A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta
-
Infrastructura Romania
15 DEC 2024 Autostrada A0 Nord lot 3 COMPLET CCECC
-
Nod A0 / DN3: proiectul este gata si a fost aprobat de CNAIR + MT. Urmeaza indicatori in guvern si lansarea licitatiei de executie:
-
Mihai Panait
Autostrada A0 | LOT 4 | 16.12 | PASAJ CFR | LAC CERNICA | UMB Ep. 11 |
-
@rockband
Gresit ! Toti cei cei care abordeaza Transfagarasanul beneficiaza de asemenea. -
@casio a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Răducu P Drum- YT channel
Destul de multe alunecari ale solului nisipos de-o parte si de alta a Dealului Momaia. Am numarat cel putin 10 punct de alunecare:
- Alunecare la minutul 3:15, inainte de tunel
- Multiple alunecari intre 4:39 - 4:55 dupa tunel
- Multiple alunecari intre 5:30 - 5:35 in apropierea Nodului Tigveni
Cel putin pe sectorul Tunel Momaia - Nod Tigveni e vorba de a doua alunecare a acelor terasari, dupa ce si primele au alunecat.
-
@mihai
Da, asa e: e cam groasa situatia.Dar, cel putin deocamdata, eu observ un lucru : alde Porr nu se plang si nici nu cred ca o vor face.
Deci alta mentalitate pur si simplu !
Eu unul exclud un scenariu de gen: "Na-ti-o franta, ca ti-am dres-o ! Eu imi iau jucariile si plec , sau mai sariti gros la cap"!, cum deja exista precedent pe plaiurile geto-dacice. -
Și pe lotul 1 au avut probleme cu alunecările
Dar cu muncă si perseverență...le-au rezolvat... -
MEDIACONSTRUCT
DIMITRI TASKARIS- AUTOSTRADA A0 LOT 3 PASAJ PESTE CF -BUCURESTI-CRAIOVA - CONSTRUCTOR AKTOR SA
-
-
𝗧𝘂𝗻𝗲𝗹𝘂𝗹 𝗔𝗹𝗶𝗻𝗮 𝗮 𝗮𝗷𝘂𝗻𝘀 𝗹𝗮 𝟭𝟬𝟬𝟬 𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶
Pe șantierul 𝗦𝗲𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝟰: 𝗧𝗶𝗴𝘃𝗲𝗻𝗶 - 𝗖𝘂𝗿𝘁𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗔𝗿𝗴𝗲𝘀 a 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂 - 𝗣𝗶𝘁𝗲𝘀̦𝘁𝗶 #𝗔𝟭, constructorul a atins astăzi o noua bornă importantă:
️ au fost forați 1000 metri și în Tunelul Alina pe sensul de mers Pitești-Sibiu din totalul de 1342 metri;
️ In același timp tunelul Daniela a ajuns la 1160 metri din totalul de 1350 metri si continua turnarea betonului final al structurii de rezistență pe segmente de 12.5 m folosind Sistemul automat de cofrare și turnare.
Pe acest lot, construim primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, care are 2 fire principale separate și paralele, câte unul pentru fiecare sens de mers, denumite Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești și Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu.
Antreprenorul are mobilizate în șantier 650 persoane și 210 utilaje și echipamente de construcții. -
Tunelul are 1.350 de metri. Dacă se betonează pe segmente de 12,5 metri, înseamnă aproximativ 108 secțiuni. Din câte știu, o secțiune durează două zile. Așadar, pentru 108 secțiuni ar fi necesare 216 zile, ceea ce înseamnă aproximativ 7 luni.
Este corect? Primul fir ar putea fi terminat undeva în luna iunie? -
@mike_us acum ceva vreme am facut un calcul din care iese o posibila finalizare a turnarii primei galerii pana la final de martie, urmat de cea de a doua pana la final de iunie 2025.
Ulterior Scriosteanu a afirmat ca este posibil sa circulam pe Pitesti - Sibiu Lot 4 cel mai devreme in toamna lui 2025, ceea ce ar confirma calculul de mai jos.
@mihai a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Merita coroborate cele spuse in filmare cu graficul de mai jos.
@mihai a spus în A1, A0, A2 - coridor principal vest-est Nadlac-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta:
Intai de toate, lucrarile sunt super avansate fata de termenul contractual pentru finalizarea tronsonului in aprilie 2027! E clar ca tronsonul se va finaliza cu 6-12 luni in avans.
Dar acum ma intreb daca nu cumva incepe sa devina real posibila deschiderea la final de 2025?!
Fata de graficul din imagine, excavarea tunelurilor este usor intarziata, cu o luna, respectiv cu doua luni. Lucru perfect normal atunci cand sapi tunele in nisip si nu stii cum se comporta terenul.
Dar acum, dat fiind ca a inceput turnarea camasii de beton a primei galerii, inteleg ca se va avansa cu 12.5m / 48h pana la finalul anului, urmand ca din ianuarie 2025 sa se ajunga la o viteza de 12.5m / 24h (o turnare pe zi).
Sunt 1300m de galerie / sens, deci e nevoie de 104 turnari pentru a finaliza un tunel. Socotind vitezele de turnare de mai sus, rezulta ca sunt sanse reale ca primul tunel sa fie complet turnat la finalul lui martie 2025, cu 6 luni in avans fata de grafic, urmat probabil de a doua galerie la final de iunie 2025, cu 3 luni in avans fata de grafic.
Ceea ce creste posibilitatea ca intreg lotul sa fie finalizat pana in decembrie 2025.
-
@mihai Mulțumesc, nu văzusem că vor încerca să toarne un segment pe zi începând din ianuarie. Atunci, da, se schimbă bine calculele, fiind nevoie de doar jumătate. Totuși, chiar și așa, termenul decembrie 2025 mi se pare prea optimist. Undeva în vara lui 2026 ar părea mai realist.