A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
@daniel22_22 în Roman mai ai varianta pe direcția sud - nord să faci stânga de pe centură, treci calea ferată înainte de semafor și ieși prin Săbăoani ori spre Iași ori spre Suceava.
-
A8 Pipirig -Leghin merge la UMB:
Este în continuarea lotului pe care îl au deja și pe care tocmai au primit AC.
Lotul câștigat acum are 19 km și 7 tuneluri, cu o lungime totală de 1,44 km.
-
@MihaiD : Serios? Nu am încercat niciodată varianta asta. Nu știam ca peste calea ferată se iese spre Sabaoani. Mărci pentru pont. O să încerca prima deplasare spre părinți la Motca.
-
@vancouver : Sigur vom avea contestație de la Danlin. Posibil și de la Ozaltin care nu mai are proiecte “pe țeavă” în România în afară de viaductele de pe A3.
-
@vancouver a spus în A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
UMB va construi încă o autostradă în România. Ce contract a câştigat - Economica.net
Acesta este lotul pentru care au licitat singuri? Deci nu ar trebui să existe contestații și ar trebui să se semneze peste 10 zile. Cum au rezolvat problema experienței pentru tuneluri aici, având în vedere că nu au avut niciun lot anterior cu tuneluri?
-
Păi cu bosniacii, nu? Pentru zonă, ar fi bine să nu conteste Danlin, dar să ia și Danlin la nord de Pașcani, poate chiar și DX Bacău Piatra. Iar Focșani Brăila să rămână la UMB. Joseni Ditrau sper să-l ia Geiger.
-
Speram sa ia Ozaltin… Umb o sa aiba deja cele 2 contracte unde a licitat singur si pe urmatorul lot care este cel mai greu, unde probabil tot singur va licita.
Nu cred ca poate duce atat. Nici nu a sapat primul metru de tunel.
-
Raducu P Drum
AUTOSTRADA A7 Bacau-Pascani lot 3 | Lucrari zona Mogosesti Siret 20.01.2025
-
@mike_us Nu. Sunt alte 2 loturi unde UMB a licitat singur, loturi mult mai grele. Pe lotul la care s-a anuntat acum castigator UMB (lot 2c) au participa si altii, deci am putea sa avem contestatii.
Numerotarea loturile este de la vest spre est. 2c este cel mai de est lot montan, lipit de lotul PNRR de langa Targu Neamt.
-
Ștef
Autostrada A7 - Ploiești - Buzău, Lot 3, Filmare Integrală, NUROL + MAKYOL [20.01.2025]
-
A8 Motca - Tg. Frumos trimis in SEAP spre publicarea licitatiei de executie
”Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a transmis, marți, spre publicare în SEAP, contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Târgu Neamț – Târgu Frumos (27 km), primul tronson al Autostrăzii Unirii Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Ofertele se pot depune până la data de 24 martie 2025.
Contractul pentru tronsonul I Târgu Neamț (Moțca) – Târgu Frumos are o valoare estimată de 6 miliarde lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027, respectiv fonduri de la Bugetul de Stat. Durata de realizare este de 46 de luni, din care 10 luni pentru etapa de proiectare, respectiv 36 de luni pentru execuția lucrărilor.”
-
DRDP Iasi Oficial
Echipele constructorului au revenit pe șantierul Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani
Imagini de pe Lotul 1, Săucești - Trifești, zona Dumbrava - Filipești, unde sunt în execuție lucrări specifice acestei perioade, permise de condițiile meteo:
umpluturi pământ
exploatare gropi împrumut
Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
• LOT 1: 30,3 km,
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Stadiu fizic: 20,80% -
-
Încă nu văd sa fi început în forță structurile pe A7... Poate de săptămâna viitoare. Aștept următoarele filmări.
-
Am si eu intrebare , legat de prefabricatele UMB, stiu ca isi fac singuri grinzile de beton si cele metalice la fel le asambleaza, dar restul de elemente ma refer la predale si acele margini de le pun la poduri si toarna beton in ele sunt facute tot de catre ei ? Ma gandesc ca si aceste elemente se pot face "in-house"
-
Nu stiu sigur, dar sunt convins ca si le fac singuri. Adica au ditai fabricile de grinzi, o investitie serioasa. In schimb sa faca predale sau grinzile de margine (lise) e mult mai simplu. Am facut si eu (ca inginer - adica am dat dispozitie, muncitorii au facut ) pe diverse santier ad-hoc cofraje / platforme de lucru pentru chestii asemanatoare si nu e mare lucru.
-
Prin diversele filmari din santierele UMB am vazut ca tot ceea ce tine de suprastructuri este fabricat in-house, exista cofraje pe santier atat pentru predale cat si pentru borduri, nu are rost sa mai mentionez "fabricile de grinzi", pe DEx12 au produs inclusiv panourile fonoabsorbante.
In prima etapa si-au axat productia catre agregatele suprastructurilor de beton, iar acum produc si tablierul metalic + cele necesare acestuia.O parte din lucrari era sub-contractata, dar au redus si aceste contracte prin investitii in foreze, sonete pentru parapeti , echipamente pentru NATM
-
Cu alți Ochi
Autostrada A7, punct de lucru: Vadu Pasii, Podul peste raul Buzau
-
-
Mai știți ceva despre Lotul 2 (Ploiești - Buzău), executat de Coni? Au mai sosit grinzile care trebuiau livrate?