Autostrăzi
-
@rockband Deocamdată avem confirmarea ca România are 7 ani termen să ajusteze deficitul, nu 3 ani. Nu cred ca sunt în pericol finanțările pentru 2025.
-
– A0 – Lotul 1 Sud: 17 km
– A0 – Lotul 2 Sud: 6 km
– A0 – Lotul 2 Nord: 9,5 km
– A0 – Lotul 3 Nord: 2,3 km
– A1 PiSi – Sectiunea 5 Curtea de Arges – Pitesti: 16 km
– A7 Lotul 1 Buzau – Vadu Pasii: 1,5 km
– A7 Lotul 2 Vadu Pasii – Ramnicu Sarat: 31 km
– A7 Lotul 4 Mandresti Munteni – Focsani Nord: 11 km
– Drum Expres de legatura Centura Oradea – Autostrada A3 (Biharia): 13 km
– Drumul Expres Craiova – Pitesti, Tronsonul 1 Craiova – Robanesti: 17,7 km
– Drumul Expres Craiova – Pitesti, Tronsonul 4 Colonesti – Pitesti (A1): 19 Km
– A7 Lotul 3 Ramnicu Sarat – Mandresti Munteni: 36 km (20 Decembrie)
– A7 Lotul 1 Dumbrava (A3) – Mizil: 21 km (23-24 Decembrie) -
@vancouver
"Monarhul" pare ca nu e de accord.
Nu e mare diferență (vreo 5 kilometri), dar cine are dreptate aici?Ăștia sunt kilometrii inaugurați în 2024:
1. DEx16 Oradea - deschis 28 mar = 13 km
2. A0 DN5-DN4 - deschis 15 apr - 6,3 km muzeu + 7 km noi = 13,3 km
3. A0 DN4-A2 - deschis 31 iul = 9,93 km
4. A7 cocoasa Focșani - deschis 7 nov = 10,94 km
5. A7 Buzău-Râmnic - deschis 20 nov = 30,8 km
6. DEx12 Colonești-Albota - deschis 28 nov = 19,5 km
6. DEx12 Craiova-Balș - deschis 29 nov = 17,7 km
7. A0 muzeul DN2-A3 - deschis 5 dec = 7,5 km
8. A1 Bascov-Merișani - deschis 13 dec = 15 km
9. A7 Râmnic-Focșani (Mândrești) - deschis 20 dec = 36,1 km
10. A7 Dumbrava-Mizil - deschis 23 dec = 21 kmTOTAL an 2024 = 194,77 km dați în trafic
TOTAL în RO A+DX în trafic = 1269,87 km în exploatare -
https://www.youtube.com/watch?v=c4b4_G2ulMU
Nicio șansă ca omul să mai recunoască că a greșit. -
@mike_us Faci un rezumat ?
-
@PaulS
Nimic interesant, mai face o aparitie la TV acest expert absolut, evident zice ca nu a pierdut pariul :)) -
@chapo M-am uitat si eu putin . Nu am timp sa caut interviul din primavara, dar daca nu minte si zice ca era pariul pt cele 4 loturi, atunci nu a pierdut acel pariu. Punctul critic din lotul 1 inca nu e gata ( din cate stiu eu ) .
-
@mike_us Regele nu greseste niciodata. Noi facem crima de lezmajestate.
-
Tehnic vorbind Ciurea nu a pierdut pariul. Și tot tehnic vorbind România a câștigat. Nu pariul, ci km de autostrada. Iar pariuri pe tema asta se pot face la cârciumă și pe la colțuri. Dar subiectul nu e de glume și pariuri.
Și tot tehnic vorbind, în primăvara când a făcut Ciurea pariul, Nurol încă nu intrase în teren și nu se gândise încă nimeni ca există posibilitatea să se deschidă în 2024 lotul 1 pentru trafic. Evident nici Ciurea.
-
Respect fiecare opinie a utilizatorilor, cu atat mai mult cand exista valoare adaugata in ceea ce priveste scopul care ne aduna impreuna pe forumuri , adica INFRASTRUCTURA.
Faptul ca se discuta din ce in ce mai putin despre aspecte tehnice, viziuni, planuri sau idei in ceea ce priveste dezvoltarea acestui domeniu, dar este intr-o continua crestere o dezbatere personala si acuze contra lui x sau y, nu ne face cu nimic mai diferiti cea mai joasa ramura a societatii , adica POLITICIENII (strict puntul meu de vedere)
@vancouver Salutari si felicitari pentru initiativa de a crea acest forum!
-
am o intrebare ....apropo de discutia de mai sus ....la inceputul anului nu sa pus problema inaugurari ....a celor 16 km de autostrada din lotul 5 SIBIU PITESTI ...avand in vedere frecusul dintre MTsi italieni...
intrun fel a fost asul din maneca a celor din minister...se pare ....pentru numarul de km inaugurati ....pentru ca cu lotul 2 A7...nu lea iesit ...
