A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
@jimmyjump Stiu asta, citisem parca ca se astepta sa se faca cate o deviere pe fiecare parte. Si am zis ca o clarificare nu strica.
-
Am trecut si eu sambata prin zona, inca se circula normal pe DN. Cele doua foreze pareau pregatite de actiune, probabil azi vor incepe lucrul. Devierile au niste racorduri foarte stranse la conectarea cu DN2, ma astept sa apara cozi la orele de varf.
In alta ordine de idei, se lucra sustinut pe toate podurile si pasajele vizibile din DN2. Seara la intoarcere, dupa ora 18, inca erau multi muncitori pe poduri. Sa speram ca prezenta lui Bolojan a adus ceva liniste financiara pentru UMB si acum se pot concentra pe salvarea situatiei intre Focsani si Adjud. La cum arata situatia structurilor la nord de Bacau, pare greu de finalizat tot pana in august 2026. Pe Buzau-Focsani inca sunt mobilizate resurse semnificative pentru finalizarea spatiilor de servicii si pentru ceva lucrari in afara corpului autostrazii. Daca PNRR cere 100% finalizare pana in august 2026, nu prea vad cum s-ar putea incadra cu toate lucrarile. -
Autostrada A7 - Bacău - Pașcani, Lot 3, Filmare Integrală, UMB [20.08.2025 / Ep. 11 - 36%]
-
Autostrada A7 | Nod Rutier Pufești | Pasaj peste DN2&CF500 | Focșani-Bacău Lot 1&2 | 25.08.2025, UMB
-
-
M-am uitat pe ROGOP și sunt patru facturi ale UMB neplătite, cu o valoare totală de 795 milioane lei. (august)
Probabil asta a fost discuția: lunile astea o să accelerăm, o să tot venim cu facturi de sute de milioane – sunteți capabili să le plătiți?În altă ordine de idei, la câți IT-iști avem în țară, parcă s-ar putea face website-urile mai bune. ROGOP e util, dar parcă s-ar putea ceva mai bine.
-
Am pus într-un Excel loturile cu numărul de kilometri și valoarea contractelor.
Sumele sunt exprimate în miliarde de lei cu aproximatie.
Se vede clar că tronsonul Focșani – Bacău este cel mai dificil, iar cel mai ușor este Ploiești – Buzău.
Sper să nu fi greșit la numere. -
nu mai găsesc datele, aș vrea să revăd numărul de km de structuri Focșani - Bacău vs Bacău - Pașcani. Mă puteți ajuta?
-
@MihaiD Asta imi da perplexity research, nu poate calcula lungimea structurilor pe Bacau - Pascani. Nu stiu daca ajuta numarul lor.
Tronsonul Focșani - Bacău
Lungime totală: 95,9 km, împărțit în trei loturi:Lot Tronson Lungime (km)
- Lot 1 Focșani - Domnești Târg 35,60
- Lot 2 Domnești Târg - Răcăciuni 38,78
- Lot 3 Răcăciuni - Bacău 21,52
Structuri de construit: 91 de poduri și pasaje, distribuite astfel:
Lot 1: 32 poduri/pasaje (lungime totală: 4.909,50 m)
Lot 2: 35 poduri/pasaje (lungime totală: 3.691,80 m)
Lot 3: 24 poduri/pasaje (lungime totală: 3.581,20 m)
Tronsonul Bacău - Pașcani
Lungime totală: 77,38 km, împărțit în trei loturi:Lot Tronson Lungime (km)
- Lot 1 Săucești (Bacău) - Trifești 30,30
- Lot 2 Trifești - Gherăești 18,99
- Lot 3 Mircești - Pașcani 28,09
Structuri de construit: 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate pe toate cele trei loturi, plus 9 noduri rutiere.
Total structuri de construit: 203 (91 pe Focșani-Bacău + 112 pe Bacău-Pașcani)
-
Pe Bacău - Pașcani avem pasajul de la Filipești, podul peste Moldova și turbionul, cât de cât, sper că nu am uitat ceva important. Nu se compară cu ce e la sud de Bacău. Și mă uit ce repede merge la Domnești, odată ce s-au apucat.
-
@MihaiD intr-adevar avasanseaza repede cand au mobilizare de oameni la structuri. Se vede deja faptul ca au finalizat DX12, pentru ca a crescut mobilizarea pe A7 Focsani - Bacau - Pascani. Dar in continuare nu au suficienti oameni la structuri pentru toate tronsoanele.
Presupunerea mea este ca vor continua sa recruteze, pentru ca pe A8 in zona montana sunt semnificativ mai multe structuri decat pe A7 la campie, deci cresterea numarului de oameni la structuri are sens pe termen lung.
-
@MihaiD M-a surprins si pe mine numarul mai mare de structuri de pe Bacau-Pascani, stiam ca e mai simpla portiunea asta decat Focsani-Bacau. Le-am luat la numarat pe harta si, considerand un sens de autostrada = 1 pod, 37 din cele 112 structuri, deci o treime, sunt la nodul turbion, nodul Pascani si portiunea dintre ele.
-
@mihai ca să recruteze mai departe pentru A8, trebuie să existe o garanție a finanțării care acum nu există, și să mai aibă și de unde. Ce au avut de luat din zonă au luat, restul pur și simplu prefera alt regim de lucru decat UMB... și mai trebuie sa existe și firmele mai mici. Mie Focșani - Pașcani mi se pare la +60-65% la structuri și mai slab la terasamente. Ar fi un eșec sa nu vedem anul ăsta asfalt la nord de Bacău.
-
AUTOSTRADA A7 Focșani - Bacău | Lucrări LOT 1 26.08.2025
Raducu P Drum
-
La lungimea structurilor alea, contează și câte sunt transversale (simple) și longitudinale (gemene).
Mapa, ca exemplu tâmp, are 47 de structuri, absolut toate duble. 48 luni execuție, deci o structură simplă de asfaltat la 2 săptămâni !Dar și când vor începe ... !
Contează și ce lungimi au pe fer, că merge mai greu ... Așa, doar cifrele, nu povestesc chiar tot ...