DX23 Focșani - Brăila
-
Se semnează se pare mâine contractul de execuție pentru DX Focșani - Brăila. Un singur lot, un singur contract, cu UMB.
-
Cum au ales indicativul DX23?
-
@daniel22_22 celelalte 22 sunt deja construite
Eu la un moment dat ma gandea ca fac legaturi intre drumuri nationale sau chesiti , gen Dn2 - Dn3
dar nu cred ca este o logica specifica . -
-
^
Compania Națională de Investiții Rutiere a semnat, astăzi, în prezența Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Ciprian Șerban, contracte pentru 105 kilometri de drum de mare viteză și o valoare de peste 10 miliarde de lei pentru Autostrada ,,Unirii” A8 și Drumul Expres Focșani-Brăila.Al doilea contract, cel pentru construirea Drumului Expres Focșani-Brăila (73,5 km) a fost atribuit luna trecută Asocierii de constructori din România SA&PE Construct S.R.L (Lider asociere)- Spedition UMB-Tehnostrade S.R.L.-Arcada Company. Pentru cel mai lung tronson de drum de mare viteză care va fi construit în cadrul unui singur contract avem un termen de realizare de 42 de luni și o valoare de 4,29 miliarde lei.
-
Exista vreo sansa ca pentru DEx23 sa inceapa lucrariel efective inainte de 2030, din perspectiva bugetului?
P.S. buna idee sa ceara parcarile sa fie gata cu 6 luni inainte de final.
-
@JohnDoe Eu cred ca lucrarile vor incepe in toamna lui 2026 cu decopertari & stuff (deci nu mare povara pe buget) si serios din primavara lui 2027.
Atunci UMB va avea doar Pascani-Suceava si Leghin-Motca. UMB nu se va baga la Motca-Iasi, iar la A8 montan mai e mult pana departe. Mai degraba din 2030 vom vedea lucrari serioase pe A8.
Din perspectiva altor constructori, pentru 2027 vor mai ramane A1 montan, A3 la Meses si A13 (ambele in ritm turcesc altul decat Nurol), DX11 incipient (poate ceva la Nurol) si A9 si mai incipient (Porr), si ceva maruntis la celelalte loturi din A3. -
Stati asa cu numarul drumului, DX23. Asa l-am botezat eu ca e paralel cu DN23... Nu e nimic oficial.