A1 - Nădlac-Timișoara-Sibiu-Pitești-București
-
-
@marius.firtonea
Nu vor primi AC pe tot lotul odată, nici Mapa , nici Webuild.
Să sperăm că iese AM toată.
Cine știe ce idei au cei cu AM, e mult rău de verificat la CNAIR, o să le dea pe etape, cred eu . -
@oneLess Scuze daca nu am inteles eu la ce te refereai, dar AM nu este pe bucati. Poate fi respins, emis sau emis cu obligatii. O parte din constructie fiind in zona protejata, e mai mult ca sigur ca vor fi multe obligatii. Dar ce conteaza este daca acestea vor afecta foarte mult valoarea contractului.
AC poate fi data pe bucati, dupa cum se si face in mod curent.Stiu ca suna pesimistic, dar nu este exclusa scoaterea unor lucrari din contractul initial pentru ca sa se tina pretul in limite normale si relicitarea lucrarilor respective.
Cred ca aceasta varianta (desi nu era legata de mediu) si-a dovedit utilitatea in cazul A3 UMB unde constructorul a putut merge mai departe cu restul lucrarilor (fara sa avem o reziliere totala) si Ozaltin a luat viaductele suplimentare. Decat sa reziliem tot contractul mai bine facem ce se poate face. -
@marius.firtonea Eu sunt de acord cu tine, dar nu exista nici o garantie ca nu castiga tot o firma care merge incet sau poate doar un pic mai repede, iar cei 1-2-3 ani pierduti cu relicitarea nu vor fi recuperati niciodata. Plus, cum spuneam, Mapa-Cenghiz nu au (deocamdata) probleme cu executia, ci cu proiectarea si poate pe la comenzi, deconturi etc. Ori proiectarea esta intre timp gata. Dupa ce vom aveam AM si primesc AC - sa speram la toamna - atunci putem vedea daca au sau nu capacitate de executie. Cam la anu pe vremea asta putem discuta serios despre o reziliere, daca intr-adevar nu se mobilizeaza pentru executie.
-
@vancouver foarte corect ce ai punctat, dar aici as zice ca si statul ar trebui sa aiba un rol mai activ in descurajarea unor astfel de jucatori in piata.
Iar legat de proiectare mi se pare cam trist ca in 4 ani de contract nu au reusit sa finalizeze, ceva probleme sunt la Mapa de merg atat de prost. -
@daniel22_22
Așa știam și eu cu cele 3 opțiuni la AM.
Dar, nu știm dacă a a fost depus dintr-o bucată, se zicea că da, că de aia se așteapta de către Webuild depunerea proiectului lui Mapa.
Dar, cum au dat AC pentru viaducte V10 și V11 și între V6 și V10 nimic ?! -
-
-
@oneLess Avem de a face cu schimbări de traseu care necesită AM. Autorizațiile date deja sunt pe traseul vechi pentru care există AM vechi.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare