A0 și DNCB, centuri București
-
Ca sa inceapa receptia pot fi gata pe 99%. Nu trebuie 100%. Oricum pana pe 31.05 clar termina asfaltarile de care zici, la bretele (cred ca doar una, cea spre Militari nu e inca la uzura), si respectiv sub pasaje. Apoi marcaje si parapete e chestiune de zile. Pur si simplu altceva nu mai au de facut, care sa impiedice deschiderea.
-
@vancouver vorbim de Aktor. Gasesc ei ceva de facut ca sa intarzie
-
Irinel Ionel Scriosteanu :
Eu sunt astăzi pe Șantierul lotului 1 A0 nord care are un început bun.
Pentru că am primit întrebări despre mobilizare și termene: Am avut astăzi discuții consistente și aplicate, in acest santier, cu antreprenorii și, având in vedere pregătirea și mobilizarea pe tot amplasamentul, pot să vă spun ca va fi o surpriza plăcută. Estimez ca primul tronson, intre Dn 1 și Dn 1A va fi dat in trafic înainte de termenul contractat, acest lucru fiind posibil chiar până in luna Mai anul viitor iar restul, lotului pana la A1, in toamna anului viitor, maximum in termenul contractat.
-
@adix pe youtube:
-
Din ce observ toarnă cam 3 banchete pe săptămână că atâtea cofraje au. Plus cofrajele pentru elevați unde se mișcă cu mult elan și mai au doar 12 bucăți de făcut. Daca nu au săptămâna libera la 1 iunie vedem toate elevațiile gata. Asta daca nu se muta cu pompele de beton pe pod unde au front de lucru serios.
-
@Iulian Pompele de beton se inchiriaza, in zona Bucuresti sunt destule ca sunt sute de santiere la care e nevoie de pompe in fiecare zi.
-
-
-
@adix ingrozitor de lent se misca Aktor. Mai sunt o gramada de lucrari "mici", dar care la Aktor par sa tina o vesnicie:
- mai au o gramada de rosturi de diltatie de montat si pare ca lucreaza cu o singura echipa. In ritul asta rosturile de diltatie se termina abia pe la jumatea lui iulie
- finalizarea corpului autostrazii sub pasajele Teghes si Darvari nu e gata desi au trecut 3 saptamani de la mutarea traficului pe pasaje
- asfaltarea nodului A1/A0 nu e gata
- lipseste inca o gramada de parapet, iar Aktor pare sa lucreze tot asa, cu o singura echipa
- marcajul median lipseste pe 10km pentru ca se lucreaza cu putini oameni
- la nodul de la Bacu progresul e atat de lent de zici ca lucreaza un singur om cu o lopata.
Aktor chiar vrea sa se faca de ras pana la capat cu acest tronson.
O spun din nou, in ritmul asta tronsonul A0 Sud L3 mi se pare imposibil de deschis inainte de iulie.
-
Daca ne uitam și la chinezi tot în dorul lelii se mișcă. In ritmul asta se duc in 2027.
-
Dupa parerea mea chinezii se pot compara mai degraba cu turcii de la Alsim-Alarko. Lucreaza in ritmul lor. Fara hei rup, dar avanseaza permanent, structurile ies treptat din pamant, vedem grinzi, terasamentele avanseaza. Dar lucreaza continuu si constanta, nu au zone in care sa aibe probleme grave sau pe care sa le evite, cum a avut Aktor, de nu s-a apucat ani de zile de mutari de utilitati, care implica sa nu se poata apuca de devieri, adica nu puteau face pasaje si deci blocaj total dar in faza absolut incipienta. De era clar ca le mai trebuie un an in acel punct critic si ei tot nu miscau nimic. Asa ceva la chinezi nu vad.
Si la Aktor a mai fost ceva, a durat un an in plus sa faca proiectarea pana sa primeasca AC. Nici asta nu s-a intamplat la chinezi, poate maxim cateva luni.
Singurii cu care putem compara pe Aktor sunt Tirrena Scavi, aflati la limita falimentului, carora le-au fost reziliate cele 3 contracte (Cra-Pi lot 1, reluat si finalizat de turci, centura TM Sud, reluata si finalizata de UMB si DNCB sector nord-est DN2-A2, la care din caste stiu abia acum avem constructor dar nu pare inca sa miste mare lucru - adica si dupa o reziliere nu e intotdeauna mai bine. In 2 din 3 cazuri a fost mult mai bine, in al treilea nu prea).
-
Am numarat rosturile de dilatatie pe lotul Aktor.
Sunt 22 de rosturi de dilatatie in total pe corpul autostrazii:
- 3 montate
- 1 in curs de montare
- 8 la nivel de asfalt spart pentru montaj
- 10 neincepute
Tinand cont ca viteza de montaj este de 1 rost de dilatie pe saptamana, cu o singura echipa, sa se calculeze daca Aktor termina tronsonul inainte de venirea iernii.
-
este aceasta filmare facuta de ALBERTO COSTA ....undeva intre DNCB SI A 0 NORD ....LOTUL 4 UMB ...spune ca ar fi organizarea de santier a lui ERBASU ....
spune ca pe camioane este sigla celor de la erbasu .....
intrebare stie cineva a cui este acea organizare de santier.... -
Autostrada A0 Sud - Lot 3 -24.05.2025
Infrastructure Romania (mindmasster)
-
@PaulS In filmare se face o confuzie intre Pasajul Teghes si Pasajul Darvari (-Tantava) care sunt in realitate fix pe dos fata de cum sunt prezentate in video. Respectiv:
- la 6:49 este Pasajul DJ401A Darvari - Tantava
- la 9:21 este Pasajul Teghes
-
@mihai Multumesc de clarificare, din pacate nu sunt eu autorul filmarii, e Pasadia Andrei de pe PUM.
-
-
@mihai Incepe sa semene a santier de autostrada. Dar, astept sa vad cum evolueaza lucrurile in urmatoarele 3 luni la relocari/situri si structuri. La terasamente aici nu vad sa fie probleme.
-
@PaulS Sunt abia la început, dar e un început promițător. Cred că A0 este cea mai importantă autostradă în acest moment.
-
@mike_us Permite-mi sa nu fiu de acord.
A 0 Nord nu cred ca e cea mai importanta autostrada in acest moment.
Pentru ca Romania sa aiba un circuit de autostrazi de baza, cred ca e mai important sa fie terminate
A1, A7, A3, A8.