A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
@PaulS stiu, dar fara niciun pic de cinism, acest hei-rup a costat din pacate viata unui om. Nu cred ca mai este cineva in randul managementului sau al inginerilor lucrarii dispus sa-si mai asume un asemenea risc.
In plus, o deschidere chiar si pe un sigur fir a podului peste Cricovul Sarat indeplineste "obiectivul politic" de "inaugurare in 2024".
La un ritm normal si tinand cont de vreme, mai ales daca are loc o deshidere de trafic, cred ca lucrarea se va termina in cel mai bun caz prin februarie, daca nu cumva chiar martie.
-
Irinel Ionel Scriosteanu
𝗜𝗻𝗰𝗮 𝟯𝟮 𝗸𝗺 𝗱𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰
Sunt pe 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗶 #𝗔𝟳 între 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂 - 𝗥𝗮𝗺𝗻𝗶𝗰𝘂 𝗦𝗮𝗿𝗮𝘁, tronsonul pe care îl vom da în trafic miercuri după-amiază.
Așa cum v-am obișnuit înainte de fiecare dare în trafic a unui obiectiv, vă prezint o 𝘀𝗶𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂 parcursă cu mașina pe cei 32 km ai acestui tronson, în direcția dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău.
După cum spuneam, până la sfârșitul anului vom circula pe toată distanța de 82 km între Buzău și Focșani și vom mai da în trafic încă 39 km aferenți Loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii Ploiești - Buzău #A7. -
Ce se întâmplă cu podul de la Buzău? Nu cred că la UMB mai rămâne mult de lucru anul viitor, poate 2-3 săptămâni. Ce ar trebui să finalizeze Nurol ca să poată fi dat în folosință?
-
@mike_us Cam 500m plus bretelele. Adica ceva mai mult decat Baxcom (ca nu e picior de chinez pe acolo) pana la DN2. Eu zic 1 aprilie cel tarziu, in funcție de vreme.
Pe filmarea de acum 2 săptămâni apărea stabilizat pe una din bretele. Pe cealaltă și pe corpul principal al autostrăzii par a fi ajuns la cota cu terasamentul.
Însă mai avem doar 2 săptămâni de vreme bună. De pe 1 Dec se anunță ploi. -
Angajamentul Nurol este ca termina bretelele anul asta.
-
@vancouver a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
Angajamentul Nurol este ca termina bretelele anul asta.
Mulțumesc pentru răspuns Vancouver.
Dacă chiar le termină (Nurol), cred că există șanse teoretice ca UMB să finalizeze un half profile la podul de la Buzău, cel puțin extrapolând după cum s-au mișcat la podul de pe Râmnic și ce se vede în ultimele filmări.
Oare vor da drumul și la lotul 1 anul acesta? Pare prea frumos să fie adevărat. -
Cred ca, in sfarsit, ajung grinzile pentru Cricovul Sarat.
https://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/transporturi-agabaritice-pe-ruta-arad-–-măgula-0 -
A7 Buzau - Focsani Lot 1 (partial) si Lot 2 gata de deschiderea de maine.
-
Pare ca au abandonat hei-rup-ul de la pod Buzau. Presupun ca nu reuseau anul asta (cred ca nu au disponibil oamenii de la hidroizolatii la timp), ca atare au mutat efectivele in alte directii, ca sa termine macar lotul 3. Au ramas doar echipele de armare. Presupun ca dupa deschiderea de maine o sa revina si ceva oameni la betonare. Planul de acum 2 sapt. era ca betonarile sa fie complet gata in acest moment si lucrarile la hidro sa fie in desfasurare.
-
"Construcția Lotului2 2B (31,5 km) va dura maximum 54 de luni (14 luni etapa de proiectare și 40 de luni pentru execuție).
Lungimea pasajelor și a tunelurilor care vor fi construite pe acest lot însumează aproximativ 20 kilometri și reprezintă aproape 70% din lungimea traseului.