-
@rocklee
Asul cred ca a venit prin puterea pixului, generand o situatie de win-win "negociata" prin care constructorul a zis "ne concentram sa finalizam partial lotul 5, dar voi cu ce veniti in ecuatie?" CNAIR ne-avand ceva concret (clauza de bonus in caietul de sarcini pentru finalizare inainte de tremen sau ceva similar), au acceptat prin sacrificiu .inca o extindere la podul Braila si drumurile de legatura. -
ATENȚIE RADAR fix-mobil!
O treabă bună, vine amenda acasă. Important e să se ocupe direct poliția de amenzi. Dacă se ocupă primăriile, mai ales pe la țară e jale: pur și simplu secreatara aruncă la gunoi notificările de la poliție, primăria nu riscă nimic dacă nu se ocupă. Și nu o face, ca să nu supere votanții, care se cam cunosc între ei și cu oamenii din primărie.
-
Veniturile din amenzi de circulație sunt venituri ale bugetelor locale. Poliția națională nu are atribuții de executare silită. Tot la primărie ajunge amenda și încasarea ei.
-
Schengen uraaa. Pana nu vad nu cred, cam asa am patit si eu. Spre Ungaria era clar ca o sa fie bine, dar la Giurgiu-Ruse parca mi-era teama de cozi absurde la taxa de pod sau mai stiu eu la ce. Dar pare acceptabil. Bine, deocamdata acceptabil, pentru ca DIN PACATE de luni 13.01 reincep lucrarile la pod pe partea bulgara si va fi iarasi jale.
-
Proiecte de autostradă de până la 34,5 miliarde de lei își așteaptă constructorii în ianuarie.
-
Asadar stam inca rau de tot comparat cu vecinii daca ne raportam la suprafata tarii. Ca sa ajungem la nivelul actual al Bulgariei trebuie sa trecem de 2000 km de drum rapid, ca sa ajungem la nivelul actual al Serbiei (tara non-UE) ne trebuie 3000 km.
Daca se pastreaza ritmul actual de construire si de contractare, prin 2030-2031 sunt sanse sa fim pe la 2300-2500 km si sa unim si provinciile intre ele, dar tot vom fi sub Serbia la nivelul actual. Nu mai vorbim ca si sârbii continua sa construiasca si ei. Nici pe bulgari nu cred sa-i dapasim pana in 2031, pentru ca si ei lucreaza. De ex. vor avea probabil gata Ruse-Veliko Tarnovo in 2031 (100km), la fel Botevgrad-Vidin (200 km).
-
Cred că percepția multora cu privire la ritmul actual e încă neclară, în sensul că nu ne dăm seama ce înseamnă să sari de la 60 la 200 km / an. Personal, piața mi se pare supraincalzita. Sper să rămânem cu 3 mld euro curat, pe an, de la bugetul de stat, pentru investiții pe rutier, și mai mult pe feroviar.
-
Poza autostrazilor luate in izolare e una gresita. Sistemul de transport este unul de ansamblu, cu toate modurile de transport.
Transporturile in Polonia sunt mult mai bune decat in Romania nu doar pentru ca au lungime mai mare de autostrazi raportat la suprafata ori la milionul de locuitori, ci si pentru faptul ca Polonia are un echilibru bun intre rutier si celelalte moduri de transport.
5200km de autostrazi in Polonia ar fi insuficiente si ar sta blocate daca n-ar exista cele 2800km de cai ferate pe care se circula la 160km/h din totalul de retea de 18.000 km de cale ferata.
Asta va fi soarta autostrazilor din Romania in 2030, chiar si in scenariul optimist in care reteaua de autostrazi a Romaniei ar ajunge la 2300km; vor fi 2300km de blocaje si timpi de parcurs similari actualelor drumuri nationale.
Si daca tot vorbim de transportui ca sistem, nu ca obsesie pe un singur mod de transport, o alta obsesie in Romania pare sa fie cea cu aeroporturile internationale, care se construiesc si se modernizeaza fara nicio logica de sistem de transport:
- Romania are 17 aeroporturi internationale la 19 milioane locuitori (referendum discutabil)
- Germania are 16 aeroporturi internationale la 84 milioane locuitori
- Marea Britanie are 12 aeroporturi internationale la 69 milioane locuitori
- Polonia are 12 aeroporturi internationale la 37 milioane locuitori.
-
@mihai a spus în Autostrăzi:
chiar si in scenariul optimist in care reteaua de autostrazi a Romaniei ar ajunge la 2300km; vor fi 2300km de blocaje si timpi de parcurs similari actualelor drumuri nationale.
atunci de ce le mai facem? sau nu înțeleg eu