipite de piesele pe care le imbina si nu e permisa nici cea mai micronica deplasare!
E, si acum Dorele, mult succes la (re-)eclisare!
Concluzie: mai dureaza.
Daca pana mai ieri marea problema era ca nu venisera piesele la km20, apoi a explodat problema sudurilor la km26, intre timp acestea sunt rezolvate, dar buba cea mare ramane km38. Of.
-
Pai atunci sa sudeze eclisele
-
@rockband , mai in gluma mai in serios, exista si eclise sudate! poate ca e chiar o idee sa le sudeze pe lateral (pe contur)
-
Chiar e blestemat lotul ăsta
-
Nu e blestemat. E doar prost proiectat si prost construit.
Eu unul ma bucur ca in ceasul ai 13-lea astfel de probleme sunt luate in serios si nu se mai fac inaingurari pe principiul ca "lasa ca atunci cand cade nu mai sunt eu aici".
De exemplu, mai tine minte cineva Dealul Aciliu? Sunt 10 ani si jumatate de cand dealul cade spre A1, in medie cu 4m/an. Pana acum a alunecat peste 40m. Din fericire in 11 ani n-a plouat niciodata diluvian, cat sa cada dealul de tot peste A1. Dar problema a ramas. Intr-o zi o sa fie tragic, numai ca azi nimanui nu-i mai pasa.
Atitudinea autoritatilor in cazul A7 Ploiesti - Buzau lot 2 este cea corecta: daca ne-am dat seama de problema, nu o putem ignora. Fie se deschide cu monitorizare speciala, fie se decide demolarea si reconstructia podului, eventual mai mic si din beton, ca nu e niciun "fluviu" acolo. Orice, numai sa nu ignore problema si sa o bage sub pres.
-
Da, țin minte articolul cu dealul Aciliu, parcă pe Contributors fusese. Au și trecut zece ani? Ce-am îmbătrânit...
-
Off-topic, dar sunt fix 10 ani de cand l-am scris. 13.07.2015