Tot pe acest lot vor mai fi construite:
– 16 tuneluri, dintre care 5 vor avea o a treia bandă pe fiecare sens, destinată vehiculelor lente;
– un nod rutier lângă Tulgheș (UAT Grințieș);
– o descărcare provizorie;
– o conexiune cu lotul 2 C (Pipirig – Vânători Neamț/Leghin) pentru a asigura funcționalitatea independentă a lotului." -
@mihai a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
A7 Buzau - Focsani Lot 1 (partial) si Lot 2 gata de deschiderea de maine.
Remarc in aceasta filmare ca raman cateva lucrari de finalizat dupa deschiderea traficului:
- parcarile, eternele Cenusarese
- bazinele de colectare a apelor pluviale, pentru ca niciun bazin de pe lotul 2 nu e betonat.
-
La bazine depinde cum este proiectul. La noi am văzut ca se practică lăsarea lor așa cum sunt, fără betonare, nici măcar etanșare cu o folie. Și se pare ca așa sunt proiectele. Mai ales aici pe A7 proiectarea nu a fost la UMB, deci nu-i putem suspecta ca au făcut vreo economie.
Ce nu-mi place mie sunt mai degrabă supratraversarile, care nu au parapet pe rampe inca.
-
Ștef
Autostrada A7 - Buzău - Focșani, Lot 3, Filmare Integrală, UMB [19.11.2024]
-
Pacat ca Stef preia minciunile lui Ciurea, cu termenul pentru lotul acesta 3 in trim. II 2025. Ori termenul este decembrie 2025, dupa ce a fost decalat din motive care nu tin de constructor.
Si da, este cum am presupus: izolatorii sunt pe pasajele de pe si peste autostrada de pe acest lot 3, nu are destui ca sa fie si la podul Buzau. Si atunci podul Buzau iese din calcule pentru anul asta. Probabil ca peste 2-3 sapt. vor ajunge izolatorii si acolo si poate il si asfalteaza partial anul asta, dar e clar ca nu au cum sa-l mai termine complet.
Cel mai in urma sunt intre Slobozia Ciorasti si Mandresti Munteni. Aici pare ca nu au cum sa mai dea drumul anul asta.
-
@vancouver Da, din pacate nu prea mai sunt sanse pentru anul acesta. Mai sunt doar 4 saptamani de lucru.
-
@vancouver Nu as zice ca e o minciuna, eu zic ca a ramas in cap cu termenul initial, sincer si eu stiam la fel pentru ca nu am verificat noile termine de finalziare pentru acel lot.
Din filmare, sincer, acest lot, nu pare la acelasi nivel cu lotul 2 de acum 1 luna. Sa speram ca o sa fie norocosi si vremea o sa tina cu ei pentru finalizarea lotului 3. -
-
@PaulS a spus în A7, A8, A9 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei:
@vancouver Nu as zice ca e o minciuna, eu zic ca a ramas in cap cu termenul initial, sincer si eu stiam la fel pentru ca nu am verificat noile termine de finalziare pentru acel lot.
Din filmare, sincer, acest lot, nu pare la acelasi nivel cu lotul 2 de acum 1 luna. Sa speram ca o sa fie norocosi si vremea o sa tina cu ei pentru finalizarea lotului 3.Dacă te referi la domnul Ciurea, el greșește într-o singură direcție: tot timpul ignoră orice nu îi convine și caută nod în papură.
Eu consider foarte toxică încercarea de a convinge publicul că extensiile sunt ilegale și ceva eminamente rău. Pe un șantier pot apărea o mulțime de probleme neprevăzute. Idei de genul acesta pot veni doar de la oameni care nu au nicio legătură cu ingineria și nu au lucrat niciodată la un proiect complicat.Ar fi frumos să termine și lotul 3 anul acesta, dar sincer mi se pare nesănătos câtă importanță acordăm unui decalaj de 1-2 luni. Până la urmă, tot segmentul Focșani - Buzău nu are cum să nu fie gata în februarie - martie. Infrastructura nu se construiește peste noapte.
-
@mike_us Nu prea sunt curios daca esti pro sau contra Ciurea, eu vorbeam de Stef :).
-
Raducu P Drum
LIVE Autostrada A7 Pod peste raul Buzau