A7 Ploiești - Bacău - Suceava
-
Interesant este ca Umbrarescu a decis sa nu se mai dea saptamani libere pana la final de an. Vor fi doar week-enduri prelungite cu diverse sarbatori lipite luni-marti sau vineri-sambata. Urmatoarea astfel de situatie: 29-30-31 august (31 fiind duminica). Apoi 7-8 septembrie (8 este Sf. Marie mica, luni). Dupa care taman 12-13-14 oct. mai au liber (14 marti e Parascheva).
-
-
*FINANȚARE ASIGURATĂ PENTRU AUTOSTRADA MOLDOVEI
Astăzi am fost pe șantierul Autostrăzii Moldovei, pe tronsonul Focșani–Bacău, împreună cu ministrul Transporturilor, Ciprian Șerban, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, și cu antreprenorul român Dorinel Umbrărescu.
Valoarea lucrărilor depășește 14 miliarde de lei. Una dintre deciziile importante pe care le-am luat în vederea finanțării autostrăzii, care asigură conectarea Moldovei, este includerea acesteia în lista de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Acest lucru înseamnă că sumele necesare vor fi asigurate, astfel încât, în toamna anului viitor, lucrările pe toate tronsoanele să fie finalizate.
Astfel va fi nevoie să facem plăți lunare cuprinse între 800 de milioane și 1 miliard de lei. Am discutat cu ministrul Transporturilor și cu cel al Finanțelor pentru a găsi soluții de asigurare a fluxului de plăți și, de asemenea, va fi nevoie de o mobilizare susținută a constructorilor.
Pe cele două tronsoane mari ale întregului traseu al autostrăzii, lucrările sunt realizate într-un stadiu cuprins între 30% și 80%. Sunt peste 5.000 de muncitori care lucrează zilnic pe șantier.
Le mulțumesc constructorilor pentru mobilizare, pentru că finalizarea la timp a lucrărilor la autostradă este un angajament comun între Guvern, CNAIR și constructori.
Peste 100 km din tronsonul Ploiești–Pașcani sunt deja deschiși circulației.
Conectarea Moldovei și a Bucovinei este un proiect strategic pentru România.*
-
@vancouver La fel au făcut și anul trecut.
Cred că puțin mai târziu, prin septembrie, nu au mai fost săptămâni libere, din câte îmi amintesc.
La fel ca anul trecut, o să vedem foarte mult progres în următoarele 3–4 luni.Să sperăm că, în următoarele luni, vor începe să vină și plățile pentru lucrările executate.
-
Cum era daca faceau un scurt ocol si la Buzau, sa fie prezenti sefiii de santier Trace, Coni etc. si sa se vada ca e presiune (politica) si acolo pentru finalizare.
Pentru ca @vancouver are dreptate, cred ca la Sarata au scapat “haturile din maini” si functionarii au venit cu idei. Sa nu fiu inteles gresit, f bine ca intaresc dar era necesar asa, fara trafic - se putea face deviere ca-s 2 poduri acolo. -
Autostrada A7 - Focșani - Bacău, Lot 3, Filmare Integrală, UMB [20.08.2025] [Ep. 09 - 31%]
Ștef
Despre acest lot era vorba in comunicatul lui Cristian Pistol in care ne zice ca e la 60%
-
-
-
@vancouver
Să-i zică cineva lui Bolo să-și scoată mâinile din buzunar că rămâne fără unghii.... -
@PaulS a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
@vm75 a spus în A7 Ploiești - Bacău - Suceava:
Sau poate nu s-a fortat, ca sa existe motiv de amanare a termenului de finalizare...
Vezi ca-ti sar ultrasii in cap daca mai zici din astea :))
Pai in general se discută pe facts nu pe scenarite. Adevărul este că Transelectrica au și ei probleme când este vorba de relocat LEA de înaltă tensiune. Trebuie sa existe rute alternative care sa prea sarcina, daca nu există trebuie sa le upgradeze, de multe ori trebuie sa cumpere transformatoare noi etc. Licitație, tot tacâmul. Un transfo nou de puterea aia are delivery time intre 16 -24 luni. Bani nu mai vorbim. Rețelele pe relația Moldova sunt deja supraîncărcate din motive de Moldova și Ucraina.
-
Pe Bacau - Pascani lot 1 e slaba de tot miscarea. Risc sa nu termine la timp (aug. 26). Poate se gandeste Umbrarescu sa mai subcontracteze, ca sa rezolve acest "varf" fara sa-si incarce schema de personal inutil.
-
Ieri seară a fost un accident la intrarea in Mizil dinspre pasajul cu A7.
Astăzi, mi-a venit pe fb, o postare cu un alt accident , la intrarea în Mizil de pe DN1B.
E ziua și accidentul.
Trebuie deschis odată lotul 2. -
-
@cosminb Nu, ar putea Politia sa relocheze 2 echipaje permanent la Mizil si ar mai linisti din raisari. Cand se va deschide A7 nu trece 1 sapt pana la primul accident. In decembrie 2024 pana de Revelion a fost primul accident dupa Buzau, era deschisa de sub 1 saptamana autostrada