A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Ne mutam mai spre Bucuresti, tot pe lotul Coni Trace (adica lot 2 din Ploiesti-Buzau) la un alt pod celebru, km26:
-
Si km20, pasajul DJ100C peste A7 la granita dintre lot 2 si lot 1.
Aici, cum ziceam mai sus, este prevazuta redeschiderea completa a lotului 1 pe 23.06. (plus minus cateva zile, adica din grafiul actual de lucru rezulta data asta de 23.06 ca sa dea drumul la trafic pe pasaj).
Unul din rosturi a fost betonat azi, al doilea maine (13.06). Restul se vede din poze, ca sunt pe ultima suta.
-
Acum mergem la UMB, pod Buzau / Vadu Pasii:
Nu uitati ca puteti face click pe poze si le vedeti la dimensiune mai mare!
Pozele dinspre Focsani spre Ploiesti:
4
5
6
7
Aici e limita de lot UMB cu Nurol.
Continuam spre Ploiesti pe lotul Nurol:
-
Urmeaza si filmari.
Si cateva amanunte suplimentare:
pod Buzau UMB:
- inca nu a avut loc receptia. Cam pe 25.06. Atunci termina si Nurol racordul cu DN2B.
- între timp UMB o sa faca testele podului mare (sapt. viitoare - poate merg ziaristii din Buzau sa vada!)
km 38:
- in poze se vad acele rigidizari uitate la vremea lor in dreptul pilelor si culeilor, acolo unde structura orizontala se sprijina pe elemenetele verticale. Acolo exista niste grinzi transversale (echivalentul antretoazelor de la podurile din beton) si aceste grinzi transversale mai trebuie intarite. Nu se vad din exterior, trebuie intrat inauntru, in grinda!
- se vad si fundatii pe care se vor sprijini si vor incerca (repet: incerca) sa ridice podul cativa centimetri sau macar milimetri. In momentul in care structura este ridicata, atunci trebuie facute si eclisele talpilor si sudate rigidizarile. Solutie este asadar conturata. Dar proiectantul inca nu a dat-o oficial, asa ca superviserul inca nu are ce sa supervizeze si nici expertul italian - dar de principiu amandoi sunt de acord si considera ca aceasta e solutia corecta.
- Presupunerea mea: scopul ridicarii este sa detensioneze sudurile actuale si zona de reazem. Dupa ce fac eclisarea si rigidizarile, structura se va lasa si sprijini pe elementele noi si nu va mai solicita 100% sudurile neconforme si grinzile transversale de pe reazeme. Oricum in final toate imbinarile vor fi nu 100% sigure, ci 250%. Pentru ca sudurile, chiar si asa neconforme, au functionat deja, au tinut podul. Dar ca sa fim siguri siguri siguri ca totul e ok dublam imbinarile sudute cu imbinari cu suruburi. Mai mult, in calcul se iau coeficienti generosi de siguranta. Chiar daca un element este executat de Dorel, noi in proiectare tinem cont de factorul uman si crestem incarcarea maxima posibil ever ever cu inca 20-30-40% pentru calcul. Dupa care si materialul trebuie sa reziste minim la niste valori, dar in testele reale cu acel material valorile sunt mult mult peste, ca si in cel mai slab punct al structurii (dat de limitele tehnologice de a face materialele perfect omogene) tot sa fie respectata valoare luata in calcul.
legatura Nurol lot 2 cu DN2 (km 47-52):
- dureaza inca cel putin o luna
- au probleme cu niste exproprieri suplimentare la bretelele nodului
- asa ca descarcarea provizorie va fi direct in giratoriul provizoriu actual
- daca Trace reusesc sa termine pe 10-15 iulie e posibil ca Nurol inca sa nu fie gata. Atunci, pentru cateva zile / saptamani se va folosi descarcarea provizorie de la Stalpu. Daca nu, nu!
-
Bacău LOT 3 Răcăciuni - Bacau | Stadiu lucrari 12.06.2025
-
Websrc daca tot furi si dai paste pe unde ai chef ce muncesc oamenii astia, macar ai bunul simt sa dai o sursa.
-
@chapo Cred ca ajuta daca-i atragi atentia pe forumul unde a facut postarea
-
Daca imi fac cont acolo imi iau ban in 5 min :))
-
Dacă. doar ar fi preluat și copiat ce am postat eu încă era bine. Dar a trebuit sa arate și care-i sunt limitele intelegerii situatiei. Eu am explicat cum se procedează ca să nu existe nici un pericol. El a înțeles ca e mare pericol!
️
-
-
Eu nu pot sa dau like. ,,You can only upvote an user 6 times a day” Am vrut sa va mai zic, dar am uitat
-
@chapo am modificat limitele: max. 20 de like-uri la acelasi user pe zi, max 50 like-uri pe zi.
-
Lol, cetățeanul care a preluat o parte din postul colegului Vancouver nu a trecui pe la cursul de organe de mașini. Daca îl prindea proful de " organe" de la IPG unde am terminat eu, îl făcea un vajnic exponent al vorbei : primii șase ani sunt grei, până treci in anul trei.
-
@chapo
Te banează imediat dacă nu te închini în fața monarhiei sau a înaltei nobilimi de pe forum. -
Podul peste raul Buzau pregatiri pentru darea in trafic
-
„Sfârșitul acestei luni marchează un moment important pentru infrastructura rutieră din această parte de țară, se va deschide traficul pe cel mai lung pod de pe traseul autostrăzii A7, parte a lotului 1 din tronsonul Buzău – Focșani în lungime de 4.6 km, cel care traversează râul Buzău la est de municipiul Buzău”, anticipează oficialul de la Transporturi.
Cu o lungime totală de 1360 de metri, acest pod va asigura o legătură la profil de autostradă între Vadu Pașii și Buzău Est. Podul se ridică la peste 30 de metri deasupra albiei majore a râului Buzău, fiind susținut de 21 de pile, iar cea mai mare deschidere atinge 70 de metri.
-
-
Salut Vancouver. Ce info. noi despre starea DJ203C? Mi-ai spus in trecut ca i-au subcontractat pe cei de la Strabag si ca se asflata in ambele sensuri ( spre DN2 si spre DN1B ) .
Ms -
@mihai Ati mers si pe tot lotul 3 ?
-
@PaulS tura aceasta doar nodul. Saptamana viitoare revenim cu filmari si de pe restul santierului.