Material rulant: Locomotive, vagoane etc
-
-
ÖBB a anuntat un tren RailJet etajat, dar cu etajul de sus deschis, numit Sonnenjet:

Noua garnitură ar urma să intre în circulație din vara lui 2026 pe ruta sudică, fiind prezentată ca un fel de tren panoramic decapotabil, cu acoperiș retractabil la etaj și o experiență de călătorie „în aer liber”.
Mai multe amanunte prin ziare!
PS. Nu intamplator anuntul a fost facut pe 01.04 :))
-
-
3 loco predate CFR Călători , între care și LEMA 1 a Softronic, capul de serie, care până acum a făcut diverse teste.
-
-
-
-
^
Situația este critică, deoarece miercuri este ultima zi în care se mai poate semna contractul pentru a nu se pierde finanțarea.
...
Dincolo de pierderea unor bani, riscăm pierderea credibilității. Toată industria mondială de profil are la bază credibilitatea, garanțiile naționale, seriozitatea. Nu participi la o licitație într-o țară unde contractele se dau pe sub mână, unde facturile nu se plătesc, licitațiile se anulează, iar înțelegerile se rup în ziua semnării lor.Parerea personala, dupa ce am citit dezastrul cu trenurile pe H2 in Germania, este ca am evitat un glont in cap.
Finantarea oricum e specifica pentru proiectul asta, iar fudulia este de a plati 200 de milioane din bugetul praduit de ciocio-grinda pe post de tichie de margaritar.Iar credibilitatea ne-am pierdut-o demult.
-
Exact asa cred si eu. Iar asta cu credibilitatea e o poveste fara valoare. Credibilitatea o pierdeam daca semnam si apoi reziliam, dar inainte de semnare e absurd sa vorbim de credibilitate.
In schimb marii producatori de locomotive si automotoare, incl. Siemen, care intarzie cu anii livrarile sau au probleme de fiabilitate, mai ales chiar pe hidrogen, acolo cum ramane cu credibilitatea? Ca acolo chiar e importanta, la o firma, nu la un stat.
In rest fix de un numar mic de trenuri cu hidrogen nu aveam nevoie, bine ca pica afacerea. Tehnologia nu este inca matura si se chinuie sa se nasca, dar altele o depasesc deja, cum ar fi acumulatorii. Care au si imensul avantaj ca sub catenara iau curent din retea si nu doar nu consuma, dar mai si incarca acumulatorii. Inclusiv la stationarea in gari.
-
@vancouver exact asa decriu nemtii problema cu H2.
Caut articolul si revin dar citez din memorie.
Germania a ales trenurile pe H2 si anume pentru liniile secundare sa inlocuiasca dieselul.
Problema este ca au descoperit ca trenurile merg pe distante scurte ca de aia sunt secundare iar timpul de asteptare la capete pentru alimentare cu H2 e la fel de lung precum alimentarea partiala cu energie electrica echivalenta, la un tren cu baterii.
Deci H2 nu e rentabil economic, in lumina investitiilor necesare pentru H2. -
HEHE!
-
Daca nu vor fi eficiente cu H2 le baga in service si le pun gaz :)))

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Înregistrare Autentificare
Tehmin a pus la punct un echipament de monitorizare a căii ferate, montat pe vagoane obișnuite