A7, A8 - autostrăzi si drumuri express zona Moldovei
-
Deschiderea de azi de pe A7 Bz-Fcs lot 3: ora 15. Suntem in zona!
-
Pe lot 2 Coni-Trace Pl-Bz, au fost date in circulatie pasajele peste autostrada:
km 23 (drum comunal)
km 33 (DJ103R Gageni - Vintileanca)Si video de ieri de la km 26, DJ:
-
@casio exact. Asta am în vedere, garanția că muncesc și livrează pentru infrastructura țării peste 5000 de români dintr-un grup, plus zeci de subcontractori ai acestui grup.
-
@MihaiD
5000 zici? E doar mai putin de a mia parte din cei ce muncesc in tara asta !
De ce n-ar avea dreptul la popularizare si ceilalti 99,9 % ? -
Raducu P Drum
DESCHIDERE CIRCULATIE | LIVE AUTOSTRADA A7 Buzau Focsani lot 3
-
Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, vineri, 20 decembrie 2024, spre validare, către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația pentru lansarea în licitație a tronsonului Târgu Neamț-Târgu Frumos de pe Autostrada ,,Unirii”- A8.
Durata de realizare este de 46 de luni din care 10 luni pentru etapa de proiectare și 36 de luni pentru execuție lucrări.
Tronsonul 1 Târgu Neamț (Moțca) -Târgu Frumos din județul Iași are o lungime de 27 de kilometri și prezintă o complexitate tehnică ridicată :
• 36 de poduri și pasaje cu o lungime totală de 8,5 kilometri (pasajul de la km. 27 de 1100 metri)
• 4 tuneluri cu o lungime totală de 1,7 kilometri
• 3 noduri (Moțca DN 24, Pașcani DJ 208, Târgu Frumos DN 28 B)Pentru contractul cu o valoare de peste 5 miliarde lei, CNIR a inclus în documentație (Cerințele Beneficiarului) acordarea punctajului suplimentar constructorului care își asumă execuția în termen de cel mult 12 luni a sectorului de Autostradă de aprox. 5 kilometri între Moțca și Autostrada Moldovei -A7, nodul turbion de la Pașcani.
-
DX Bacau - Piatra Neamt proiectare si executie
Drum Expres Bacău-Piatra Neamț, lansat în licitație: ofertele la contractul pentru proiectare și execuție se depun până pe 18 februarie 2025
Compania Națională de Investiții Rutiere a lansat, astăzi, licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Bacău-Piatra Neamț, ofertele la contractul de peste 6 miliarde lei urmând să fie depuse până pe 18 februarie 2025.
Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț are o lungime de 51 kilometri și va asigura condiții moderne de transport între cele două municipii, reducerea traficului greu și de tranzit în interiorul celor două orașe, precum și legătura municipiului Piatra Neamț la Autostrada Moldovei A7. Contractul este licitat într-un singur lot și are o durată de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor). Finanțarea investiției se va realiza din fonduri externe nerambursabile, Programul Transport 2021-2027 și de la Bugetul de Stat.
Capacități Tehnice :
• 30 structuri (poduri, pasaje, viaducte) cu o lungime totală de aprox. 16 kilometri. Din cele 30 de lucrări de artă, două structuri au peste 1000 de metri, cel mai lung fiind viaductul de 1072 metri la nodul rutier de conexiune cu Autostrada Moldovei A 7, secțiunea Bacău-Pașcani,
• 5 noduri rutiere : nod rutier tip ,,trompetă” -conexiune A7 la km 0, nod rutier Racova pentru conexiunea cu DN 15, nod rutier Podoleni, nod Săvinești și nod rutier Piatra Neamț
• Spațiu de servicii tip S 3
• Centru de Întreținere și Coordonare (CIC)
Pe traseul care se desfășoară în județele Bacău și Neamț sunt prevăzute perdele forestiere (aprox. 20 kilometri lungime).
În criteriile de atribuire a fost prevăzută acordarea punctajului suplimentar pentru constructorul care angajează persoane fără loc de muncă din județele Bacău și Neamț, studiul de fezabilitate estimând a fi necesare, în total, 1800 de locuri de muncă pe perioada execuției lucrărilor. De asemenea, pentru utilizarea conceptului BIM (Building Information Modelling), CNIR a stabilit un punctaj de 6 %. -
Waze zice ca deocamdata nu s-a deschis si nodul de la Caiata, A7 cu DN2N, aprox. la mijlocul distantei intre Ramnicu Sarat si Focsani. In schimb nodul de la Slobozia Ciorasti este deschis si ruteaza pe acolo (imediat la sud de Focsani).
-
-
@casio te rog, nu-mi pune în gură cuvinte pe care nu le-am zis și nu pune în dreptul meu concluzii pe care nu le-am tras. Mersi.
-
Tot ce e la nord de Focșani e mult mai avansat decât cum arăta totul la sud de Focșani la început de 2024. Apropo de predicțiile catastrofice. Nu-mi dau seama ce au sperat cei care au generat tot hate-ul care a primit combustibil în 2024.
-
@MihaiD : Totul a fost o mișcare poltica: USR-Infrastructura împotriva tuturor.
-
Exact. A fost invidie. Si speranta ca nu se va realiza, ca sa se realizeze acum dupa alegeri, cand poate cu ceva noroc vine USR inapoi la guvernare. Ei au fost la guvernare, au avut ministru si au plecat ca prostii. Puteau ei sa se laude cu aceste realizari. Asa ele sunt bifate la Grindeanu si Ciolacu, desi noi insiderii evident ca stim ca meritul este al tuturor ministrilor, sefilor CNAIR si oamenilor implicati din ultimii 10 ani (de ex. A7 s-a lansat in formula novatoare FIDIC ROSU, care iata da roada, in 2016, pe vremea lui Ciolos).
Au sperat sa se deschida cat mai putin, sa poata sa puna tunurile pe ei. Grindeanu a promis 250 km in 2023 + 2024. Si iata ca sunt peste 270! (si mai sunt si 140 km de centuri 1+1 numai in 2024, cu care nu se lauda nimeni, dar eu consider si asta o mare realizare)
Acum o tot dau cu "mare surpriza" "au lucrat incredibil". O brambureala penibila. Nu e nici o surpriza, intentia lui Umbrarescu a fost din prima clipa sa dea drumul anul asta la Focsani-Buzau integral (incl. pod Buzau) si iata a reusit 98% (mai lipseste si acea bretea la Focsani Nord spre DN 1D). Asa ca in ce consta marea surpriza? La fel si Ozaltin de la inceput au zis ca incearca anul asta sa termine. UMB la DX12 la fel, etc..