A0 și DNCB, centuri București
-
02 SEPT 2025 AUTOSTRADA A0 NORD LOT 3 COMPLET CCECC!
Infrastructura Romania
-
Autostrada A0 Lot 4 Nord si Cateva Comentarii. UMB 31.08.25
BabaDog
-
@mihai Și eu cred că pot finaliza lucrările anul acesta, însă rămâne întrebarea: care ar fi beneficiul?
O abordare mai logică ar fi să definitiveze partea podului cu grinzile de beton — hidroizolație, borduri, stâlpi de iluminat — după care să lase doar o echipă restrânsă pentru montajul grinzilor metalice.
În paralel, ar putea finaliza supratraversarea, execuția straturilor de asfalt, precum și aplicarea marcajelor rutiere.
Restul forței de muncă să fie redistribuită pe A7.Când antreprenorul chinez se apropie de finalizarea lucrărilor, pot reveni pentru montarea predalelor și execuția suprabetonării pe ultimii 500–600 m, operațiuni care, cel mai probabil, ar necesita circa două luni.
-
@daniel22_22
Cred că grinzile alea pot fi asamblate la sol în două săptămâni și ridicate în alte două. Ce mă surprinde este lipsa de suporturi temporare. Vedem unul singur(de fapt două conectate. Sa ridice toate grinzile, sa le ecliseze, predale, armare si suprabetonare cu in singur suport.... si nici nu vad alte tevi de esafodaj stocate pe șantier. Într-o vreme vedeam multe pe A3 și vedem unele la podul peste Siret. -
@Iulian ai dreptate. La asta ma uit si eu de vreo doua luni, de cand a aparut perechea aia de suporti stinghera, pentru o singura elevatie. N-am inteles cum de nu sunt mai multe / toate in santier deja.
-
Cred ca suportii pot fi repede adusi si asamblati. Pana la urma...e doar un fel de schela. Eu ma uit la faptul ca nu au sudat decat 6 grinzi din 28. La primele deschideri chiar nu au mai avut loc unde sa le puna, dar nu lipsa spatiului de manevra e cauza atat timp cat la celelalte deschideri este spatiu si nu au sudat nimic.
Mai degraba e vorba de faptul ca cei mai multi sudori sunt pe A7 ca acolo arde, iar pe A0 sunt la minim. Cred ca pana la final de septembrie avem tot tablierul metalic ridicat pana la Adjud si apoi vom vedea cresterea vitezei aici. -
@daniel22_22
28 de grinzi !? Împărțit la patru dă 7.
Au 2 deschideri de 70m și 5 de 100m. Pentru grinzile de fier.
Deci 8 puncte de sprijin pe elevații.
Au 12 puncte de sprijin temporare. Deci 20. Ori 4 căi.
Împărțit 20 la 7 dă vreo 3 puncte de sprijin per segment suit sus.
Am îndoieli ! Cu 3 puncte faci un plan perfect, dar greu cu linie dreaptă.
Adică vor fi mult mai multe segmente de ridicat, decăt 28=4x7.
640m. 7 deschideri.Ce mi se pare mie curios este că durează instalarea bordurilor mai mult decât la alte structuri ! Să fie mai mari, mai voluminoase, mai greu de manevrat !?
Salut și pe colegul misogin care mi-a dat un -1 aiurea, la o postare unde lăudam 2 firme oltenești pentru implicarea în alte proiecte prin țară. Nu mă așteptam aici, dar se confirmă că grădina e mare oriunde!
-
@oneLess La care postare te referi cu -1 ? Poate a apasat din greseala. Oricum, din cate stiu ceilalti nu pot vedea minusurile, doar autorul postarii si adminii.
-
^ La postarea asta care e un comentariu la filmarea din postarea dinainte. Are și un +1 care dă pe 0.
Eu am închis-o chestiunea, hai s-o lăsăm așa, suficient comentat.On-topic, eu, toți ne-am bucura de un șantier eliberat de UMB anul ăsta.
Adică A0 Nord 4. Adică resurse mai multe pentru A7 & fiii !Dar, după mine, statistic, structura CF e juma' din cea peste baltă ca ~lungime. Stim căt s-a lucrat la ea.
A de peste baltă e juma' fer, juma' beton. Betonul încă e la borduri care merg greu. Stim căt s-a lucrat și la partea asta și se va mai lucra până la hidro. 7+9=16 deschideri.
La partea cu fer, 640m, au asamblate 6 grinzi. Știm că durează de acum până la predale, armare, suprabetonare, hidro ....
Zău, chiar sunt speranțe pentru anul ăsta acolo !?? -
@oneLess Da, am vazut. Insa nici macar eu ca admin nu pot sa vad cine ti-a dat minus. Automat nici nimeni altcineva.
Cat despre A0 lot 4 UMB, asta zic si eu, ca nu cred ca termina anul asta. Da, pot sa forteze daca vor, dar acum nu au capacitatea pentru o fortare si nici nu are sens sa o aduca.
-
@oneLess Cu ce te ajuta/incurca daca cineva ti-a dat un minus ? Nu trebuie sa iei lucrurile asa personal ( snowflake ), e normal sa fie si oameni cu alte parareri, chiar e sanatos sa existe si oameni de genul intr-o societate.
@vancouver acelasi lucru il spuneam si eu legat de capitatea celor de la UMB, dar mi s-a taiat "macaroana" :)) si postarea a fost stearsa de pe topicul cu A8. -
^ Pas, cum am zis.
Mai e o chestie, eu, nu cred că se va mai pune problema pe undeva de ceva deschidere cu descărcare temporară care costă în plus ...
Banii vorbesc. Asta e.
De vorbit, da, nu costă.Nu înțeleg de ce mai există licitații noi patronate de CNAIR, CNIR-ul da, ni s-a băgat pe gât sau impus, o fi bine o fi rău, dar există ...
-
@oneLess a spus în A0 și DNCB, centuri București:
@daniel22_22
Adică vor fi mult mai multe segmente de ridicat, decăt 28=4x7.Nu contest ca nu sunt de specialitate. Doar inmultisem 7 deschideri cu 4. Nu am idee din care piese va iesi puzzle.
-
Autostrada A0 Nord – Lot 4 (UMB) | Primele grinzi metalice peste Lacul Cernica
️ #A0Nord #Lot4 #a0
UMB a auzit discuțiile noastre și a zis:
«Hai să vă dau și un tablier metalic. Ce, credeți că e mare lucru?» -
[03 SEPT 2025] AUTOSTRADA A0 NORD LOT 4 UMB!!
Infrastructura Romania
-
Acum m-am uitat mai bine, sunt niste suporți temporari încă ne-montati. Și la prin planurile din filmarea de mai sus se vede că nu sunt niste esafodaje simple, de fapt sunt niște grinzi cu zăbrele foarte robuste sa suporte cele 60-80 de tone
Acum sa așteptăm continuare cu tablierul. -
Cristian Pistol :
Am verificat astăzi lucrările de pe șantierul lotului 1 al A0 Nord!
Pe cei 17,5 km ai acestui lot, Asocierea de constructori romăni și italieni (Retter-Pizzarotti) este mobilizată cu 356 persoane și 290 de utilaje, iar stadiul fizic a depășit 20%.
Valoarea contractului, finanțat prin Programul Transport 2021-2027, este de 815,07 milioane lei (fără TVA).
Traseul Lotului 1 al A0 Nord se desfășoară între A1 și DN1, pe teritoriul județului Ilfov (pe raza localităților Dragomirești-Vale, Buftea, Mogoșoaia și Corbeanca) și pe teritoriul județului Giurgiu (pe raza localităților Joița și Săbăreni).
Autostrada de Centură a Capitalei (A0) este importantă pentru dezvoltarea economică a României, dar și a regiunii București - Ilfov, care asigură anual aproximativ 25% din PIB
-
Mai pun si lucrarea de control sustinuta de Cristian Pistol
Ciprian Serban :
-
Pe șantierul Retter nu se doarme! Antreprenorul sibian a adus 70 de grinzi pentru lotul 1 al A0 Nord
Acum 6 zile era vorba ca o sa fie doar 50 de grinzi.
Euro24Info
-